Lover of Loser: your choice door Carry Slee

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 1723 woorden
  • 31 oktober 2010
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
16 keer beoordeeld

Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit b…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vrien…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit boek volgt de verhaallijn die de lezer kiest. Grote problemen, een happy end? Het is helemaal YOUR CHOICE!

Lover of Loser: your choice door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

gemaakt door 
Lover of loser
1K
Carry Slee
naam leeraar 
FMB uitgevers
15-3-2010 2009

• Woord voor af Blz. 3
• Samenvatting Blz. 4
• Beoordeling Blz. 5
• Carry Slee Blz. 7

Ik heb dit boek gekozen omdat ik erg enthousiast was over de film. Toen ik de film in de bioscoop zag dacht ik bij mezelf ik ga het boek ook lezen. Toch is het boek heel anders dan de film. In de film heb je geen Your choice momenten dat vind ik erg jammer van de film. Ik ben erg revreden met het boek dat ik heb gelezen en dat ik het voor mijn boekverslag gebruik. Het is gewoon een leuk en spannend boek.

3
Dit boek gaat over Eva. Eva is een meisje van 15. Eva woont met haar moeder. Eva’s moeder heeft een nieuwe vriend Willem. Eva vind hem niet leuk. allemaal dingen doet die niet Willem wil graag bij Eva zijn omdat hij zijn dochter mist. Eva houdt niet van de aandacht die ze van Willem krijgt.

Daarom besluit ze de dochter van Willem maar eens op te zoeken. Roos de dochter van Willem vertelt dat ze vroeger als ze naar bed moest haar vader haar altijd ging voor lezen. Tijdens het voor lezen haalde haar vader zijn piemel uit zijn broek en daar moest ik dan mijn hand op leggen.

Eva ging naar haar moeder en vertelde het haar wat Roos haar gezegd had. Haar moeder geloofde Eva niet. Toen ze thuis was zou ze met haar vriendin een film kijken, maar haar vriendin (Julia) kwam niet op dagen. Eva wilde niet alleen thuis blijven met Willem en dus gaat ze naar het park. Bij het park aan gekomen is er een groep jongens aan het muziek maken. Mees is daar ook bij een jongen die ze kent van de print shop.

Mees ziet dat ze huilt hij wil naar haar toe gaan maar dat durt hij niet. Er komt een rare jongen op Eva af. Wat zou die jongen van haar willen denkt Mees. De jongen vraagt wat aan Eva.

(Hier eindigt het want hier na komt er Your choice moment. Je kunt dan het verhaal laten verder gaan zoals jij dat wilt. Ik heb er voor gekozen dat Eva op de vraag van de jongen ingaat). De jongen geeft Eva geld, zodat ze niet naar huis hoeft. Dan besluit ze met de jongen mee naar huis te gaan. Eva gaat daarna spijbelen van school en krijgt allemaal mooie kleren van Ricardo. Ricardo palmt Eva in en zegt haar dat ze mee moet gaan naar Parijs waar ze zonder diploma’s mode ontwerpster kan worden.

Eva gaat mee naar Parijs, echter voordat ze daar aankomen brengt Ricardo haar bij een nachtclub en moet Eva met allemaal mannen naar bed. In de nachtclub ontmoet ze Willem weer, dat was haar eerste klant. Willem was daar als geheim agent en helpt haar om daar weg te komen. Eva weet de namen van de mannen die deze vrouwenhandel runnen en verlinkt ze.

Buiten gekomen ziet ze Mees, ze valt hem in de armen en Eva gaat blij weer naar huis.

De hoofdpersonen:
Eva: Is een meisje van 15, die een geheim met zich meedraagt, waar ze niet over kan praten. Hierdoor is ze erg verdrietig en te beinvloeden.

