Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Lotus brengt geluk
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 552 woorden
  • 19 april 2003
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
21 keer beoordeeld

Boekcover Lotus brengt geluk
Shadow
Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger
Shadow
Gegevens: 1. De datum dat ik dit leesverslag af had was 22-12-2001
2. De Auteur van het boek is Ellen Tijsinger. 3. De Titel van het boek is Lotus brengt geluk. 4. De Uitgever van het boek is Van Goor. 5. Het boek is verschenen in 2000. 6. Het is de eerste druk van het boek. 7. Het Genre is adoptie want Lotus is een geadopteerd meisje. 8. a De naam van de omslagillustratie is gemaakt door Joyce van Oorschot. b Ik vind de omslagillustratie mooi en ook heel vrolijk en Lotus (de hoofdpersoon) kijkt ook een beetje dromerig en de omslag illustratie heeft ook met de inhoud te maken want Lotus droomt ook over India (haar geboorte land). Inhoud: De dertienjarige Lotus is afkomstig uit India en op haar zesde door de Nederlandse ouders Bob en Beatrijs geadopteerd. Na een wat lastig begin voelde ze zich jaren lang blij en gelukkig in het gezin ook met haar nieuwe broer Wout en zus Lonneke. Lotus zit nu in de brugklas en voelt de laatste tijd het verlangen wat meer over haar afkomst te weten te komen, ze moet vaak aan India denken. Wie waren haar ouders, en heeft ze nog broertjes of zusjes en verdere familie? Als er op school een feest georganiseerd word wil Lotus daar als een echt Indiaas meisje heen. Ze gaat naar de wereldwinkel om een Sari te kopen, een typische Indiase jurk, maar daar kan de eigenaar haar niet aan helpen. Wel biedt de man aan, die zelf uit India komt en Pandit heet, dat Lotus zo’n Sari van zijn vrouw Sumila leent. Na de kennismaking met Pandit en Sumila, voelt ze zich bij hen helemaal thuis. Ze gaat steeds vaker bij Sumila en Pandit langs en krijgt thuis steeds vaker problemen. Na overleg met Pandit en haar ouders gaat ze twee maanden daarna met Pandit en Beatrijs naar India. De dag nadat ze zijn aangekomen, gaan ze op bezoek bij het kindertehuis waar Lotus tot haar zesde jaar heeft gewoond. Ze proberen via het kruidenvrouwtje (moeder Nalini) erachter te komen wie Lotus echte moeder is. Dit blijkt niet te lukken en Lotus legt zich er uiteindelijk bij neer. Als ze weer thuis zijn uit India haalt ze met behulp van school en klasgenoten twintigduizend gulden op voor het kindertehuis, en dat vinden ze daar fantastisch. 11. Door dit boek: • Wens ik dat ik nog meer van dit soort boeken uit de bieb kan lezen. • Besef ik dat ik mijn ouders niet uit het oog mag verliezen. • Besluit ik om wat meer over India te lezen. • Vraag ik me af wat ik zou doen als ik in zo’n situatie kom. • Zie ik in dat ik blij mag zijn dat ik in Nederland geboren ben. • Geloof ik dat geadopteerde het vaak moeilijk hebben zeker als ze niets over hun afkomst weten. • Voel ik dat ik mee voel met Lotus. Ook omdat ze even oud is als mij. • Hoop ik dat andere geadopteerde wel weten wie hun vader en moeder zijn.
Beoordeling: Ik vond het boek leuk omdat het niet te moeilijk was om te lezen en omdat het over een leeftijd genootje ging. Ik vond het boek realistisch omdat je best vaak wel iets hoort over iemand die geadopteerd is. Ik vond het boek zielig omdat Lotus haar biologische moeder in India niet kon vinden.

REACTIES

C.

C.

thanks

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lotus brengt geluk door Ellen Tijsinger"