Loverboy & girl door Joost Heyink

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 918 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 87 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 87 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
159
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Jonge Jury (2006 Genomineerd)

Boekcover Loverboy & girl
Shadow
Loverboy & girl door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting.
Fanny heeft een zomerbaantje bij McBill, dat is een soort McDonald’s. Daar werkt ze samen met haar collega’s, Wanda, Martin en Debby. Fanny kan het niet zo goed met Wanda vinden maar ze kan het wel goed vinden met Debby. En al helemaal met Martin want als Wanda weer op haar zeurende vlucht ze naar de keuken. Maar na een grappig gesprek met Martin kon ze er weer tegen aan.
Verder gaat ze na werktijd uit met een jongen Jeff maar ze weet dat hij niet is wie hij lijkt.
Jeff is een loverboy, hij maakt meisjes verliefd op hem en geeft ze dure cadeau’s hij zorg er voor dat ze volledig afhankelijk is. En dan komt hij met ze smoes dat hij veel schulden heeft en vraagt of ze voor hem wil werken. En dat werk is trippelen, geen leuk werk dus. Ze gaat met hem uit om meer over de werkwijze van loverboys te weten komen. En daar dan een verslag van te maken en dan misschien in de krant laten zetten om andere meisjes te waarschuwen. En ze doet dit allemaal om dat een vriendin Toos slachtoffer van een loverboy was geworden, ze is toen met hem mee gegaan en Fanny heeft haar nooit meer terug gezien.

Niemand weet dat ze met een loverboy uit gaat behalve Fanny zelf. Ook haar moeder weet het niet omdat ze het te druk heeft met trainen voor een marathon. Na een tijdje besluit ze om het aan Martin te vertellen hij vindt ze er mee moet stoppen. Ze spreken af dat ze nog een keer met Jeff mee gaat.
Maar als Jeff dan vraagt of ze mee gaat naar zijn appartement kan ze de verleiding niet weerstaan. Eerst belt ze Martin en zegt dat ze met Jeff mee gaat, Hij zegt dat hij zal wachten. Als ze bij Jeffs appartement is, dat nogal af gelegen ligt, gaat ze een beetje snuffelen in zijn spullen. En als hij haar betrapt als net een foto maakt van een briefje word Jeff heel kwaad. Hij trapt haar kleine fotocameraatje kapot. Hij bindt Fanny vast aan de verwarming en gaat zijn collega Güntha halen . In de tussentijd wacht Martin nog op Fanny. Maar hij vindt dat het te lang duurt dus hij gaat naar het appartement. Als hij Fanny vast gebonden aantreft maakt Martin haar onmiddellijk los. Maar Jeff en Güntha lopen al naar boven. Dus besluiten Martin en Fanny om van het balkon naar een soort afdakje. Klimmen van het afdakje af en springen naar een ladder. Güntha die hun volgende, sprong ook maar sprong mis waar door hij zijn nek brak en overlijdt. Ze vluchten naar huis.
Drie weken later.
Fanny heeft haar verslag afgemaakt en aan kranten gegeven. Door het avontuur met Martin hebben ze nu een relatie.
Hoofdpersoon
De hoofdpersoon is Fanny zij is een meisjes van ongeveer 16 jaar. En ze heeft rood haar een woont alleen met haar moeder die allen maar voor een marathon traint. Haar hobby is foto’s maken. Het begon met een wegwerpcameraatje en na heel lang sparen kon ze een heel kleine digitale camera kopen. Ze heeft een zomerbaantje bij McBill.
Bijfiguren
- Martin, hij is de vrolijke kok die ook bij McBill werkt.
- Wanda, werkt ook bij McBill maar Fanny vindt haar niet zo aardig.

- Debby, zij werkt ook bij McBill en Fanny mag haar wel.
- Fanny’s moeder, ze heeft het heel druk met trainen voor de marathon.
- Jeff, hij is een loverboy en word er goed voor betaalt
- Güntha, hij is de slager van de ‘organisatie’ een slager is de man die klappen uitdeelt.
Waar en waarneer
Het speelt zich af in een stad het kan Amsterdam zijn dat stond niet in het boek. Het speelt zich af in deze tijd.
Thema
Het thema is loverboys omdat het daar allemaal omdraait.
Joost Heyink
Joost Heyink is geboren in Scheveningen en heeft de watersnoodramp, dat was in 1953
Hij heeft op school gezeten in Den Haag, Leeuwarden, Zeist, Antwerpen en Apeldoorn. Twee keer bleef hij zitten en twee keer is hij van school geschopt. Toen hij zestien was is hij zelfs van huis gelopen maar op de trein naar Parijs werd hij door de politie opgepakt. Later is hij van alles gaan studeren in Groningen. Op het laatst psychologie. Hij kon daarna direct aan de slag. Als barkeeper, want psychologen hadden ze toen niet nodig.
Na een paar maanden kreeg hij een baan bij de universiteit in Grongingen.
Daarna touwde hij met Jolanda, en toen kwam Joep, Joost zijn zoon. Hij woont in een oud huis in Zuidwolde bij Groningen. Het kraakt en lekt, maar hij hebben een mooie tuin.
Sinds vijf jaar is hij een huisman en dus hij tijd om boek te schrijven.
Deze boeken heeft Joost Heyink geschreven:
• De afgrond
• De indringer
• Het web
• Loverboy & girl
• Obsessie
• Zwarte engel
Mijn mening
Ik vind het een spannend, grappig en romantisch boek. Spannend omdat Fanny toch iets gevaarlijks doet. Ik vind de stukjes bij Martin in de keuken heel grappig. En romantisch omdat Martin helemaal naar een buiten wijk gaat om Fanny te redden. Ik vind boeken over loverboys goed omdat ze meisjes waarschuwen. Eigenlijk moeten er meer van deze boeken komen. Maar er komen er ook meer, dus dat gaat goed.
Titelverklaring
De titel is Loverboy & girl. Als je een loverboy bent dan hou je iemand voor de gek. Dat gebeurde ook bij Fanny, maar zij hield hem ook voor de gek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

V.

V.

in de samen vatting staat dat als guntha van het dakje afspringt dat hij zijn nek breekt en overlijd maar dat is niet waar want later in het verhaal breekt hij zijn nek maar overlijd niet

15 jaar geleden

S.

S.

In het verhaal staat dat Güntha zijn nek breekt door de val van een dakje. Maar dat klopt niet want zijn nek breekt door de 2 trappen van Martin in zijn nek. En in het verhaal staat ook niets over Mario die samen met Gühnta achter ze aan zit.

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Loverboy & girl door Joost Heyink"