Mees: Een jongen van 17 die stiekem verliefd is op Eva

Willem: De nieuwe vriend van Eva’s moeder, en is geheim agent

Julia: De beste vriendin van Eva, maar als Eva haar echt nodig heeft laat ze haar zitten

Ricardo: 20 jarige jongen die op het verkeerde pad is, hij is een loverboy

Waar speelt het verhaal zich af
Het boek speelt zich af ergens in een middel grote stad in Nederland. Het is denk ik herfst, het word al kouder en Eva had geld gekregen om kleding te kopen. De nachtclub is ergens bij de grens waarschijnlijk bij Breda

Wanneer speelt het boek zich af
Het boek speelt zich af in de 21ste eeuw, ze hebben moderne mobieltjes, laptops en de problematiek is ook van nu

Ik denk dat de schrijfster van dit boek dit onderwerp gekozen heeft om de jeugd van nu te leren en waarschuwen over dit onderwerp in een vorm dat ons ook aanspreekt. Een boek en een film. 4

Het boek lover of loser gaat over loverboys en kindermisbruik. Het is een realistisch boek, het zou zomaar echt kunnen zijn.

Ik wist niet veel van dit onderwerp en na het lezen van dit boek heb ik daar over veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe de werkwijze is van lover boys en hoe je als meisje daar tegen kunt beschermen. Wat zijn de valkuilen, zoals veel cadeautjes geld dure dingen en veel aandacht en liefde van die jongens die later lover boys blijken te zijn. Het boek heeft daarom ook een leerzame en voorlichtende functie.

Over de hoofd persoon:
Het boek gaat over Eva. Eva is een meisje van ongeveer rond de vijftien. Staat aan gegeven de eerste bladzijde van de making-of en op de achterkant van het boek. Eva zit nog op school welke school is onbekend. Ik denk dat Eva een havo vwo student is die erg creatief is, ze wil later mode ontwerpster worden

Karakter:
Eva is angstig, goed gelovig en ongelukkig

Angstig, omdat ze bang is dat Willem de nieuwe vriend van haar moeder haar ook gaat misbruiken. Net zoals hij dat deed bij zijn eigen dochter.
Blz. 65. Willem pakt haar hand en houd zijn wang schuin. Zijn arm slaat hij om haar middel de hand die hij vast heeft brengt hij naar zijn gulp. Eva voelt dat zijn broek open is.

Goedgelovig omdat ze geloofd wat Ricardo haar zegt.
Blz. 116. Eva zit naast Ricardo in de auto. Het is zo heerlijk; sinds hij haar heeft opgepikt blijven de verdrietige gevoelens weg. Ze voelt zich ook niet meer zo eenzaam. Toen ze vanochtend vertrok zag ze de toekomst als een groot zwart gat, nu heeft ze er weer vertrouwen in. Ricardo is er zo zeker van dat het goed komt dat brengt hij op haar over.

Ongelukkig omdat Eva beseft dat Ricardo haar bedriegt en tegen haar liegt.
Blz.143. Eva is doodsbang. Niets laten merken zegt ze tegen haar zelf. Je eh…. Moet even wachten, zegt ze, ik moet naar de wc. Dat kan zegt Ricardo. Achter het pompstation zijn de wc’s. Ik ben zo terug, mijn tas…denkt ze. Met haar rugtas in haar hand stapt ze de auto uit en holt in de richting van de toiletten. Weg, denkt ze. Haar hart bonst zo hard dat ze dnkt dat iedereen het kan horen. Hij mag haar niet te pakken krijgen….

Gebeurtenissen
Ik vond het erg spannend dat Eva Roos ging ontmoeten. Ze spraken af in het cafè en toen vertelde Eva over Willem. Toen vertelde Roos wat Willem allemaal deed vroeger. Roos wil Willem nooit meer zien omdat willem dingen doet die niet mogen.

Eva zegt: je bedoel dat Willem je heeft aan geraakt…’

Nee, zegt Roos het is erger ik moest hem aan raken.

