Lyc-drop door Paul van Loon

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Lyc-drop
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 692 woorden
  • 20 april 2011
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
5 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
95
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1998 Genomineerd)

Boekcover Lyc-drop
Shadow
Lyc-drop door Paul van Loon
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Samenvatting

Het begint allemaal bij Raoul die s’avonds laat over straat fietst,omdat hij terug komt van een feestje.Terwijl Raoul afsnijdt over het marktplein ziet hij onder de kramen die al klaar stonden voor de markt,rare donkere schaduwen met glinsterende gele ogen. Hij is bang en fietst zo snel mogelijk naar huis. Bij de achterdeur laat Lindsay per ongeluk Raoul schrikken, omdat Raoul dacht dat de schaduwen hem te pakken hadden. Allebei hebben ze door dat er iets mis is. Raoul omdat er rare schaduwen onder de marktkramen zaten, en hij geen straf kreeg omdat die te laat thuis was, maar een rolletje LYC-DROP. Lindsay omdat haar ouders en Jeroentje elke avond naar Tv12 keken en dat ze elke avond weg waren. Wat nog het alle raarste was, was dat ze allemaal van die rare gele ogen hadden!

Raoul is op school en het is pauze,en hij doet zijn broodtrommel open en dan ziet dat zijn broodtrommel vol zit met rollen LYC-DROP.De reden dat hij de drop niet eet is,omdat zijn oom een keer had gezegd dat katjesdrop van gemalen kattenvlees gemaakt is,sindsdien eet hij nooit meer drop.Raoul vindt het ook vreemd dat meester Bram dropjes uitdeelt in de klas,want meester Bram was altijd heel streng op snoep onder de les,en hij vindt het helemaal raar dat meester Bram zegt dat de klas meer naar Tv12 moet kijken. Raoul wil graag weten wat er met die zender aan de hand is,dus besluit Raoul samen met Lindsay dat hij heel even naar Tv12 gaat kijken.Hij komt bijna onder de macht van een oerweerwolf genaamd lycaon,want lycaon probeert via kleine storinkjes je hersens te hypnotiseren en probeert dan ook je in een wolf/slaaf te veranderen.Maar nog net optijd maakt Lindsay hem wakker.Raoul weet nu waarom iedereen zo raar doet.Nadat Raoul heeft opgemerkt dat zijn ouders weg zijn en die van Lindsay ook,gaan ze ze zoeken. Voor de veiligheid doen ze een zonnebril op dan kunnen de wolven hun ogen niet zien.Raoul had het gevoel dat ze ergens op het marktplein moesten zoeken,want een paar dagen geleden stonden daar veel auto’s.Toen ze daar aan kwamen stond het bomvol met auto’s .Op dat moment gaat er een autodeur open en er kwamen drie jongens uit, het waren Freak, Omar & Mustafa die bij Raoul in de klas zaten.Voordat Raoul en Lindsay iets door hadden had Freak hun zonnebrillen afgepakt. En hij zei: ‘deze horen bij het afval!’ Een onbekende stem zei: ‘Een andere keer misschien’ Met een lang stuk hout sloeg de gedaante de jongens knock-out. zijn naam was Seuz. Lindsay vroeg waar hun ouders waren en haar broertje waren, het antwoord van Seuz:’In de studio van Tv12.’ Voor de deur van studio stond een hele grote rij mensen. Seuz zei:’Ze wachten allemaal op de wordening. Nu zijn ze nog mens met een beetje wolf inzich,als ze de wordening hebben gehad zijn ze een en al wolf.’

Ze sliepen naar binnen en vonden een grote zaal met tribune.Op het podium zit Lycaon en op de tribune zitten alle mensen. Lycaon roept Jeroentje naar voren,Lindsay ziet dat en rent als een speer naar Jeroentje toe die bijna zijn wordening krijgt maar nog net op tijd trekt Lindsay hem weg. Twee grote wolvenklauwen pakken Lindsay en Raoul op en smijten ze op het podium. Lycaon gaf de opdracht om hun kelen door te bijten.Op dat moment klonk er een donderslag door de zaal elke wolf kon zich niet meer bewegen.Op het middenpad stond Seuz.Lycaon zag dat Seuz: ZEUS was (de romeinse god van de donder). Doordat in het verleden Zeus hem in een wolf heeft veranderd ,omdat hij een slechte koning was, en hem een dood kind gaf als eten. Zeus moest hem nu tegen houden want hij misbruikte zijn straf. Zeus veranderde Lycaon in een mens, en een mensen van honderde jaren veranderd in as. Iedereen werd weer mens omdat hun leider was verslagen. Raoul nam afscheid van Zeus en namen hun ouders mee naar huis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lyc-drop door Paul van Loon"