Loverboy door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 710 woorden
  • 3 mei 2007
  • 30 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 30 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
156
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Loverboy
Shadow
Loverboy door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Algemeen
1.De titel van het boek is Loverboy.
2.De schrijver/auteur is Theo Hoogstraaten.
3.De uitgever is Sjaloom.
4.Het boek is uitgegeven in 2003.
5. Mijn mening over de titel en de omslag is dat de titel er wel goed bijpast.
6. Mijn mening over de titel en de omslag is de titel wel goed bij de kaft past. Alleen heeft dat meisje op de kaft een enge hand met enge nagels.
7.Het boek heeft de titel gekregen, omdat het gaat over twee loverboys.

Personages
8. De hoofdpersonen uit het boek heten Joke, ze is een vrij serieus meisje van een jaar of zestien. Marlène is een meisje van een jaar of zestien die het thuis niet zo prettig heeft. Haar moeder heeft een nieuwe vriend en die mag ze niet. Moeder heeft niet veel aandacht voor Marlène. Marlènes thuissituatie maakt dat ze open staat voor de ‘lieve’ zorgen van Anwar (Achmed). Anwar (Achmed) en Fouad zijn twee Marokkaanse jongens die alle vooroordelen over Marokkanen lijken te bevestigen.

9. De persoon die ik het liefst wil zijn is Joke, omdat zij alles vertelt aan haar vader wat er is met Marlène aan de hand is, en ze helpt ook met het onderzoek door Samir dingen te vragen over Achmed en Fouad.
Het mooiste stuk vind ik wanneer alles weer goed was gekomen en dat Leisure Holding opgepakt was.
10.De persoon die ik absoluut niet wil zijn, is Natascha, het is niet leuk wat er met haar is gebeurd en wat de loverboys met haar hebben gedaan.

Perspectief
11.Iemand die het heeft meegemaakt, heeft het geschreven.

Tijd
12.Het verhaal speelt zich af in het verleden.
13.Het verhaal duurt ongeveer twee maanden, denk ik.

Plaats
14.Er soms wordt niet duidelijk gemaakt waar het verhaal zich afspeelt, maar het speelt zich wel af op school, op het politiebureau en bij de flat van Achmed en Fouad.

Inhoud
15. Het boek heeft twee verhalen die in elkaar lopen:
In het eerste verhaal staan een groep vriendinnen, onder andere Marlène en Joke, bij school. Er komen twee Marokkaanse jongens, Anwar en Fouad, in een dure sportauto aanrijden. Marlène gaat mee met Anwar om een ritje te maken.
In het tweede verhaal onderzoeken de rechercheurs Mart Frederiks (de vader van Joke) en Tom Speelman een moord in een hotel. Daar is in bad het lichaam van een jong meisje gevonden. Ze weten niet wie ze is en ze wordt ook niet als vermist opgegeven.

In het eerste verhaal wordt ondertussen Marlène verliefd op Anwar. Haar vrienden waarschuwen haar dat hij niet te vertrouwen is. Maar ondanks al haar twijfel, blijft ze met hem omgaan.
In het tweede verhaal wordt er weer een meisje gevonden. Haar naam is Natascha en ze ligt in coma in de lift van een flat. Natascha is het vriendinnetje van Fouad, Anwars broer. Omdat Joke thuis vertelt over Marlène en Anwar, krijgt Jokes vader meer informatie over de zaak. Zo ontdekt hij dat Natascha in de lift van het flatgebouw is gevonden waar Marlène op bezoek bij Anwar is geweest. Marlène begint te twijfelen aan Anwars goede bedoelingen, helemaal als ze hoort dat hij geen Anwar heet, maar Achmed. Ze gaat naar het huis van Anwars familie en Fouad doet open. Om te controleren of Anwar inderdaad Achmed heet, vraagt ze niet naar Anwar, maar naar Achmed. Fouad laat eerst niet merken dat hij verrast is dat Marlène de echte naam van Anwar weet, maar hij neemt haar mee en sluit haar op in de berging van zijn flat zodat ze de politie niet daarover informeert. Het lukt Marlène met haar mobiel de vader van Joke te bellen, maar omdat de batterij op is, kan ze hem niet vertellen waar ze zit. Fouad wordt door de politie opgepakt nadat Jokes vriend, Samir, ook een Marokkaan maar een goede, de vader van Joke heeft verteld dat Marlène naar het huis van de ouders van Anwar was gegaan. Om zichzelf te redden vertelt Fouad de politie in over Leisure Holding waarvoor hij werkt en hij vertelt wie erachter zit. De politie laat hem uiteindelijk gaan in ruil voor de vrijlating van Marlène én als getuige bij de zaak. Later worden hij en zijn broer toch opgepakt.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy door Theo Hoogstraaten"