Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Lover of Loser: your choice door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1178 woorden
  • 1 april 2008
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
25 keer beoordeeld

Boekcover Lover of Loser: your choice
Shadow

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit b…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vrien…

Eva heeft problemen met haar stiefvader, die ze maar een engerd vindt. Haar moeder wil niet naar haar luisteren en haar beste vriendin Julia heeft het te druk met haar nieuwe vriendje. Bij wie kan Eva dan wel met haar problemen terecht? Bij Mees, op wie ze verliefd is? Of wordt ze het slachtoffer van Ricardo?

In YOUR CHOICE Lover of loser is de keuze aan jou. Dit boek volgt de verhaallijn die de lezer kiest. Grote problemen, een happy end? Het is helemaal YOUR CHOICE!

Lover of Loser: your choice door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

B. Zakelijke gegevens + motivatie

1. Titel: Lover of loser, your choice
Schrijfster: Carry Slee

2. Uitgever: Pimento
Jaar van verschijning: 2006

3. Ik heb dit boek gekozen, omdat het me wel een leuk boek leek en ons onderwerp “liefde” zat erin.

C. Inhoud

1. Het boek is opgedeeld in 3 delen. Als je halverwege het boek bent moet je kiezen welk deel je wilt lezen. Mijn samenvatting gaat over het deel dat ik gekozen heb.

De hoofdpersonen zijn Eva en Mees. Het verhaal speelt zich voor het grootste deel af in de stad waar Eva en Mees wonen. In mijn deel is het ook in Breda. Er wordt niet gezegd wanneer het verhaal zich afspeelt. Het is wel rond deze tijd, dat merk je aan de moderne spullen.


Eva is bang voor Willem (haar stiefvader), omdat hij haar heeft misbruikt. Als ze het tegen haar moeder vertelt wil ze Eva niet geloven. Ze is verdrietig en loopt van huis weg. In een park ontmoet ze Ricardo. Hij vraagt of hij naast haar mag staan. Ik moest nu kiezen of ik het deel ging lezen waarin ze wel reageert of niet.

Eva antwoord dat het haar niet uit maakt. Ricardo belooft haar een baan in Parijs en geeft haar geld. Mees ziet dit en vertrouwt het niet. Eva slaapt die nacht bij Ricardo en ontmoet Maritza, die haar waarschuwt voor Ricardo. Op een dag zegt Ricardo dat hij geen geld meer heeft om naar Parijs te gaan. Hij weet een baantje voor Eva waar ze heel snel geld kan verdienen. Onderweg tijdens het tanken belt Maritza. Nu moest ik kiezen of ze op nam of dat ze de telefoon liet gaan.

Als ze de telefoon op neemt zegt Maritza dat hij een loverboy is en dat ze als prostituee moet werken. Eva schrikt hiervan en rent naar de vrachtauto’s. Ze lift mee naar het station in Eindhoven. Daar neemt ze de trein naar huis. Thuis is Mees blij haar te zien en ze krijgen verkering. Uiteindelijk wordt Willem het huis uitgezet. En dan zijn alle problemen opgelost.

2. Er zijn 2 hoofdpersonen:
- Eva: Eva is een meisje van ongeveer 16 jaar. Ze heeft kort, blond haar en wil heel erg graag modeontwerpster worden. Ze kan ook heel goed dingen ontwerpen voor T- shirts. Haar beste vriendin heet Julia. Haar moeder heeft een nieuwe vriend, hij heet Willem. In haar vrije tijd kijkt ze kraag naar films of gaat iets leuks met haar vriend(inn)en doen. Ze is een lief, maar verlegen meisje. Haar probleem is dat ze in aanraking komt met een loverboy en dat ze misbruikt wordt door haar stiefvader.

- Mees: Mees is een jongen van ongeveer 16 jaar. Hij werkt in een printshop in de stad, waar hij Eva elke zaterdag ziet. Hij weet niet dat ze Eva heet, maar denkt dat ze Julia heet. Verder houd hij van gitaar spelen. S’ avonds gaat hij meestal naar het park om wat muziek te maken. Hij krijgt daar ook een band die ze Good Vibes noemen. Mees zijn probleem is dat hij Eva en Julia door elkaar gooit, waardoor er allerlei misverstanden ontstaan.

Ze hebben beide het probleem dat ze op elkaar verliefd zijn maar allebei geen verkering durven te vragen.
Je leert ze allebei kennen van binnenuit.

