Minkes tegenbeeld door Caja Cazemier

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
Boekcover Minkes tegenbeeld
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 449 woorden
  • 15 mei 2003
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
19 keer beoordeeld

Boekcover Minkes tegenbeeld
Shadow
Minkes tegenbeeld door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Zakelijke gegevens Titel van het boek: Minkes tegenbeeld
Naam van de schrijfster: Caja Cazemier
Jaar van uitgave: 1996
Naam de uitgever: Van Holkema & Warendorf B. Inhoud Dit boek gaat over Minke en Evelien. Ze lijken totaal niet op elkaar. Evelien heeft altijd al in de stad gewoond met gescheiden ouders en haar moeder heeft nu een vriendin, en Minke woonde eerst op een eiland en verhuisde naar haar vroegere buren in de stad omdat ze daar naar school; 4 havo ging. Minke komt later op de zelfde school als Evelien. Ze had Evelien namelijk in de straat gezien, omdat ze haar buurmeisje was. Minke voelde zich niet zo thuis op haar nieuwe school, alles is zo groot, net als de stad zelf. Daar kwam verandering in toen ze Evelien, Akky, Sjors, Bouwen en Renate ontmoet, die haar in het groepje opnamen. Evelien en Renate waren alleen wel blijven zitten. Evelien baalde daar natuurlijk wel van, dat ze bij al die ”kleuters” in de klas kwam, maar ze was blij dat Renate tenminste ook was blijven zitten. En dan was er nog Sjors; Evelien was stiekem verliefd op hem, maar hij niet op haar, Sjors was namelijk verliefd op Minke, maar Minke was alleen nog steeds bang voor jongens, omdat ze vroeger was aangerand door haar vriendje Jeroen. Als ze Jeroen later weer een keer tegenkomt bij haar school, wil hij een keer met haar afspreken, maar Minke is nog niet vergeten wat hij haar vroeger allemaal heeft aangedaan en dan sleurt Jeroen haar de bosjes in. Evelien stond dichtbij en begon met Jeroen te vechten. Maar toen een leraar eraan kwam stopten ze en samen gaven Evelien en Minke Jeroen aan bij de politie. C. Eigen mening Ik vond het een leuk boek om te lezen, omdat het erg werkelijk en verrassend overkwam. Ook omdat de gevoelens van Minke erg begrijpelijk waren en dat het erg vlot werd verteld.
D. Informatie over Caja Cazemier Caja Cazemier werd in 1958 in Spijkenisse geboren. Haar jeugd bracht ze door in Groningen. Na de middelbare school ging ze Nederlands studeren. Ze werd lerares en werkte eerst op een scholengemeenschap in Spijkenisse en daarna in Leeuwarden. Daar woont en schrijft ze nu. Caja is getrouwd en moeder van drie kinderen. E. Dossieropdracht; Welke persoon zou je willen zijn en waarom? Ik denk dat ik Akky zou willen zijn, omdat als je Minke bent dan ben je een keer aangerand, als je Evelien bent dan zou je ruzie met Minke hebben en dan was je blijven zitten, als je Renate bent dan was je ook blijven zitten en ik zou ook geen jongen willen zijn. Akky is in het boek de enige die geen problemen heeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Minkes tegenbeeld door Caja Cazemier"