Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Loverboy door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Loverboy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 563 woorden
  • 5 juni 2007
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
29 keer beoordeeld

Boekcover Loverboy
Shadow
Loverboy door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens De titel van het boek is Loverboy
Het boek is geschreven door Theo Hoogstraaten
Het boek is uitgegeven in 2003
De naam van de uitgever is Sjaloom Hoofdpersoon Er komen twee verhaallijnen in het boek voor, maar ik vind dat er maar één echte hoofdrolspeler is, en dat is Marlène. Marlène is een tiener, ze is zestien jaar en zit in de eindexamenklas. Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder heeft een nieuwe vriend. Ze is boos en verdrietig omdat haar ouders geen tijd voor haar hebben. Ze is knap maar ook naïef en onzeker, zo valt ze in de handen van een loverboy. Ze is oplettend omdat ze doorheeft dat Ebru, de zus van Achmed, fout is. Ze is eigenwijs omdat ze, na alles wat haar verteld is over Achmed, toch nog met hem om wil gaan. Ze is avontuurlijk en nieuwsgierig omdat ze naar het huis van Achmed durfde te gaan wanneer ze wist dat er iets niet klopte. Ze is slim omdat ze haar mobieltje verstopt zodat ze de politie kon bellen. Ze is gesloten omdat na alles wat er met haar gebeurd is, er niet over praat met haar ouders. Belangrijke bijpersoon Ik vind eigenlijk de hoofdpersoon het belangrijkst in het boek, maar omdat ik die niet mag kiezen, heb ik gekozen voor Mart Frederiks. Hij is de vader van Joke, een vriendin van Marlène, en hij werkt bij de politie. Hij probeert, samen met Tom Speelman, een moord op te lossen die te maken heeft met de loverboy waar Marlène mee omgaat. Aan het eind van het boek, red hij Marlène en heeft hij genoeg bewijzen om de moord op te lossen.
Eigen ervaring met de personen Ik kan me het meest identificeren met Marlène, ze is onzeker en krijgt geen aandacht van haar ouders. Thuis moet zij alles opknappen doordat haar ouders het te druk hebben met werken. Ze durft niet tegen haar ouders te zeggen dat ze dit vervelend vind. Dan ontmoet ze een jongen, hij geeft haar veel aandacht en is heel erg lief voor haar. Er is eindelijk iemand die haar aandacht geeft! Ze heeft een beetje door dat hij fout is maar wil dat niet geloven. Gelukkig was ze wel slim genoeg om te controleren of alle vervelende verhalen die over hem rondgingen klopte, dat was uiteindelijk haar redding. Ik denk dat als haar ouders haar meer aandacht hadden geschonken, ze nooit bij hem in de auto was gestapt. Het motorische moment in het boek is wanneer Marlène bij de loverboy in de auto stapt. Joke, de vriendin van Marlène, staat erbij en die verteld het aan haar vader. Zo komt de vader in kontact met Marlène en kan hij de moord steeds verder oplossen. Tijd Het verhaal wordt chronologisch verteld, je begint bij een moord en later wordt deze moord opgelost samen met andere raadsels. Wel zijn er twee verhaallijnen en deze wisselen zich op het begin van het verhaal steeds af, maar voegen zich later samen. Mening Ik vond het verhaal spannend doordat er, naarmate je verder las, steeds meer raadsels kwamen en steeds meer raadsels werden opgelost. Doordat er gebruik is gemaakt van twee verhaallijnen, kon de schrijver op spannende stukjes overschakelen naar een andere verhaallijn. Op deze manier ontstaan er spanningsbogen en dat vind ik plezierig om te lezen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy door Theo Hoogstraaten"