Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Lover of Loser: your choice door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 2836 woorden
  • 15 december 2009
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
31 keer beoordeeld

Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit b…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vrien…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit boek volgt de verhaallijn die de lezer kiest. Grote problemen, een happy end? Het is helemaal YOUR CHOICE!

Lover of Loser: your choice door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud:
1. Inhoud.
2. Informatie over de auteur.
3. Samenvatting van het boek.
4. Verwerkingopdracht.
--------------------------------------------------------------------

Informatie over de auteur:
Carolina Sofia (Carry) Slee is in 1949 in Amsterdam geboren en opgegroeid.
Carry had het thuis erg moeilijk door de ziekte van haar moeder. Carry wou er zo weinig mogelijk aan denken, fantaseren en schrijven hielpen haar daarbij. Toen ze nog heel klein was schreef ze al korte verhaaltjes. Ze vouwde daar boekjes van en zette die in de boekenkast. Aan haar knuffels las ze de boekjes voor. Waar ze over gingen weet Carry niet meer, maar nog wel dat voorlezen erg leuk was. Achteraf vindt ze dat het ziek zijn van haar moeder haar ook iets goeds heeft opgeleverd. Door het verdriet van haar moeder is Carry's vermogen om zich in te leven in anderen goed ontwikkeld. In een interview zegt ze daarover: "Ik denk dat in die periode de kiem is gelegd voor mijn schrijverschap".

Slee heeft twee dochters; Nadja (1979) en Masja (1981). Toen ze klein waren vertelde ze aan hen verhaaltjes waarin "Keetje Karnemelk" de hoofdrol speelde. Haar dochters vonden die verhalen zo leuk, dat Slee ze opstuurde naar de Bobo. Ze werden meteen geaccepteerd en verschenen tweewekelijks. Slee was nu niet meer te stoppen en het ene verhaal na het andere borrelde op in haar hoofd.


Inmiddels heeft ze al heel wat boeken geschreven, ook zijn er een aantal verfilmt.

Kinderen:
1998: Rik en Roosje – Morgen mag ik in het diepe
1990: Het Drakenpad
1991: Verdriet met mayonaise
1993: Confetti conflict - Het bliksemeiland
1994: Kilometers cola en knetterende ruzie
1995: Geklutste geheimen met strafwerk toe
1996: Spijt
1997: Pijnstillers – Vervalst
1998: Afblijven
1999: Kappen
2000: Razend
2001: Paniek
2002: Link
2003: Radeloos – Timboektoe serie:
1. See you in Timboektoe
2. 100% Timboektoe
3. Timboektoe Rules
4. Timboektoe Rocks
4. Timboektoe de filmeditie
5. Missing Timboektoe
2006: Lover are Loser, your choice
2007: Afblijven
2008: Hot are Not – Dat heb ik weer
2009: Bangkok boy
Volwassenen:

2001: Moeder kruid
2002: Dichter van Eva
2005: de Toegift
2007: Ooggetuigen
2009: Moeders met gedachten

Film:
2006: Afblijven
2007: Timboektoe
2008: Radeloos
2009: Lover of Loser

--------------------------------------------------------------------

Samenvatting:
Eva is een meisje die erg van mode houdt ze maakt ontwerpen voor op T-shirts.
Eerst maakte ze alleen voor bepaalde vrienden ontwerpen. Maar de laatste tijd vragen steeds meer mensen om printen. Eva gaat elke zaterdag naar de printshop om de ontwerpen op de T-shirts af te drukken. Er werkt een jongen, ze weet zijn naam niet maar Eva vindt hem erg leuk. Op een Zaterdag komt er een jongen binnen die schreeuwt: Mees ‘waar is je liefje, Julia?’. Eva schrikt, hij heeft dus al een vriendin denk ze. Ze loopt snel de shop uit. (Maar wat Eva niet weet is dat Mees zijn vriend haar bedoeld, ze denken dat Eva Julia heet).

Als ze thuis aan het werk is met de T-shirts komt haar stief vader Willem binnen, ze vindt het maar een engerd. Hij masseert Eva, Eva vertrouwd het niet en gaat naar haar moeder. Die zegt dat ze zich aanstelt en dat Willem gewoon zijn dochter mist. Ook haar Beste vriendin Julia vindt dat ze zich een beetje aanstelt. Ze gaan naar de skate baan, Julia heeft sinds kort een nieuw vriendje hij heet Max. Ook Sara een andere vriendin van Julia heeft een vriend, ze zijn de laatste tijd vaak met zen vieren.


Eva maakt zich zorgen over Willem ze gaat weer naar huis en zoekt het adres van zijn dochter, dat moet de oplossing zijn. Ze heet roos en vindt haar adres. Voor ze er heen gaat gaat ze eerst nog even naar Julia. Toevallig kent Max, de dochter van Willem. Hij geeft het email adres van Roos. Ze mailt Roos gelijk en krijgt al snel één terug, ze wil afspreken in een café.

