Koppain door Danny Verstegen

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo/havo | 583 woorden
  • 1 augustus 2006
  • 27 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.8
  • 27 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2001
Pagina's
181
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Koppain
Shadow
Koppain door Danny Verstegen
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Het dagboek wat ik gelezen heb is: KOPPAIN
Het is geschreven door: Danny Verstegen in 2001.

De titel:
het boek heet KOPPAIN omdat de jongen die dit boek geschreven heeft KOPPAIN heet (het is zijn bijnaam). Zijn bijnaam is Koppain dat heeft hij van Kurt Cobain en zijn vader. Ze hebben allebei zelfmoord gepleegd. Cabain had te veel succes met zijn band. Zijn vader niet. Gawijn speelt ook muziek.

Het is een dagboek van een 15- jarige jongen (Gawijn). Het dagboek speelt zich af in 4 maanden, de belangrijkste maanden van zijn leven. Het zijn de 4 belangrijkste maanden van zijn leven omdat hij gaat nadenken over de zelfmoord van zijn vader en over wat hij later met de muziek wil gaan doen belangrijke, ook heeft zijn vriendin Madelief veel invloed in zijn leven. Door haar leert hij iemand kennen die misschien wel iets met de zelfmoord van zijn vader te maken heeft. Hij gaat dan met haar praten en is misschien het probleem van hem en zijn vader wel opgelost.
Het verhaal is geschreven in het ik- perspectief. Gawijn verteld in zijn dagboek wat hij die dag heeft meegemaakt. En schrijft wat hij ervan vond. Bijv. Rotdag. (blz 90).


De hoofdpersoon:
De hoofdpersoon is Gawijn Streuvels.
Gawijn is 15 jaar oud.
Zijn bijnaam is Koppain.
Koppain is een hippe puber, hij houdt van muziek spelen. En wil bekent worden in de muziekwereld. Hij denkt heel vaak aan de zelfmoord van zijn vader en wil weten waarom hij zelfmoord heeft gepleegd. Ook heeft hij een vriendin Madelief. Door Madelief leert hij plezier te hebben in het leven en komt hij erachter wie iets te maken kan hebben, met zijn vaders zelfmoord.

Belangrijkste bijpersoon:
Madelief: ze is 16 jaar oud. Ze is de vriendin van Gawijn.
Ze leert Gawijn dat hij plezier moet hebben in het leven bijvoorbeeld door hem mee te nemen naar feesten. En ze leert hem omgaan met de zelfmoord van zijn vader.


Het is een echt dagboek omdat, dit dagboek echt door een 15-jarige jongen is geschreven.
Alle dingen die hierin voorkomen kunnen (bijna) iedereen overkomen.
Zoals; zijn moeder drinkt teveel, hij heeft een vriendin, en hij wil bekend worden ,met zijn muziek.
Dit dagboek is geschreven omdat degene die dit dagboek schreef, het zijn vriendin wilde laten lezen.
Ik kon me inleven in de hoofdpersoon omdat, er dingen in gebeuren die in het echte leven ook gebeuren zoals: zijn vader heeft zelfmoord gepleegd. En hij houd van muziek spelen.
Ik heb heel veel van dit dagboek geleerd en vooral dat je jezelf moet blijven. En dat je plezier moet hebben in het leven. Ook dat je je verleden achter je moet kunnen laten.

De belangrijkste gebeurtenis van dit boek is:
Madelief wil dat Gawijn meedoet aan het Vrij Podium, een muziekfestival. Dat doet hij en daar ziet hij Leen, de collega van zijn vader die een belangrijke rol heeft gespeeld bij de reden van zijn vaders zelfmoord. Hij wil uitzoeken wat zij weet over de zelfmoord van zijn vader.

Het verhaal gaat over:
Liefde, zelfmoord en muziek.

Het verhaal speelt zich af:
In deze tijd en ergens in België, ook in 4 maanden.

Het einde
Het is een open einde. Hij wil een nieuw begin maken met zijn leven. Hij wil niet meer denken aan de zelfmoord van zijn vader. Maar je weet niet hoe het afloopt.

Ik vond dit een erg leuk boek maar moeilijk om te lezen, ik zou hem wel aan iedereen aan willen raden, ook aan mensen die niet van lezen houden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Koppain door Danny Verstegen"