Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Loverboy door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Loverboy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 819 woorden
  • 1 november 2004
  • 331 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
331 keer beoordeeld

Boekcover Loverboy
Shadow
Loverboy door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Zakelijke Gegevens Auteur van het boek : Theo Hoogstraaten
Titel van het boek : Loverboy
Druk : 1e
Uitgever : Sjaloom
Hoofdstukken en bladz. : 14 Hfdst. En 156 blz. B. Samenvatting Op een dag stopt er op de straat naast het schoolplein een mooie BMW. De volume knop wordt opengedraaid en de vriendinnen Floor, Joke,Marlene en Ellen staan nog wat te kletsen voordat ze naar huis gaan. Wie zijn die jongens? En waar halen ze die dure auto vandaan die zullen ze wel niet eerlijk verdiend hebben. Het zijn ook nog allochtonen zeiden Joke, Floor en Ellen tegen elkaar. Maar Marlene niet, ze doet niet mee aan discriminatie. De bestuurder stapt uit en zegt dat hij Anwar heet. Hij vraagt hen om een vuurtje. Floor, Joke en Ellen hebben de jongen allang door. Marlene niet, ze vind hem wel aardig en stapt bij hem in de auto. Wat Marlene niet weet is dat Anwar (zijn echte naam is Achmed) en de twee bijrijders vuile zaakjes opknappen voor een crimineel. Die heeft onder de naam van Leisure Holding (dit is een naam van een persoon), in een hotel een dubbele kamer ingericht waar in het geheim, via doorkijkspiegels opnames worden gemaakt van seksuele “spelletjes”. De eigenaar van het hotel, de heer Brevord zit in het complot. Anwar en Achmet proberen het vertrouwen te winnen van jonge meisjes die zij vervolgens door sturen naar het pornocircuit van hun opdrachtgever. Rechercheur Tom Speelman buigt zich over de badkuip in hotel Breevoorts en bestudeerde het koord waarmee de plastic tas om de hals van het dode meisje was gebonden. Mart Frederiks de vader van Joke heeft het moeilijk met de situatie omdat het dode meisje van dezelfde leeftijd is als zijn dochter. Zou de Hotelbaas hier meer van weten? Hotel Breevoort is een familiebedrijf en verhuurd ook kamers aan bedrijven zoals leisure Holding. Ze betalen vooruit en de namen van de gasten komen niet in het gastenboek. Er is namelijk net een moord gepleegd. De naam van het slachtoffer is Marlene. Meegegaan met een loverboy, omdat hij zo lief en aardig was. C. Titelverklaring De titel Loverboy, is gekozen omdat het boek gaat over jongens die meiden versieren, lief tegen ze doen en cadeautjes geven, waardoor de meiden verliefd worden op de loverboys. Hierdoor gaan de meisjes de loverboys vertrouwen. Zo lokken de loverboys hun naar de plaats waar ze hun willen hebben.
D. Eigen Mening Ik vond het een spannend boek, maar sommige stukjes vond ik wel erg onduidelijk. Ik heb al een aantal boeken van deze serie gelezen, o.a. De Liftster, De Verdwenen Grenadier (hier heb ik vorig jaar mijn boekverslag over gehouden), Hot Spot en Blind Date. Bij deze serie valt het me op, dat het boek over liefde, seks, ontvoering en misdaad gaat.(bij Hot Spot gluurt een man naar vrijende stelletjes op het strand, bij Blind Date gaat het over een groep jongens en meisjes, die een kaartje trekken, waarop een naam van een jongen staat, waar ze vervolgens mee uit moeten gaan). Ook gaat de serie over misdaad. Dit soort boeken vind ik leuk om te lezen. Vandaar dat mijn boekverslag weer houd over een boek van deze serie. Ik vond het wel minder, dat dit boek, dezelfde bouw heeft als de andere boeken uit de serie. Hierdoor vond ik dit boek “eentonig”. Nadat ik de andere boeken heb gelezen. Eentonig omdat; - Het in het begin gaat over jongeren die wat van plan zijn samen te gaan doen. - Er één persoon met de “slechte” persoon mee gaat. - Die persoon word vermoord. - Politieman Tom Speelman en zijn collega de moord onderzoeken. - De man met wie de persoon meegaat word verdacht. - De moordenaar blijkt een andere man blijkt te zijn. E. Brief aan personage Beste Marlene, Ik vind van wat je deed, bij de man in de auto stappen wel cool, omdat het spannend is, uitdagend om bij een vreemde in een mooie auto te stappen. Van de andere kant vind ik het ook wel dom (zeker als je ziet waar het in eindigt), want je kent de man niet, weet niet wat hij met je gaat doen, wat hij met je van plan is en waar hij je naartoe wil brengen. Was je op zoek naar aandacht? Dan was dit zeker geen verstandige beslissing, bij een vreemde man in de auto stappen. Als je op zoek was naar aandacht, had je volgens mij, beter iets met je vrienden kunnen gaan doen. Of was je op zoek naar liefde? Dan was de beslissing goed geweest, want dat had je gevonden. Jammer dat het valse liefde was en de man kwade bedoelingen met je had. Ik weet niet hoe het is om bij een vreemde, oudere man/vrouw dan jezelf, in een mooie auto te stappen, maar ik denk dat ik het ook nooit gedaan zou hebben, omdat je in deze tijd geen vreemde meer kunt vertrouwen.

REACTIES

L.

L.

Er staat dat marlène wordt vermoord. Dat is helemaal niet waar. Marlène word ontvoerd door Fouad maar doordat de politie werd ingelicht moest Fouad Marlène vrijlaten en Marlène kwam gewoon veilig thuis.

15 jaar geleden

N.

N.

In dit verslag word gezegt dat de hoofdpersoon (Marlene) dood gaat. Maar dat is niet waar. Er worden wel lijken gevonden maar de hoofdpersoon (marlene) blijft leven

16 jaar geleden

E.

E.

(Er is namelijk net een moord gepleegd. De naam van het slachtoffer is Marlene. Meegegaan met een loverboy, omdat hij zo lief en aardig was.)

Dat stuk klopt niet de naam van het vermoorde meisje is Ivana Yanez.


16 jaar geleden

E.

E.

Op het eind staat dat het meisje die dood in het bad werd gevonden Marlène heet. Maar in het boek staat dat dat Ivana was, op pagina 149. Even dat jullie het weten en dat niet iemand dat fout overneemt!

18 jaar geleden

N.

N.

Nu weten we wel dat er een fout in staat hoor...

13 jaar geleden

M.

M.

Deze Samenvatting slaat egt helemaal nergens op. Marlene Leeft Gewoon Nog.
Op het eind Deze Samenvatting is gewoon nep en zielif!

13 jaar geleden

S.

S.

mahmut heeft gelijk
marlene gaat nie dood
ivana yanez gaat alleen dood
en natasha leeft nog

13 jaar geleden

C.

C.

JA MAHMUT EN SOPHIE HEBBEN GELIJK IK WEET NIETR WAT JULLIE DENKEN OFZO?
XX cATLAQQ66YOZGATSTYLGIRL

13 jaar geleden

N.

N.

Bij je eigen mening heb je hot spot en blind date omgedraaid,
in blind date gluurt een man naar vrijende stelletjes niet in hot spot.

13 jaar geleden

S.

S.

Een deel van de tekst klopt niet , Marlene is niet het slachtoffer in het bad , Marlene leeft aan het eind van het verhaal gewoon nog .

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy door Theo Hoogstraaten"