Eva verteld dat Willem haar mist en dat hij haar graag wil zien. Roos wil dat niet en wordt kwaad en vraagt waarom ze dat denkt. Eva zegt dat hij haar knuffelt en dat ze dat niet fijn vindt. Roos begint te huilen en heeft het over slachtoffers. Eva schrikt en wil verder vragen maar Roos rent het café uit.

Het is Zaterdag, ze is erg zenuwachtig want ze wil Mees liever niet zien. Helaas is Mees er wel, hij zegt vriendelijk ‘hoi’ en Eva ook. Het lijkt alsof Mees iets wil zeggen maar dat niet durft. Nadat ze de T-shirts geprint heeft gaat ze naar Julia en vraagt hoelaat ze komt voor de filmclub. Sara zucht en zegt: haha wel erg kinderachtig niet? Ze begint te zoenen met Jesse. Daarna begint Julia ook te zoenen met Max. Net voor de film krijgt ze een sms’je van Julia, ‘Ik heb hoofdpijn ik kom vanavond niet x Julia’.

De volgende dag komt Julia langs om Eva te helpen met haar T-shirts. Eva verteld het verhaal van Roos. Ze vindt dat Eva het aan haar moeder moet vertellen. Eva haar moeder wordt erg kwaad en stuurt haar weg. Ze gaat naar het skate park om te zien of Julia er ook is. Ze wou vragen of ze ook bij haar kon logeren. Totdat Sarah aan komt skaten, hé Julia het was gisteravond echt vet leuk! Eva: ‘Wat je was toch ziek?’. Sarah: Julia wil niet meer naar dat kinderachtige clubje van jullie ze gaat nu liever met ons om. Julia draait er om heen. Eva fietst kwaad weg.

Eva hoort muziek en gaat er op af. Ze kijkt naar het podium en daar staat Mees. Mees zag Julia (Eva) staan en begon op zen best te zingen, hij ziet dat ze huilt. Naast Eva komt een jongen staan, hij ziet er eng uit denkt Eva maar ze begint met hem te praten. Hij heet Ricardo en vraagt waarom ze huilt, Eva antwoord dat ze problemen thuis heeft. Hij wil haar geld geven voor een hotel maar dat wil ze niet, ze gaat bij hem logeren. Mees ziet het en maakt zich zorgen, hij vindt Ricardo maar een gladjanus. Hij vraagt aan twee jongens die Ricardo kennen of ze hem willen waarschuwen wanneer ze hem weer zien.

Mees komt erg laat de klas binnen en net als hij zit gaat zijn telefoon. Hij pakt zijn tas en gaat weg. De jongens weten waar Ricardo is, hij zit in de Coffeeshop. Er komt een meisje met geld bij hem, Ricardo slaat haar en zegt dat hij meer wil. Het meisje rent huilend weg. Mees volgt haar en vraagt haar wat eraan de hand is. Ze zegt: heb je geld bij je komt vanavond om 10 uur in men appartement. Mees zegt nee dat wil ik helemaal niet. Hij vraagt waarom doe je dat voor Ricardo heeft hij je gedwongen? Mees verteld over Julia (Eva). Het enigste wat het meisje zegt is: ze loopt gevaar, dus schiet maar op.

Mees gaat naar de skate baan en vraagt of ze Julia kennen. Max zegt ja wat dan? Mees verteld over Ricardo en dat ze groot gevaar loopt. Mike wordt boos en schreeuwt dat ze vreemd gaat. Ze belt, Mike neemt op en zegt dat ze een trut is om hem te bedriegen.
Julia komt aan gefietst en begint tegen Mike te schelden. Mees zegt: dat is het meisje van de shop niet. Julia zegt nee dat is Eva. Ze spreken de volgende dag af en gaan naar het meisje van de coffeeshop. Ze verteld haar verleden met Ricardo. Ze verteld dat Ricardo Eva zal meenemen naar een zogenaamde vriend in Parijs, die toevallig heel goed met mode is. Maar Eva zal daar nooit aankomen ze zal in een huis met andere prostituees komen te wonen. Mees & Julia halen het meisje over om Ricardo te bellen.

Eva heeft heerlijk geslapen bij Ricardo. Ze gaat shoppen en ziet er fantastisch uit. Maar dan heeft Ricardo fantastisch nieuws voor haar. Ze gaat mee naar Parijs naar een echt mode ontwerper en mag daar werken. Ze is nog nooit zo blij geweest. Ze zouden de dag erna vertrekken.