Te vinden op bladzijde 56. 5

Een leuke gebeurtenis is dat alles weer goed komt.

Ik hou wel van een happy end.

Blz.253. Voor het eerst sinds tijden voelt Eva zich weer veilig in huis. Haar moeder heeft erg veel spijt. Ze heeft zelfs al twee keer ontbijt voor haar gemaakt en dat gebeurd niet vaak. Eva kan zien dat haar moeder verdriet heeft. Maar Willem heeft Roos nog veel meer verdriet gedaan. Eva heeft haar gesproken, Roos voelt zich veel beter nu Willem zijn straf moet uitzitten

Oordeel: Het boek is spannend, origineel, en leerzaam
Het boek is spannend omdat er gebeurtenissen in voorkomen die heel echt overkomen. Je weet dat het een ieder overkomen kan. Er worden dingen in besproken die beangstigend zijn en helaas ook echt gebeuren.

Blz. 56 en 65 waarin Roos verteld over de incestueze handelingen van haar vader. Wat doet hij..? Hij duwt haar hand in zjn broek en beweegt hem ove zijn piemel. Ze hoort Willem hijgen. Dan komt er opens geluid uit keel. Nee, niet doen! Gelt ze. Maar Willem gaat door. Het hijgen wordt steeds sneller. Wat moet ze doen? Hij is veel te sterk. Ze denkt aan de verkrachter in die film die ze met Julia heeft gezien. En uit alle macht geeft ze Willem een knietje.

Het boek is origineel, omdat je op een gegeven moment in het boek zelf kunt kiezen hoe het boek gaat aflopen. Er gaan meerdere verhaal lijnen door elkaar lopen. Dit vond ik erg leuk, maar soms ook verwarrend. Het was in ieder geval origineel, ik ben het nog niet eerder tegen gekomen

Blz. 79, Your choice moment. Je kunt dan kiezen uit Eva gaat op de vraag van de jongen met het leren jasje in. Lees verder op blz. 83. Of Eva negeert de jongen met het leren jasje. Lees verder op blz. 187.

Het boek is leerzaam. Voordat ik dit boek had gelezen wist ik wel iets, maar niet veel van het bestaan van loverboys af. Nu weet ik een beetje wat voor een soort jongens dit zijn en wat voor een trucjes ze uit halen om je in hun macht te krijgen.

Blz. 105. Mij wilde hij ook helpen. Eerst kreeg ik dure kleren, maar daarna raakte hij in de problemen. Hij had geen geld meer en ik wilde hem helpen. Hij nam me mee naar een huis in Breda. Zogenaamd was ik daar drinkmeisje. Ik moest met mannen aan de bar praten en zorgen dat ze dure drankjes bestelden. Ze moeten iets in mijn glas gestopt hebben, want ineens lag ik met een vent in bed. Met iedereen heb ik het gedaan, zegt ze. Met vieze oude mannetjes, alleen voor hem. Omdat ik dacht dat hij van me hield.

6
Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren. Ze heeft 2 kinderen en woont samen met Elles in Bergen.

Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares drama in het voortgezet onderwijs.

In 1988 schreef voor het eerst in het tijdschrift Bobo met verhalen over Keetje Karnemelk. Haar eerst boek, Rik en Roosje, een voorleesboek voor jonge kinderen, verscheen in 1989. Daarna volgden algauw meer boeken, meestal realistische verhalen voor jonge kinderen. In de jaren erna ging ze ook voor oudere kinderen schrijven. Haar 10+-boeken werden razend populair bij de jeugd, gezien de vele nominaties en prijzen die ze voor haar boeken ontving. In 1999 schreef Carry het Kinderboekenweekgeschenk, Bikkels.

REACTIES

K.

K.

hooii , ik heb een vraagje

kan jij of iemand anders er een kortere samenvatting van maken en iets makkelijker ?

x kaychan

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lover of Loser: your choice door Carry Slee"