Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Loverboys door Helen Vreeswijk

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Loverboys
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas tto vwo | 655 woorden
  • 18 oktober 2011
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
21 keer beoordeeld

Boekcover Loverboys
Shadow

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun sch…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de twee vriendinnen tegen elkaar uit, maar de meiden willen hem niet teleurstellen en zeker niet verliezen. Om te bewijzen dat ze van hem houden, gaan ze ver. Veel te ver. Door toedoen van Mo komen ze in de prostitutie terecht. Dan volgt een barre strijd om te ontsnappen aan zijn terreur.

Loverboys door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag Periode 4
Loes T. TG2A

1. Loverboys van Helen Vreeswijk.
Uitgeverij: Manteau
312 blz.

2. Lisa en Kelly zijn hele goede vriendinnen. Als ze samen met Fatiha de stad ingaan, komen ze Mo tegen, een neef van Fatiha. Mo vindt Lisa wel leuk, en vraagt of ze een keer mee gaat iets drinken. Lisa vindt het goed, en daarna spreken ze samen nog veel vaker af. Kelly vindt Mo ook leuk, en vraagt zich af wat Mo nou met Lisa moet. Dan nodigt Mo Lisa en Kelly uit om mee te gaan naar een discotheek, en voor Kelly hebben ze Ramon meegenomen. Kelly kan het niet zo goed vinden met Ramon, maar gaat toch mee. Kelly en Lisa gaan steeds vaker naar het huis van Ramon en Mo. Ook als ze ruzie met hun ouders krijgen. Kelly maakt ruzie met Ramon, en wil weglopen, maar Mo gaat haar achterna, en zegt dat hij eigenlijk van haar houdt, maar dat hij bij Lisa blijft omdat Lisa anders zielig is, en Mo nodig heeft. Kelly gelooft het, en gaat mee terug. Mo krijgt haar daarna zover, om in Antwerpen in een club te werken, omdat ze geld nodig hebben voor hun plannen later. Hij krijgt haar zelfs zo ver om met mannen naar bed te gaan, omdat dat sneller verdient. Lien, de vrouw die de leiding heeft over de ‘obers’, probeert zo min mogelijk mannen met Kelly te laten gaan, omdat Kelly pas 15 is. Ondertussen, probeert Mo ook Lisa in bed te krijgen met andere mannen, maar Lisa weigert. Hij slaat haar, maar toch wil ze niet. Uiteindelijk komt ze ook in Antwerpen terecht, en moet aan de kade ‘werken’. Lien en haar vriendin Vivian, vinden dat er teveel jonge meisjes komen, en proberen Kelly en Lisa terug naar huis te sturen. Samen bedenken ze een plan, en stellen het dan aan de meiden voor. Als Kelly en Lisa dan elkaar zien, storten ze in verdriet in elkaars armen, en gaan akkoord met het plan. Een paar dagen later worden ze in een auto gestopt en naar Eindhoven gereden, en ze worden nog even achtervolgd door Mo, maar hij is hun al snel kwijt. Kelly en Lisa komen daarna veilig thuis.

3. Ik identificeer mezelf het meeste met Lisa, want ik zou ook heel bang en achterdochtig zijn. In het begin zou ik ook helemaal vallen voor alles wat Mo mij zou geven, en wat hij tegen mij zou zeggen. Maar al snel zou ik gaan nadenken, en weten dat het niet goed is. Net als dat Lisa begint te protesteren tegen alles wat hij doet. En ik zou ook steeds moeilijker gaan doen tegen mijn ouders, meer ruzie maken, en vaker proberen het huis uit te zijn. Lisa is heel bang op de kade, maar vertrouwt Lien en Vivian, dus gaat ze er toch werken.

4. Ik vond het een heel mooi boek. Het beschrijft hoe snel zoiets kan gaan, en hoe fout het leven ook kan gaan. Je realiseert maar weer, dat het echt geen grapje is, en heel zwaar om zoiets mee te maken. Ik vind het heel knap van Lien en Vivian dat zij zich in de strijd geworpen hadden, en dat ze Lisa en Kelly weg hadden gekregen, zodat hun een soort van tweede kans kregen. Verder vind ik dat mensen als Mo en Ramon allemaal opgesloten moeten worden, ook al is dat heel moeilijk. Want er is dus een heel netwerk van Loverboys, die allemaal samenwerken. Toch denk ik dat het mogelijk is om ze allemaal op te sluiten. En ik denk ook, dat familie toch zou moeten weten dat er iets fout gaat, of dat ze ergens mee zitten, wat ouders meestal niet doorhebben. Het boek is ook geschreven door iemand die veel te maken heeft met loverboys, en daarom is het denk ik ook een heel realistisch boek. Iemand die er niet zoveel van weet, kan niet zoals Helen zo’n boek schrijven.

REACTIES

N.

N.

iedereen maakt dezelfde fout: mo is niet de neef van fatiha, ramon is haar neef

12 jaar geleden

L.

L.

echt supergoede samenvatting! ik moet morgen een boekverslag maken, en ik moet het boek nog lezen! ahah
dankjee xx

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboys door Helen Vreeswijk"