De volgende dag als ze in de auto zit moet Ricardo even tanken. Zijn telefoon gaat, zijn ex belt. Eva had wel eens iets over haar gehoord, ze zat een keer te schreeuwen bij het huis van Ricardo. Ricardo zij dat ze een ziek mens was en dat hij haar een keer geholpen heeft. Ze neemt op, Ricardo zijn ex verteld dat ze prostitué wordt en dat ze helemaal niet naar Parijs gaat maar Eva gelooft haar niet. Dan komt er een jongen voor de telefoon, toe nou Eva het is je laatste kans! Als Ricardo terug komt zegt Eva dat ze naar de wc moet, ze kruipt bij een man in een vrachtauto en mag mee rijden die zou haar weer afleveren aan een andere collega. Ricardo ziet het en volgt ze. De collega komt en die neemt haar snel mee naar de stad. Maar Ricardo heeft haar gevonden en grijpt haar. Hij sleurt haar hardhandig in de auto. Na een tijdje komen aan in een huis. Ze wordt gedumpt in een kamer met andere meisjes, er is één Nederlands meisje die verteld wat er aan de hand is. De bazin komt binnen en neemt Eva mee voor een rondleiding. Hierna moest ze zich omkleden en zou ze een klant hebben. Ze gaat de kamer binnen en haar stiefvader komt binnen. Ze schrikken zich rot en Willem vraagt wat ze hier doet. Willem legt uit dat hij voor de politie werkt en dat het daarom in zijn vorige relatie verkeerd is gegaan. Ze zijn aan het praten als Eva Mees hoort, stil eens zegt ze. Ze rennen naar beneden en Mees en Eva staan oog in oog. Ricardo wil gaan schieten maar Willem grijpt hem en roept versterking.

Mees en Julia staan voor het gebouw, Mees doet alsof hij een vriend van Ricardo is en komt zingen, Mees moet in de gang wachten maar loopt snel door. Hij zit achter een tafel als hij eva ziet lopen hij schrikt. Op dat moment krijgt hij ook een sms’je van Julia. Kut, Julia haar stief vader komt eraan. De bewakers zien hem en zeggen ga dan maar zingen als je dat zo goed kunt. Hij zingt zijn nieuwe versje, het gaat over Julia. Dan opeens komt Eva binnen ze kijken elkaar aan. Mees verteld flink de waarheid aan Ricardo en hij wil gaan schieten maar Eva haar stiefvader grijpt hem.

Eenmaal buiten worden alle meisjes geholpen en Ricardo en zen bende wordt opgepakt.
Eva en Mees staan te zoenen en zijn smoor verliefd!

(de ene keer is het uit Mees zijn ogen verteld de andere keer uit die van Julia)

--------------------------------------------------------------------------------

Verwerkingsopdracht
Ik heb de verwerkingsopdracht gekozen: Schrijfopdrachten nummer 2. (Tijdschrift)

Eva (14) kwam in aanraking met een Loverboy.

Het begon allemaal door mijn stiefvader. Ik kon in het begin niet erg goed met hem overweg en vond hem totaal niet bij mijn moeder passen. Maar omdat mijn moeder zoveel van hem hield wou ik dat niet verpesten. Maar op een gegeven moment moest ik haar de waarheid vertellen. Hij zat steeds vaker aan mij en wou ook steeds meer aandacht. Ik vond dat vreemd en wou dat het stopte. Men moeder luisterde niet eens naar mij, ze vond dat ik me aanstelde. Het enigste wat ze zij was: Willem mist gewoon zijn dochter. Ook mijn beste vriendin Julia vond dat ik het maar even af moest wachten.

Julia en ik zouden op Zaterdag film avond hebben, maar ze werd ziek. Mijn stiefvader wou een beetje te graag met mij die film kijken, dat vertrouwde ik niet.

Ik ging naar men ouders kamer en zocht informatie over zijn dochter. Ik vond haar adres maar durfde er niet zo heen te gaan. Ik ging om raad naar mijn vriendin. Toevallig kende haar vriend de dochter van mijn stiefvader en ik kreeg haar email adres. Ik mailde haar en ze wou afspreken in een café.

Ik wou haar niet in verlegenheid brengen dus was erg voorzichtig. Ze vroeg waar ik over wilde praatten. Ik vertelde dat haar vader haar erg miste en dat hij haar graag wou zien. Ze werd kwaad en begon te schelden dat ze hiervoor niet gekomen was. Ze schreeuwde waarom ik dacht dat hij haar miste. Ik zij dat hij me knuffelde en dat hij aandacht van me wou. Ze begon te huilen. Ik wist niet wat ik moest doen ik probeerde het nog goed te praten maar ze zij, denk er maar om dat jij niet zijn volgende slachtoffer wordt. Ik wou verder vragen wat ze bedoelde, maar ze rende het café uit.

