Licht op de heuvel door Tais Teng

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Licht op de heuvel
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 476 woorden
  • 28 juli 1999
  • 144 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
144 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1990
Pagina's
116
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Licht op de heuvel
Shadow
Licht op de heuvel door Tais Teng
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel Licht op de Heuvel

Auteur Tais Teng

Het boek Het boek is geiilustreerd door: Diet van Beek. Het boek is uitgegeven door: Uitgeverij Zwijsen. Het boek telt 108 bladzijden.

De inhoud Het verhaal is een fantasieverhaal. De hoofdpersonen zijn: Bianca, Peter, Marcel en Jaap. De personen zijn apart, anders dan anders. Het verhaal gaat over interessante mensen en dingen. Het verhaal speelt zich af in een dorp. In het jaar 1996. Ik wil graag nog een boek van deze schrijver lezen, want de schrijver heeft dit boek heel spannend en leuk gemaakt. Ik kon lekker door dit boek heen lezen, want het was een goed verhaal. Ik zal nog lang aan dit boek lezen, want het verhaal was niet zo heel lang maar wel krachtig. Iedereen moet dit boek lezen, want het is een geinig, leuk en spannend boek tegelijk.

Samenvatting Het verhaal gaat over een uitvinder die heeft uitgevonden hoe je goedkoop diamanten kan maken. Die man heet Peter en woont in een groot huis. Dat huis werd voordat Peter er kwam wonen het: "Heksenhuis" genoemd, omdat het er hartstikke eng was. Er zat op alle muren aan de binnen in het huis schimmel, en aan de buitenkant klimop er zaten ook geen ramen meer in de kozijnen. Het huis stond op een heuvel met aan de voet van die heuvel een groot helemaal dichtgegroeid bos.

Die heuvel werd de: "Heksenheuvel" genoemd. Maar nadat Peter er kwam wonen zag het er heel netjes uit overal verlichting. Maar er zat wel een hoog hek van drie meter hoog om het huis heen. Dat hek stond ook nog onder stroom. De drie andere hoofdpersonen zijn. Bianca, Marcel en Jaap ze zijn broers en zus. Ze wonen in het dorp bij dat huis.

Bianca mocht vaak bij peter in zijn huis komen. Peter heeft alle apparaten op zijn computer aangesloten die op Peter's stem reageert (bijv. "Deur open"!) dan deed de computer dat. Toen bianca dat zij gebeurde er niks, omdat de computer alleen op Peter's stem reageert. Omdat peter weet hoe je goedkoop diamanten moet maken. Willen veel diamanthandelaars niet dat hij dat in het nieuws laat zien, dus ontvoeren ze peter. Bianca, Marcel en jaap gaan op onderzoek uit en vinden peter in een oude boot. Ze werden geholpen door een oude man. Die wist waar alle schepen lagen, behalve de schepen die er nog niet zo lang lagen.

Toen peter ontsnapt was belde hij iemand van de NOS die kwam meteen en peter kwam in het nieuws. De hele diamanten economie viel in elkaar en van alles werd van diamant gemaakt. De oude man die hem had geholpen kreeg als dank, een diamanten zeilschip met van diamant geweven zeilen (De oude man was namelijk kapitein geweest op een Zeilschip). Het zeilschip doorstond een storm. Er bleek dus dat er nog meer van diamant gemaakt kon worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.