Meisje van Mars door Anna Woltz

Beoordeling 9.1
Foto van Fleur :)
Boekcover Meisje van Mars
Shadow
  • Boekverslag door Fleur :)
  • 2e klas vwo | 625 woorden
  • 6 februari 2022
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 9.1
14 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2011
Pagina's
155
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's

Boekcover Meisje van Mars
Shadow

Evert weet vanaf zijn derde dat hij een meisje wil zijn. Hij heeft een hekel aan zijn jongenslichaam en verlangt naar jurken en lang wuivend haar. Maar zijn ouders worden al woedend als hij met barbies speelt. Op de middelbare school wordt Evert elke dag gepest. Alleen wanneer hij zich stiekem als meisje verkleedt, is hij gelukkig. Zo kan hij niet verder. Hij gaat er …

Evert weet vanaf zijn derde dat hij een meisje wil zijn. Hij heeft een hekel aan zijn jongenslichaam en verlangt naar jurken en lang wuivend haar. Maar zijn ouders worden al woeden…

Evert weet vanaf zijn derde dat hij een meisje wil zijn. Hij heeft een hekel aan zijn jongenslichaam en verlangt naar jurken en lang wuivend haar. Maar zijn ouders worden al woedend als hij met barbies speelt. Op de middelbare school wordt Evert elke dag gepest. Alleen wanneer hij zich stiekem als meisje verkleedt, is hij gelukkig. Zo kan hij niet verder. Hij gaat er alles aan doen om een vrouw te worden.

Meisje van Mars door Anna Woltz
Shadow
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Samenvatting over het boek: Meisje van Mars.

Evert wordt geboren als jongen. Wanneer hij 4 is ziet hij in de bioscoop de film: De kleine zeemeermin. Hij is weg van de zeemeerminnen en de mensen met vissenstaarten onder water. Stiekem droomt hij ervan om net als Madison te zijn. Een meisje met lang wapperend haar en een vissenstaart. Als Evert in de kleuterklas komt baalt hij ervan dat hij altijd bij de jongens wordt ingedeeld en met jongensspeelgoed moet spelen. Hij speelt liever met de meisjes in de poppenhoek of vadertje en moedertje waar hij moeder wil zijn.
Als Evert 6 is doen zijn ouders hem op voetbal zoals iedere jongen doet. Maar Evert vindt de bal eng en loopt te huppelen over het veld en zijn ouders schamen zich dood. Zijn vader pest hem ook door te zeggen: “Kom, we gaan naar het ziekenhuis en we maken een meisje van je.” Eigenlijk is dit het enige wat Evert echt graag wil! Op de basisschool wordt Evert gepest omdat hij zich als een meisje gedraagt. Ze roepen meisje of homo naar hem. Het enige moment dat Evert gelukkig is, is wanneer hij zich stiekem verkleed als meisje als hij alleen is. Op de middelbare school is het pas echt een groot probleem voor Evert. Hier wordt hij nog erger gepest ook al doet hij heel erg zijn best om een jongen te lijken. Elke dag gaat hij met tegenzin naar school toe. In het dorp waar Evert woont leert hij Mirjam kennen. Mirjam is net als Evert: een jongen die een meisje wil worden. Samen maken ze elkaar op en verkleedden ze zich. Maar Everts ouders willen niet dat Evert met hem omgaat. Omdat ze bang zijn dat Evert ook een meisje wil worden. Thuis chat Evert met jongens en flirt met ze, daar geloven ze ook echt dat hij een meisje is. Online voelt hij zich helemaal goed. Evert heeft veel ruzie thuis met z’n ouders omdat zijn ouder het niet kunnen accepteren dat hij een meisje wil worden. In de derde klas gaat Evert naar een andere school en hij kiest de richting: uiterlijke verzorging. Dit zijn twee uur uiterlijke verzorging naast zijn gewone lessen. Met zijn lerares uiterlijke verzorging kan hij het goed vinden en zij weet wat er aan de hand is met Evert. Zij stuurt hem door naar de schoolarts, en de schoolarts geeft hem foldertjes van het ziekenhuis in Amsterdam. Als hij met zijn ouders naar dat ziekenhuis gaat moet hij allerlei testen doen, want ze moeten er zeker van zijn dat hij echt een meisje wil worden! Anders opereren ze niet. Uit de testen komt de uitslag dat hij geopereerd mag worden alleen van zijn ouders mag dit nog niet en moet hij wachten totdat hij 18 is.
Wanneer hij 18 is begint hij met vrouwen hormonen, hij zou dan borsten gaan krijgen en echt een vrouw worden. Op 24 augustus krijgt hij borsten en is hij dus ook echt vrouw! Op dit moment heet ze Evy en is de naam Evert verleden tijd. Evy kiest voor de kappersschool en ze gaat daar aan het werk. Na een week verteld ze het haar medestudenten en ze accepteren het gewoon.
Na een tijdje krijgt Evy een vriend maar al snel komt ze erachter dat hij vreemd gaat. Ze wil bij hem weg maar Dolf zegt dat hij de enige is die haar accepteert en dat niemand anders dat zou doen. Evy gaat Dolf geloven en dus Evy blijft bij Dolf. Na een tijdje wordt het vreemdgaan teveel en gaat Evy toch echt bij Dolf weg. In december 2006 is het tijd voor de laatste operatie voor Evy. Ze krijgt een vrouwelijk geslachtsdeel. Als alles gelukt is ze inmiddels 20 jaar.
Evy is nu eindelijk gelukkig! 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Meisje van Mars door Anna Woltz"