Kussen en Krullen door Caja Cazemier

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Kussen en Krullen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 751 woorden
  • 23 januari 2008
  • 52 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
52 keer beoordeeld

Boekcover Kussen en Krullen
Shadow
Kussen en Krullen door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Leesverslag Nederlands.

Titel: Kussen en krullen.
Schrijver/auteur: Caja Cazemier.
Uitgever: Ploegsma.
Datum van uitgave: 2004

1. Genre:
Dagelijks verhaal.

2. Vanuit welke persoon beleef je het verhaal mee?
Je beleeft het verhaal met Kirsten.

3. Wie is de hoofdpersoon, wat voor karakter heeft hij of zij? Kun je je in de hoofdpersoon verplaatsen, dus kun je bijvoorbeeld begrijpen dat hij/zij zich op een bepaalde manier gedraagt?
Kirsten is de hoofdpersoon van dit boek. Ze is vrolijk maar ze is jaloers op kinderen die het iets beter doen dan haar bijvoorbeeld als iemand een hoog cijfer haalt en zij haalt steeds slechte cijfers is ze jaloers op die persoon.


4. Hoe ziet de hoofdpersoon er uit?
Ze heeft veel krullen en het is een meisje wat om mode geeft.

5. Wie zijn de bijpersonen en wat is hun rol?
Vader van Kirsten: De vader van Kirsten is gescheiden. En ze woont nu bij hem. Hij vindt het niet goed al wil Kirsten naar Mirjam toe (want dat was zijn oude vriendin). Moeder van Kirsten: De moeder van Kirsten is gescheiden. En Kirsten moet 1 keer in de 2 weken naar haar moeder in het weekend. Maar haar moeder grijpt nu heel snel naar de fles, omdat ze alleen is. En ze rookt ook heel erg veel.
Mirjam: De vriendin van de vader van Kirsten. Ze was heel belangrijk voor Kirsten. Het was een soort vriendin van haar geworden. Maar toen werd Mirjam uit huis gezet door de vader van Kirsten, omdat ze vreemd was gegaan.
Sander: Het vriendje van Kirsten. Ze was heel verliefd op hem en hij ook op haar.
Lieke: In het begin was het de beste vriendin van Kirsten. Maar toen had Kirsten iets over Lieke gezegd wat ze echt niet mocht zeggen. Toen hadden ze ruzie.
Thom: Thom zit in de klas bij Kirsten. En Kirsten vond hem de leukste jongen in het begin. Ze had een keer met hem afgesproken. Maar daarna ging het niet meer zo goed tussen hun.


6. In welke tijd speelt dit boek zich ongeveer af?
Het speelt zich ongeveer in deze tijd af, want zulke dingen gebeuren tegenwoordig ook wel om middelbare scholen.

7. Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaalt speelt zich het meeste af op school en bij Kirsten thuis.

8. Vertel in het kort waar het boek over gaat.
Kirsten gaat naar de middelbare school. Ze gaat op kamp met haar klas om elkaar beter te leren kennen. De eerste avond in het slaapzaaltje ontdekte ze dat Lieke 2 slaapzakken bij had. Kirsten had dus een conclusie getrokken dat ze nog in bed plaste. En een paar dagen later had ze het tegen andere vertelt. En een maand later werd tegen Lieke verteld en ze was heel boos op Kirsten. Nu gaat Kirsten met Reny en Katja om. En Reny staat in de pauze’s bij de derdeklassers. En Kirsten ging een keer mee. Ze had daar Sander ontmoet en ze vond het meteen een leuke jongen. En ze kregen verkering. Onder de les hebben ze bij Kirsten in de klas een ‘’sms-schrift’’. Waar ze van alles in schrijven. En een keer stond er in ‘’ Kirsten verraadt haar vriendin’’. En daar schrok ze van. Een blz. verder stond er ‘’ BELANGRIJK! KIJK UIT.’’ En daar onder stonden de antwoorden van het s.o. geschiedenis wat ze volgende week hadden. Iedereen had een goed cijfer voor het s.o. en de leraar geloofde dat niet en haalde de mentor er bij. Ze hadden gezegd dat Kirsten het s.o. had gestolen maar dat is niet waar. Een paar jongens gingen het uitzoeken wie aan de antwoorden is gekomen. En het was Reny. Iedereen moest voor Nederlands een verslag maken over het kamp. En het beste stuk kwam in de schoolkrant. En die van Kirsten kwam er in. Kirsten ging bij de redactie van de schoolkrant. En het ging uit maar haar vriendje Sander. Ze vond heel erg maar na een paar weken was ze der weer overheen.

9. Kun je de titel verklaren?
‘Kussen en krullen’. Kirsten heeft veel krullen en kust veel met Sander haar vriendje maar op het einde haar ex-vriendje.

10. Wat vond je van die boek? Zou je het boek aanraden aan een ander? Waarom wel/niet?
Ik vond wel leuk, spannend en grappig boek, want ik was benieuwd hoe het boek verder ging. Vond wel jammer dat er een open einde was, want nu weet je niet hoe het afloopt.
Ja, ik zou het boek wel aanraden voor iemand anders die ook wel van meiden verhalen houd.

REACTIES

J.

J.

WTF! waarom zet je er niet gewoon in of het om non-fictie gaat of om fictie

11 jaar geleden

L.

L.

heej, lekker makelijk zo een boekverslag maken!!!
haha x

11 jaar geleden

A.

A.

Is het fictie of non-fictie?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kussen en Krullen door Caja Cazemier"