Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Loverboy & girl door Joost Heyink

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Loverboy & girl
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 937 woorden
  • 15 augustus 2007
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
22 keer beoordeeld

Boekcover Loverboy & girl
Shadow
Loverboy & girl door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Korte samenvatting van het boek: Fanny werkt in een fast-food restaurant: Mcbill. Na haar werk spreekt ze af met Jeff, een loverboy. Fanny weet dat Jeff niet is wie hij lijkt te zijn, maar spreekt met opzet met hem af. Dat doet ze omdat een vriendin van Fanny, Toos, slachtoffer van een loverboy is geworden en haar leven verpest is. Nu wil Fanny alle meiden waarschuwen door een boek te schrijven, dat doet ze door zelf te ontdekken hoe het leven als “slachtoffer van een loverboy” is. Ze denkt dat het goed gaat en haar plan loopt goed, en ze vertelt alles aan haar beste vriend Martin, die ze heeft ontmoet bij de Mcbill. Hij wil haar tegenhouden want vind het belachelijk waar ze mee bezig is, maar Fanny staat achter haar keus dat ze haar boek wilt schrijven. Tot op het laatste moment dacht ze het onder controle te hebben, want ze wilde er alles doen er zelf geen slachtoffer te worden. Wat ze niet weet, en op het laatste moment achter komt, dat er achter de loverboy Jeff, ook nog een hele organisatie zit. Als ze de laatste afspraak met Jeff heeft, komt ze in de problemen. Ze gaat met hem mee naar huis omdat ze denkt dat het geen kwaad kan. Wanneer ze foto’s van zijn huis gaat maken voor haar boek, wordt hij zo boos dat hij vrienden uit zijn organisatie gaat halen om haar iets aan te doen. Omdat ze op die tijd ook een afspraakje met Martin had, ging hij haar zoeken en heeft hij haar net op tijd gevonden. Ze worden achter na gezeten door een paar jongens van de organisatie en komen er maar net veilig van af. Spanning: De spanning is wel goed in dit boek, want dan gaat het een stuk over dat Fanny gaat afspreken met Jeff, en dan wil je heel snel verder lezen om te komen weten wat ze nou gaan doen en hoe het afloopt, maar dan gaat het verhaal snel weer over dat Fanny bij Martin is om alles te vertellen over Jeff. dus de spanning is wel goed opgebouwd omdat je steeds zo snel mogelijk wilt weten hoe het af gaat lopen.
Thema/onderwerp: Het onderwerp van het boek is vooral Vriendschap en liefde. Want het gaat bijvoorbeeld over Fanny en Martin dat ze elkaar ontmoeten op Fanny haar werk. Ze worden de beste vrienden en na een tijdje word Martin stiekem verliefd op haar. De personages: * Fanny; Een klein meisje van 16 jaar met kort rood haar en sproeten op haar gezicht. Ze werkt bij een fast-food restaurant. Ze wil ontdekken hoe het is om mee gesleept te worden in het leven van een loverboy. Ze is een heel lief geduldig meisje, maar ook ondeugend en een beetje eigenwijs. Ze staat altijd achter haar keus, als ze iets wilt bereiken, gaat ze daar echt voor, ze is een doorzetter. Ze heeft veel lef, maar ze is ook naïef en ze is nieuwsgierig. Mij lijkt ze wel aardig, ik kan me goed inleven in haar personage. * Martin; Een lange, magere jongen met een donkere huidskleur. Hij is achttien jaar en heeft kort krullig zwart haar. Hij is een heel zacht en bezorgd type. Hij werkt ook bij McBill, hij is daar kok. Daarvan hebben hij en Fanny elkaar leren kennen. Ze werden eerst beste vrienden en later wordt hij stiekem een beetje verliefd op haar, maar dat houd hij voor zich. Hij lacht altijd heel veel en maakt allemaal grappen. Hij denkt veel over zijn toekomst na en hij maakt zich zorgen om Fanny die een dubbelspel met een Loverboy aan het spelen is. Hij lijkt me wel aardig omdat hij Fanny wil helpen en omdat hij zo grappig is. * Jeff; Hij is een loverboy. De slechterik in het verhaal. Hij is opvallende jongen met donker haar en donkere ogen. Hij is erg knap en charmant. Hij probeert voor de Loverboyorganisatie Fanny helemaal in te pakken met cadeautjes. Hij doet heel lief tegen haar en vertelt haar dat het thuis heel slecht met hem gaat en dat zijn moeder in een gekkenhuis woont. Dit verhaal is helemaal niet waar. Hij heeft niets in de gaten over dat Fanny een dubbelspel met hem speelt. Ik vind hem gemeen omdat hij een Loverboy is, en meisjes gebruikt om geld te verdienen. * Fanny’s moeder; ze is 37 jaar. Ze is gescheiden en heeft een dochter die heet Fanny. Ze woont bij haar. Ze is erg sportief. Ze doet mee aan de ronde van Brussel. Die wil ze erg graag winnen. Ze heeft een strak sportschema, elke ochtend doet ze rek en strek oefeningen. Hierdoor is ze niet vaak thuis en heeft ze niet zoveel tijd voor Fanny. Ze lijkt me wel aardig, maar ik zou haar niet als moeder willen hebben omdat ze niet vaak thuis is.
Mening: Ik vind het een goed boek. Het verhaal zit goed in elkaar en het is ook op een leuke, duidelijke en indrukwekkende manier geschreven. Het boek gaat over een onderwerp waar iedereen wel mee te maken kan krijgen en het tegenwoordig ook vaak voorkomt. Daarom is het verhaal ook realistisch . Het was ook erg spannend, omdat er spannende gebeurtenissen in voor komen, net zoals op het laatst dat Fanny en Martin achtervolgend worden door de jongens van de Loverboyorganisatie. Het boek was ook leerzaam, omdat je alles te weten komt over Loverboys. Niet alleen wat het allemaal inhoudt maar ook over de organisatie en over hoe ze te werk gaan. Dit onderwerp sprak me wel aan. Ik kon me erg goed inleven in de personen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy & girl door Joost Heyink"