3. De hoofdpersonen veranderen niet in het verloop van het verhaal.
Ze blijven allebei hetzelfde

4. Willem: Hij is de stiefvader van Eva.
de Moeder van Eva: Zij is de moeder van Eva. Haar naam staat niet in het boek.
Julia: Zij is de beste vriendin van Eva en was de vriendin van Jesse.
Jesse: Hij is het (ex)vriendje van Julia.
Max: Hij is een goede vriend van Jesse en het vriendje van Sara.
Sara: Zij is de vriendin van Max. Ze probeert Julia van Eva af te pikken. Daardoor kregen Julia en Eva ruzie ruzie.

Sem: Hij is de beste vriend van Mees en heeft ook samen met Mees een band.
Ricardo: Hij is de loverboy in het verhaal die Eva misbruikt.
Maritza: Zij is een meisje die door Ricardo werd misbruikt.
Zij waarschuwt Eva voor Ricardo.
Roos: Zij is de echte dochter van Willem.
Brett: Hij is de drummer van Good Vibes
Sharon: Zij komt later bij de band Good Vibes zingen.
Sophie: Zij hoort ook bij de groep die telkens in het park is. Later wordt
Zij een vriendin van Eva.
Charles: De nepvriend van Ricardo in Parijs.

Er zijn er nog meer maar ik heb de belangrijkste eruit gehaald.

D. Eigen mening

a. Gebeurtenissen
1. Het is een realistisch verhaal, want er worden heel vaak meisjes misbruikt en je hoort ook steeds meer over loverboys.

2. Nee, ikzelf niet en ik ken gelukkig ook niemand die zoiets ergs mee heeft gemaakt.

3. Ja het lijkt mij namelijk heel erg om zoiets mee te maken. En ik ga meer uitkijken voor dit soort jongens.


b. Personages
1. Ik vind Mees wel sympathiek, want hij wil Eva helpen en dat vind ik wel heel aardig.
Ricardo vind ik niet sympathiek, want hij is een loverboy en lokt Eva mee.

2. Ik herken geen gevoelens of gedachten van de hoofdpersoon.

3. Toen ze misbruikt was door haar stiefvader en haar moeder haar niet geloofde toen liep ze weg van huis. Dat had ik ook gedaan, maar dan was ik wel naar een bekende gegaan en niet zomaar met een wildvreemde mee.

c. Opbouw
1. Het verhaal loopt vanaf het begin tot het eind in een volgorde. Er zijn niet echt terugblikken, want je moet natuurlijk een paar keer kiezen.

2. het verhaal duurt ongeveer een week, want het speelt zich af van vrijdag t/m vrijdag.

3. Het verhaal heeft geen open einde. Het loopt goed af. Mees en Eva krijgen verkering en Willem word het huis uit gezet.
Ik vind het wel beter als het geen open einde is, want dan hoef je niet te raden hoe het afloopt.

d. Taalgebruik
1. Het boek was heel makkelijk te lezen. Dat kwam doordat het een heel leuk verhaal was waarbij je maar door wou lezen. Het kiezen maakte het verhaal wel apart.

2. Er worden regelmatig gesprekjes gevoerd tussen twee personen. Dat vind ik wel prettig lezen want het dan is net of je er bij betrokken bent.


3. Er zit niet echt humor in het boek, want het is een serieus onderwerp.

e. Eindoordeel
Spannend: Sommige stukjes zijn best wel spannend, bijvoorbeeld als ze weg loopt van Ricardo (de loverboy)
verdrietig: Meerdere stukjes gaan over verdriet, bijvoorbeeld als ze van huis wegloopt heeft ze verdriet omdat ze alles verlaat.
Gevoelig: Eva is heel erg gevoelig. Ik kan er geen voorbeeld bij geven.
Zielig: Het is heel zielig voor Eva dat ze misbruikt word.
Mooi: Ik vond het een heel mooi einde, omdat alles weer goed kwam.

Extraatje: mijn eigen menig.

Het was een heel mooi boek. Doordat je moest kiezen werd het een heel leuk boek maar soms ook wel verwarrend. Het is heel makkelijk te lezen en toen ik eenmaal was begonnen kon ik niet meer stoppen. Ik raad andere mensen zeker aan om het boek te lezen, maar dan moet je wel alle delen lezen (dan is het boek leuker).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lover of Loser: your choice door Carry Slee"