Mijn tante Coleta door R.J. Peskens

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 522 woorden
  • 24 juli 2007
  • 1 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 1 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1976
Pagina's
173
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Mijn tante Coleta
Shadow
Mijn tante Coleta door R.J. Peskens
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Primaire gegevens
Titel: Mijn tante Coleta
Schrijver: R.J. Peskens
Uitgever: G.A. van Oorschot
Onderwerp: liefde, seks

Belangrijkste personen:
· Ik persoon: jongen van tienerleeftijd. Hij is veel bezig met liefde en seks en wordt verliefd op zijn tante Coleta.
· Coleta: de aangetrouwde tante van de ik persoon. Ze heeft erg haar eigen wil en heeft veel commentaar op haar man. Zij is ook verliefd op de ik persoon.

Waar het verhaal zich afspeelt: ergens in Nederland in een stadje aan een rivier die breed in zee uitmondde , bij de ik persoon thuis en in de buurt van zijn huis.


Waar het verhaal over gaat: de Ik persoon wordt verliefd op zijn tante Coleta. Deze is net getrouwd met zijn lievelings oom. Zijn vader en moeder verbieden hem om bij zijn oom en tante op bezoek te gaan. Later mag hij ze wel bezoeken. Hij en Coleta maken geheime afspraakjes omdat oom Piet (man van Coleta) niet achter hun geheime liefde mag komen. Ondertussen is zijn vader in een strijd met de anti’s (laernoes en zijn aanhang) over krotten die hij wil laten afbreken en oude echtparen die hij bij elkaar wil laten wonen.

Wat ik van het boek vond: Ik vond het een beetje een vaag boek.
Vooral omdat het hele verhaal vanuit de ik persoon gebeurt en ik daarom niet eens zijn naam weet en er werd eigenlijk ook heel weinig over hem beschreven. Zeker in het begin kom je echt heel weinig te weten over hem. Verder vond ik het af en toe een beetje langdradig, waardoor ik me niet echt op het boek kon concentreren en zo miste ik af en toe een deel van het verhaal.
Ik vond het onderwerp op zich wel leuk, over een jongen die verliefd wordt op zijn tante en dan in het geheim afspraakjes maakt en zo. Maar die strijd van zijn vader tegen de ant’s vond ik een beetje vaag uitgelegd en dat vond ik ook niet zo heel interessant.
Dit boek is best wel lang geleden geschreven, dus soms zit er een beetje ouderwets taalgebruik in. Dat vind ik wel grappig, maar soms vind ik het iets te ouderwets geschreven.
Ik vond Coleta ook een beetje raar beschreven. Soms vond ik het zelfs een heel klein beetje racistisch, want ze lieten vrij duidelijk merken dat Coleta buitenlands was (maar dat vond ik zelf, want misschien was het helemaal niet zo bedoeld) en beschreven haar gedrag heel raar.
Het is op zich wel leuk om dit boek gelezen te hebben en ik denk dat er hele verschillende meningen over zijn. Het is voor mij niet echt een boek om nog een keer te lezen, omdat ik het verhaal nu ken en ik zeker weet dat als ik het nog een keer ga lezen dat het helemaal saai en langdradig zal zijn.

Ik denk dat als het niet op mijn boekenlijst had gestaan, dat ik het nooit uit mezelf zou zijn gaan lezen omdat de kaft en de titel ook niet heel aantrekkelijk zijn. Daarom vind ik het wel grappig dat ik het nu in elk geval wel heb gelezen

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mijn tante Coleta door R.J. Peskens"