Ik sprak meteen af met Julia die schrok erg en vond dat ik het aan mijn moeder moest vertellen. Weer beschermde mijn moeder mijn stiefvader. Ze schreeuwde: ‘omdat je hem niet mag hoef je niet zulke domme verhalen over hem te verzinnen, naar boven jij ik wil je niet meer zien!’ Ik voelde me echt hulpeloos, zelf mijn eigen moeder geloofde me niet wie zou me dan wel geloven.

Ik wou bij Julia gaan logeren, maar daar kreeg ik die avond ruzie mee. En dus moest ik op straat slapen. Ik hoorde muziek en ging erop af. op het podium zaten twee jongens met een gitaar het bleek Mees te zijn, de jongen die ik leuk vond! Hij zag men tranen maar kwam helaas niet naar me toe. Wel kwam er een andere jongen naar me toe, hij heette Ricardo. Hij vroeg of hij me gezelschap mocht houden, ik knikte. Hij zag men tranen en vroeg wat er was, ik antwoordde dat ik thuis problemen had en dat ik niet naar huis kon. Hij wou me geld geven voor een hotel, maar ik wou niet alleen in een hotel zijn en dus ging ik mee naar zijn huis. Hij had een apart logeer kamertje waar ik kon slapen. De dag erna nam hij mij mee naar de stad en kreeg ik super mooie kleren van hem, ik voelde me erg op men gemak bij hem. We hadden het een paar dagen reuze gezellig en hij wist van mijn droom om ontwerper te worden. Hij belde iemand, ik wist niet wie. Even later vertelde hij dat hij binnenkort naar Parijs moest. Ik vond het jammer dat ik dan achterbleef. Maar hij zij ‘nee gekkie, je mag mee. Ik heb een vriend in Parijs die mode ontwerper is, hij wil je graag ontmoeten! Ik was dol Gelukkig! De dag erna zouden we vertrekken.

Toen we ongeveer op de helft van de reis waren moest hij even tanken, zijn mobiel ging. Ik keek wie het was. Het was zijn ex. Ik nam op. Ze zij: laat me raden je bent nu onderweg naar Parijs. Ik antwoordde ja wat dan? Ze zij dat ik nooit in Parijs aan zou komen en dat ik prostitutie moest werken. Ik zij dat ik het niet geloofde en wat haar bezielde. Er kwam een jongen aan de telefoon, hij zij: toe nou Eva het is je laatste kans! Ik herkende de stem maar ik wist niet meer wie het was. Toen hij terug was van het tanken zij ik tegen hem dat ik even naar de toilet moest. Ik vluchtte met een vrachtwagen, maar Ricardo had het door. Een andere vrachtwagen zette me uit bij het trein station en wenste me een goede reis. Maar Ricardo had me gevonden. Hij greep me beet en was erg hardhandig hij sleurde me mee naar de auto. Na een uur kwamen we aan bij een erg groot huis, Ricardo werd liefelijk begroet door een vrouw. Ze dumpte me in kamer met een aantal andere meisjes. Er was één Nederlands meisje die me dingen uitlegde over wat er zou gebeuren. De bazin kwam binnen en gaf me een rondleiding. Daarna moest ik een pakje uitkiezen en mijn klant ontvangen. Ik vernielde alle pakjes en maakte er een jurkje van. De bazin werd erg kwaad en duwde me een kamer binnen. Ik stribbelde zoveel mogelijk tegen maar ze duwde te hard. Er stond een klant, met de rug naar me toe, ik herkende hem. Het was mijn stiefvader! Hij schrok en ik zij dat hij een viezerik was en dat zijn dochter gelijk had. Hij vertelde dat hij geheim agent was en dat zelf zijn dochter en zijn ex vrouw dat niet mochten weten. Daarom ging zijn vorige relatie kapot. Ook zij hij dat hij nooit zijn eigen dochter zou aanraken. We waren even aan het praten totdat ik Mees hoorde. Ik wist zeker dat het was. We renden naar de bar en daar stond Mees te zingen over mij. We keken elkaar in de ogen. Ricardo werd kwaad maar dat liet Mees niets schelen. Meest vertelde hem goed de waarheid. Ricardo pakte zijn pistool en richtte op Mees. Maar mijn stiefvader greep hem en riep versterking. Alle meiden werden bevrijdt en Ricardo en zen hulpjes werden opgepakt.

Ik heb dus helemaal verkeerd geoordeeld over mijn stiefvader.
We zijn nu een gelukkig gezinnetje en ook zijn dochter komt vaak langs.
En met Mees en mij, is het echt super we zijn nu al bijna twee jaar samen!

Trap dus nooit in de geintjes van een loverboy en als je problemen hebt zoek dan contact met iemand die je vertrouwd en die je kan helpen.



REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lover of Loser: your choice door Carry Slee"