Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Medea door Ed Franck

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Medea
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 190 woorden
  • 16 april 2002
  • 175 keer beoordeeld
Cijfer 5
175 keer beoordeeld

Boekcover Medea
Shadow
Medea door Ed Franck
Shadow
Het personage Medea Medea een koningsdochter. Haar vader was de slechte koning Aietes. Haar moeder was een priesteres ( heks ) en ze had al haar krachten overgedragen aan Medea ( ook de geheimen van de geneeskunde ). Wanneer een koningszoon uit Griekenland, Jason, in haar land een opdracht komt vervullen,word ze smoorverliefd op hem. Nadat ze met Jason was meegereisd en met hem trouwde, belandden ze beiden in het paleis van koning Kreoon. Medea was een opvallende vrouw.Ze was zelfverzekerd, trots, intilligent en ze had een scherp inzicht door haar onafhankelijke geest. En juist daarom vond koning Kreoon haar een bedrijging. Hij verbandde haar uit het paleis. Jason liet dit zomaar gebeuren en wanneer hij wilde trouwen met de dochter van koning Kreoon, veranderde al de liefde van Medea voor Jason in regelrechte haat. Fragment : « Uit elke porie van haar lichaam stroomde gif naar buiten, het gif dat haar bloed verving en haar hart voedde. » Daarna wreekte ze zich op een verschrikkelijke manier door de twee kinderen, die zij en Jason hadden, te vermoorden. Zelf kwam ze om het leven omdat Jason had bevolen om haar huis in brand te steken.

REACTIES

T.

T.

Ik vind het boek Medea aangenaam om te lezen en vond het een zeer fijne ervaring. Ik zal het boek zeker aanraden aan mijn vrienden. Je kon je niet echt vinden in de personage's omdat het boek zo ver terug gaat in het veleden. Voor de rest vind ik het wel een zeer goed boek.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Medea door Ed Franck"