Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Mes op de keel door Gonneke Huizing

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Mes op de keel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 449 woorden
  • 28 oktober 2001
  • 142 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
142 keer beoordeeld

Boekcover Mes op de keel
Shadow
Mes op de keel door Gonneke Huizing
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A Zakelijke gegevens. 1. De titel van dit boek is: Mes op de keel. 2. De schrijfster is Gonneke Huizing. 3. Het jaar van de uitgave is 2000. De uitgever is Malmberg. 4. Het boek is fictief-realistisch boek. Het is een spannend boek en tevens ook nog een leuk boek. In de bibliotheek zou het een C boek zijn. 5. Het boek heeft 141 bladzijden. 6. De omslag vind ik persoonlijk niet erg mooi. Er staat een heel vage
portemonnee op. De kleur is oranje. 7. Als ik alleen naar de voorkant zou kijken had ik het boek dus niet gekozen. 8. De titel“Mes op de keel”stond mij erg aan. Het leek mij namelijk een spannend boek. En dat was het.
B Over de inhoud van het boek. Rutger (de hoofdpersoon) wordt op school gepest. Twee jongens, Niek en Kars nemen het voor hem op. Maar daar staat tegenover dat Rutger voor hen ook wat moet doen. Ze willen geld van hem hebben, maar dat wordt steeds meer. Daarom moet hij geld gaan stelen. Op een dag wordt hij zo in het nauw gedreven dat hij iets ergs doet. Hij overvalt de baron die daarna neervalt met een hartaanval. Die dag er na belt hij naar het ziekenhuis en vraagt hoe het met de baron is. Hij zoekt de baron op en vertelt waarom hij deze daad begaan heeft. De baron kan zich goed verplaatsen in Rutger, omdat hij zelf ook gechanteerd wordt door meneer Woudstra. Andere hoofdrolspelers zijn zijn vader, moeder en zusje. Het verhaal speelt zich af in deze tijd en het gebeurt rondom de school. Het verhaal loopt goed af. Niek, Kars en meneer Woudstra worden gepakt. C Mening over het boek. Ik vind het boek heel aangrijpend en spannend. Daarnaast vind ik het ook nog een leuk boek. Wat ik mooi vind is dat het echt kan gebeuren en wat minder is is dat het soms moeilijk te begrijpen is. Ik heb veel met Rutger en de baron meegeleefd.De gebeurtenis die mij het meeste aansprak, is dat Niek en Kars gepakt werden. D Welk cijfer zou je dit boek geven? Ik zou dit boek een 8 geven. E De schrijver. De schrijver van dit boek is Gonneke Huizing. Ze is geboren op 11-4-1960.Voor ze ging schrijven studeerde ze voor Nederlands en
letterkunde. Ze geeft nu nog les op het Wessel Goffertcollege. Dat is in Groningen. In 1996 debuteerde Gonneke met Mes op de keel. Ze heeft twee dochters. Vroeger had ze nooit zoveel tijd om te schrijven, maar nu heeft ze weer alle tijd. Haar boeken zijn Mes op de keel en Belofte maakt schuld. Het zijn er nog niet veel maar nu ze eindelijk begonnen is, is ze niet meer stoppen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mes op de keel door Gonneke Huizing"