Marike en de nachtvogel door Lydia Rood

Beoordeling 8.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 426 woorden
  • 5 juni 2007
  • 5 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.4
  • 5 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
111
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Marike en de nachtvogel
Shadow
Marike en de nachtvogel door Lydia Rood
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Zakelijke gegevens
De schrijver van dit boek: Lydia Rood.
Het jaar van verschijnen: 2004
De uitgever: Leopold.

De samenvatting
Marike is al heel lang verliefd op Samir. Als Samir Marike's vader komt helpen met schapen scheren, wil Marike zo vaak als ze kan in de schapenstal zijn om te helpen. Helaas kan ze niet al te vaak bij Samir zijn, omdat ze een testenweek heeft waar ze nog veel voor moet leren. Haar gedachten dwalen de hele tijd af naar Samir. Ook heeft ze het heel erg druk met het toneelstuk op school, waar zij in mee mag spelen. Marike leest in een van de gedichten van Samir dat hij verliefd is en dan zakt de moed haar in de schoenen. Volgens haar is Samir verliefd op en ander meisje. Gelukkig blijkt dit niet het geval, maar nog steeds durft ze niet tegen hem te zeggen wat ze voor hem voelt. Samir gaat al bijna naar Marokko om zijn familie op te zoeken, dus heel veel tijd is er niet.

Op een gegeven moment overlijdt de moeder van Goos, haar pleegbroer. De begrafenis is op de dag van de uitvoering van het toneelstuk, maar Marike kiest ervoor om haar broer te steunen en geeft haar rol op. Marike vind het vreselijk om Goos zo verdrietig te zien, als haar ouders Goos officieel adopteren gaat het met iedereen al een heel stuk beter.


Intussen zit Marike nog steeds met Samir in haar maag, hij gaat al bijna op vakantie, en ze heeft nog steeds niet tegen hem gezegd wat ze precies voor hem voelt. Ze heeft wel een kus van hem gekregen toen hij weg ging. Als ze Samir voor de laatste keer spreekt voordat hij vertrekt belooft hij haar een kaartje te sturen, Marike krijgt het kaartje, maar toch valt het tegen, er staan veel te weinig woorden op, en niet eens een gedicht! Op de kaart zingt een nachtegaal, een nachtvogel. Marike houdt de kaart dichtbij zich en ze blijft hopen op de goede afloop.

Mijn mening van dit boek is:
Ik vond het boek erg werkelijk, want alles wat gebeurd kan ook echt gebeuren en er gebeuren dingen die ook in het dagelijks leven voorkomen.
Het zet me ook aan het denken, want het lijkt net een dagboek van een meisje van mijn leeftijd en er gebeuren dingen die eigenlijk heel normaal zijn, zoals brugklasser zijn en brugpieper genoemd worden.
Het boek is ook wel lachwekkend, want Marieke doet er alles aan om bij haar vriend Samir te zijn, maar ook om populair te worden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Marike en de nachtvogel door Lydia Rood"