Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Loverboy door René Appel

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Loverboy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 548 woorden
  • 9 maart 2017
  • 27 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
27 keer beoordeeld

Boekcover Loverboy
Shadow
Loverboy door René Appel
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag 1 Nederlands                                                        Mavo 4

A.     Titel: Loverboy

Schrijver: René Appel

Uitgever: Prometheus

Jaar van uitgave: 2005

B.      1. De titel van het boek is Loverboy. Hans heeft een minnares die Eefje heet en ze noemt hem op een bepaald moment loverboy. Hans is ook nog de loverboy geweest van zijn collega Tamar.

2. Het boek ‘Loverboy’ gaat over Yoka. Yoka schrijft misdaadromans met elke keer privédetective Anouk als hoofdpersoon. Yoka komt erachter dat haar man Hans vreemdgaat met Eefje. Door middel van Yoka’s misdaadromans probeert ze in Anouks voetstappen te lopen om uiteindelijk er echt achter te komen of haar man Hans vreemdgaat. Yoka weet namelijk niet hoe ze het nou precies moet aanpakken. Yoka gaat naar het huis van Eefje met een pistool en schiet per ongeluk Hans neer. Ze komt erachter dat ze de verkeerde heeft neergeschoten want ze wilde eigenlijk Eefje vermoorden. En dan komt Yoka er ook achter dat ze al 3 maanden zwanger is van Hans. Hans heeft dit natuurlijk nooit geweten, Yoka noemt haar zoon Hansje. Dan komt Yoka Eefje tegen en Yoka vertelt aan Eefje dat Hansje ook het kind is van Hans. Uiteindelijk is Yoka niet boos op Eefje om dat ze Hans van haar had afgepakt. Ze besluiten om samen voor Hansje te zorgen en op te voeden.  

C.   3. Het centrale probleem in het boek is dat Yoka geconfronteerd wordt met het feit dat haar man Hans vreemdgaat met zijn collega Eefje. Dit wordt opgelost doordat Hans verongelukt.

4. De spanning van het boek is dreiging omdat ik als lezer wel weet dat Hans vreemdgaat met Eefje maar Yoka (de hoofdpersoon) weet het niet.

5. a) De hoofdpersoon is Yoka. Yoka is 34 jaar oud. Ze schrijft misdaadromans met Anouk Akkerman als privedetective. Ze is erg verdrietig in het verhaal. Op een gegeven moment komt ze erachter dat haar man Hans vreemdgaat. Ze is erg in zichzelf gekeerd.

b) Een belangrijke bijpersoon is Hans. Hij is de man van Yoka. Hij gaat vreemd met Eefje. Hij is journalist. Hij is klaar met Yoka.

c) De relatie tussen Yoka en Hans is dat ze getrouwd zijn met elkaar. Maar het verloopt niet goed.

D.   6. Het gedeelte wat mij het meest aansprak was dat Yoka erachter komt dat haar man Hans vreemdgaat. Dit vond ik erg aangrijpend. Ook omdat Yoka naar het huis van Eefje gaat en de verkeerde neerschiet.

7. Ja, het is een heel belangrijk gedeelte van het boek. Want het onderwerp van het boek is vreemdgaan. En daar gaat dat gedeelte over.

8. Ik zou de titel veranderen want ik dacht eigenlijk dat het over loverboys ging. Het boek gaat eigenlijk meer over vreemdgaan.

9. Het boek is wel een aanrader want het boek legt goed uit wat vreemdgaan is en daar kunnen mensen wat van leren. Er komt alleen maar ellende van vreemdgaan en dat wordt goed uitgelegd in het verhaal.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy door René Appel"