Legenden van de Blauwe Kust door Louis Couperus

Beoordeling 10
Foto van Kim
Boekcover Legenden van de Blauwe Kust
Shadow
  • Boekverslag door Kim
  • 1e klas havo/vwo | 200 woorden
  • 27 oktober 2016
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 10
1 keer beoordeeld

Eerste uitgave
1910
Pagina's
160
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Legenden van de Blauwe Kust
Shadow
Legenden van de Blauwe Kust door Louis Couperus
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Samenvatting
Een Meisje wordt wakker op een grasveld. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, ze weet niet hoe ze heet, en als ze haar spiegelbeeld in het water ziet herkent ze zelfs haar eigen gezicht niet. Maar op haar lichaam draagt ze de sporen van een overweldigend verleden dat getuigt van immense, verontrustende krachten.
Al snel kruisen haar wegen zich met die van de jonge leerling-drakenridder Amhal. Hij zal haar bijstaan in haar lange ontdekkingsreis naar haar identiteit, en haar een naam geven: Adhara. Terwijl Adhara naar het verleden moet terugkeren om zichzelf te vinden, moet Amhal het juist ontvluchten om zijn ziel te redden. Hij staat in tweestrijd tussen het licht, en de oude lokroep van een woest en nooit gedoofd instinct. Zijn keuze wordt beslissend wanneer uit de uithoeken van de Verrezen Wereld de eerste berichten over een catastrofe binnenkomen: een duistere ramp die een bedreiging vormt voor de moeizaam door koning Learco verworven vrede. Adhara’s lot verbindt zich onlosmakelijk met de occulte krachten die proberen de Verrezen Wereld opnieuw in de duisternis te sleuren, in een oorlog waar niet het zwaard, maar een zwarte pest-epidemie dood en verderf verspreid …

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Legenden van de Blauwe Kust door Louis Couperus"

Ook geschreven door Kim