Marleen door Eddy Adriaens

Beoordeling 0
Foto van een scholier
Boekcover Marleen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas aso | 365 woorden
  • 14 maart 2015
  • nog niet beoordeeld
Cijfer
nog niet beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2010
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Marleen
Shadow
Marleen door Eddy Adriaens
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

MARLEEN

Auteur: Eddy Adriaens

ALGEMEEN
Hoewel het verhaal duidelijk over Marleen gaat, vind ik persoonlijk de titel wat saai en te zeer overkomen als "een damesroman". En dat is dit verhaal zeker niet. Het is vooral het verhaal van Eddy en hoe hij met zijn eerste grote jeugdliefde omgaat en met de gevoelens die verliefdheid genoemd worden.  Een titel als "In De Ban Van Marleen", lijkt mij deze lading beter te dekken.  Daar waar een verhaal als dit vaak door vrouwen geschreven en ook door vrouwen gelezen wordt, is het hier een stuk breder dan alleen dat. Het geeft meisjes en vrouwen een kijkje in het leven van een ontluikende man, maar kan evenzeer door (jonge) mannen zowel gelezen als herkend worden. Dit alles maakt dat ik dit het mooiste verhaal vind dat ik tot nu toe van Eddy Adriaens gelezen heb.  Ik ga het zeker later nog opnieuw lezen!

INHOUDELIJK
Er is op dit moment een hang naar het verleden: de sixties en seventies zijn opnieuw populair.  Voor zowel de ouderen - die zich erin zullen herkennen - als de jongeren - die een kijkje krijgen in het leven van hun ouders of grootouders - kan dit een graag gelezen boek zijn.

STIJL
Eddy Adriaens is een Vlaming.  Vooral als Nederlander valt het (kleine) verschil tussen Vlaams en Nederlands meteen op, zonder evenwel ooit echt te storen.  Er is een opvallende stijlbreuk tussen het eerste deel van het boek en het tweede deel.  Deze is duidelijk gewild, en wordt extra geaccentueerd door het verschil in de inleidende tekstfragmenten.  In het tweede deel neemt Eddy afstand van zijn eerdere ervaringen.  Langzaam ontgroeit hij "het emotioneel moeras" waarin hij verzeilde.  De schrijver toont dit zowel inhoudelijk als in de gebruikte stijl, waardoor hij meteen ook de lezer verplicht geleidelijk over te schakelen naar een ruimere kijk op de gebeurtenissen. 

ADVIES
Dit verhaal verdient absoluut meer aandacht. Het is een vlot geschreven verhaal, waarin je als lezer gemakkelijk meegaat en dat je aanzet om een vergelijking te maken met je persoonlijke ontwikkeling en de geschiedenis van je eigen leven.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Marleen door Eddy Adriaens"