Gezocht: vmbo-scholieren uit jaar 3 of 4! Vul deze vragenlijst over het mbo in, en maak kans op een cadeaubon van 25 euro.

Meedoen

Levi, Lola en de liefde door Wilma Geldof

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 521 woorden
  • 27 oktober 2011
  • 49 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.5
  • 49 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2010
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Levi, Lola en de liefde
Shadow
Levi, Lola en de liefde door Wilma Geldof
Shadow
ADVERTENTIE
Musical The Prom verloot een limousine naar je eindfeest!

Zit je middenin je eindexamens en wil je in stijl naar je eindfeest? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een limousine die jou en je vrienden naar jullie eindfeest brengt!

Ja, ik doe mee!

Levi, Lola en de liefde, samenvatting
Levi speelt gitaar in een schoolband en hij zingt. Nicole is zijn vriendin. Zij zingt ook in de band. Nicole is lief en ze zingt heel erg goed maar ze is niet zo opvallend meisje.
Als de band optreed op school zijn ze een groot succes. Daarna komen Lola en haar vriendin Shanna op hem af. Zij zijn de ‘koninginnen van de school’ de mooiste meisjes en populer. Levi had nooit gedroomt van Lola, ze is een jaar ouder, maar nu ze voor hem staat vind hij haar geweldig. En ze wil iets met hem!
Hij is verliefd op Lola maar durft het niet tegen Nicole te zeggen. Steeds als hij Nicole ziet komen de woorden niet. Dan dreigt Boon het aan Nicole te vertellen. Levi schrijft leidjes voor de band. Boon zegt: als je mij die leidjes geeft vertel ik het niet aan Nicole. Zo is Tjeerd de muziekleraar helemaal tevreden over Boon maar die is helemaal niet zo goed .
Ook speelt er verhaal van zn vader. Die is vroeger vertrokken en heeft hij nooit meer iets van gehoord. Ze vader zoekt contact. Nicole zegt: ik ga mee. Doen!
Hij zegt het niet tegen ze moeder want die vind dat niks, weet hij. Zn vader is een beetje apart, heeft hij altijd gehoort.
Dan in de kantine komt Lola op zijn schoot zitten en Nicole begrijpt wat er aan de hand is. Ze rent weg. Levi dr achteraan, kan haar nergens vinden.
Lola wil ook in de band. De muziekleraar zegt dat ze moeten stemmen terwijl Nicole veel beter zingt maar Lola swingt en maakt er een echte vette shoo van. Dan moet Levi het zeggen. Hij kiest voor Lola.
Hij ziet z’n vader. Lola gaat mee. Z’n vader is beetje raar maar ook leuk. Heel intens.
Daarna wil hij wel met Lola vrijen. Ze zien elkaar op de kamer van ze broer. Hij denkt dat Lola die een jaar ouder is en veel ervaring heeft dat wel wil. Maar zij wil dat helemaal niet. Ze gaat boos weg. Ze zegt dat ie net als zn vader is. Zn vader heeft iets geprobeerd bij Lola ofzo.
Dan het volgende optreden verpest hij. Tjeerd zet hem uit de band. Hij neemt geen afscheid van Lola die op vakantie gaat. Daar heeft ie spijt van en dan reist hij dr achterna naar Belgie. Daar hebben ze het leuk, maar toch is het niet weer aan. Op de terugweg belt zn vader hem en die brengt hem naar huis. Levi is boos op zn vader door wat Lola gezegd heeft. Zn vader heeft spijt van. Hij is vaak zo in de wolken en dan verliest ie zn hoofd. Dat is stom. Moeder vind niet leuk als Levi met zn vader komt maar iedereen doet normaal tegen elkaar. Dus dat geheim is ook de wereld uit.
Een jaar later zien ze elkaar weer, Levi en Lola en dan…
Het boek gaat over geheimen en niet de waarheid zeggen, waar je eerst iets mee wint maar later toch helemaal niet. Dat geld voor hem, ook voor ze vader.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.