Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kruistocht in spijkerbroek door Thea Beckman

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Kruistocht in spijkerbroek
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 711 woorden
  • 25 februari 2013
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
12 keer beoordeeld

Boekcover Kruistocht in spijkerbroek
Shadow

De zestienjarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materietransmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken en niet op het riddertoernooi in Montgivray in M…

De zestienjarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materietransmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag e…

De zestienjarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materietransmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar één middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken en niet op het riddertoernooi in Montgivray in Midden-Frankrijk dat hij zo graag wilde bijwonen. Verbijsterd ziet hij duizenden gelovige - en vooral goedgelovige - kinderen, aan wie wonderen zijn beroofd, zingend aan hem voorbijtrekken. Zij zijn van plan met hun blote landen het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw - tenminste, als er niets fout gaat...

Kruistocht in spijkerbroek door Thea Beckman
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 De titel is Kruistocht in spijkerbroek.

2 De auteur is Thea Beckman .

3 Er is maar een plaatje in dit boek en dat is een land kaart geïllustreerd door Thea Beckman.

4 Dit is een fantasie verhaal maar het zou echt gebeurd kunne zijn behalve dat tijdreizen zou alles wat in het boek staat echt gebeurd kunne zijn.

5 De hoofd personen zijn Rudolf van Amstelveen oftewel Dolf Wega  Leonardo Fibonacci da Pisa Dom Anselmus Dom johannis  Nicolaas en Marijke

De bijpersonen zijn Dr. simiak , Hilde  van Marsburg, Dr. kneveltoer, Carolus, Frieda       

 

6 Dolf Wega is een rustige jongen die eerst nadenkt voor hij iets doet. Hij kan goed leiding geven en de kinderen vinden hem aardig. In het begin niet omdat hij kleren draagt die ze niet kenen zoals een spijkerbroek.

De meeste van hun hebben vodden kleren van schapen vacht.

 

Leonardo is een hele slimme jongen hij is rustig en hij is zorgzaam de kinderen mogen hem gelijk.

Als hij ziet dat de kinderen het zwaar hebben  spreekt hij ze constant moed in.

 

Dom Thaddeus was vroeger een priester maar is uit de kerk verbannen. Samen met Dom Anselmus is hij toen naar een slavenhandelaar gegaan en hebben de opdracht gekregen om allemaal kinderen mee te nemen jong en sterk.

 

 

Dom Anselmus is een heel gemeen persoon hij denkt nooit aan andere. Hij wil graag veel macht en denkt dat met geld te bereiken.

 

8 Ik heb dit boek gekozen omdat ik het al een andere keer had gelezen maar niet alles en wilde het heel graag uitlezen. ik geef dit boek een negen omdat ik het een heel mooi boek vind ik geef het geen tien omdat veel boeken die ik eerder of later dan dit boek gelezen heb even mooi vind.

9 ik zou dit boek aanraden aan mensen die van spannende verhalen houden. Maar ook aan de mensen die daar juist niet van houden want met dit boek zou je  mening zo kunnen veranderen. het verhaal wordt nooit saai je blijft bijna altijd in de spanende verhaallijn.

10 Het boek kruistocht in spijkerbroek is geschreven in 1973  en bekroond in 1974 met een gouden griffel.

 In 2005/2006 is het verfilmd door Ben Sombogaart  onder de titel Crusade in Jeans.

Het boek kreeg ook een europese prijs voor het beste historische jeugdboek. Dit boek gaat over de Kinderkruistocht van 1212..

            

 

 

Ze trouwde in 1945 met Dirk Hendrik Beckmann die is  (overleden in 1993 ze had ook nog twee jongens Rien en Jerry en een dochter Marianne. Ze gebruikte de schrijversnaam Thea Beckman op verzoek van haar uitgever, die de naam Beckmann te Duits vond over komen. Thea  Beckman studeerde op latere leeftijd sociale psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze studeerde naar eigen zin  vooral om haar frustraties op te ruimen. Ze vond het als kind al heerlijk om naar school te gaan. Maar door de economische crisis in   de jaren dertig kwam haar vader zonder werk en daarna brak de Tweede Wereldoorlog uit. Ze was blij dat ze alsnog gestudeerd had. Ze koos voor sociale psychologie omdat het vooral veel theorie betreft. Dit was qua tijd goed te combineren met schrijven. Haar werk ging over de invloed van boeken op kinderen. Er kwamen geen  duidelijke resultaten uit Beckman wist al op haar elfde dat ze schrijfster wilde worden. Tijdens het schrijven deed ze de muziek aan. Ze luisterde vooral naar klassieke muziek. Het liefst had ze spannende muziek aan, dan kreeg ze naar eigen zeggen een spannend verhaal. Voordat ze met schrijven begon, trof ze veel voorbereidingen. Ze verzamelde zoveel mogelijk gegevens en ging samen met haar man op reis. Na het overlijden van haar man bleef ze reizen, hoewel met minder plezier. Veel van de boeken van Beckman hebben een historische achtergrond. Ze schreef naar eigen zeggen gewoon een boek, zoals ze vond dat het geschreven moest worden. Ze deed dat zo spannend en interessant en zo goed mogelijk. Daarbij romantiseerde de historie, omdat ze vooral spannende en avontuurlijke boeken wilde schrijven. "En wie het op wil pikken, gaat zijn gang maar", volgens  Thea Beckman.

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kruistocht in spijkerbroek door Thea Beckman"