Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 746 woorden
  • 20 maart 2012
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
4 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A. Praktische gegevens:
1. Titel
Komt een vrouw bij de dokter
2. Auteur
Kluun
3. Aantal pagina’s
315 bladzijdes

B. Genre:
1. Is het boek een roman of een novelle ?
Het boek is een Roman.

2. Wat is het voor een soort boek ?
Het is een podium roman

3. Leg uit waarom het zo’n boek is ?
-

4. Is het verhaal fictie of non-fictie ?
Fictie, want het is uiteindelijk allemaal verzonnen door de schrijver

5. is het een realistisch verhaal of een niet realistisch verhaal ?
Het is een realistisch verhaal, want dit kan iedereen overkomen, zo kan het gaan met mensen die te maken krijgen met de ziekte.

C. Samenvatting:
Het verhaal gaat over een stel dat verliefd werd op elkaar, ging trouwen, een kind krijgen en het gelukkigste stel ooit zijn.
ze hebben allebei een eigen zaak, hebben veel en goede vrienden en hebben het altijd leuk samen, maar als er borstkanker word geconstateerd bij Carmen, gaat alles mis, Stijn gaat vreemd, meer dan ooit, en Carmen word langzamer zieker en zieker, na een paar maanden van ellende, overgeven, huilen, boeken lezen en psychotherapie, word haar borst geamputeerd, dit laat niet alleen een litteken aan op het lijf van Carmen maar ook in de relatie van haar en Stijn, Stijn verandert in een ongelofelijke eikel en zoekt liefde bij Roos, die hij van Carnaval kent. Ook gaan ze, net als eerst, nog veel op reis.
Nadat het een tijdje goed is gegaan en Carmen al haar haar weer terug heeft en zich weer goed voelt, komt ze erachter dat Stijn vreemdgaat, na een ongelofelijke ruzie en veel verdriet komen ze weer bij elkaar, niet vlug daarna krijgt Carmen pijn in haar buik en begint hij wat op te zetten, als ze naar het ziekenhuis gaan, blijkt het een uitzaaiing te zijn. De ellende begint weer. Chemo’s, prikken, misselijkheid, kotsen enz.
De dokters zeggen dat het bij de lever is en Carmen krijgt allemaal kuren in de hoop dat het beter word.
Na wat ruzie in het ziekenhuis blijkt dat de artsen niet eerlijk zijn, Stijn en Carmen gaan naar een ander ziekenhuis, ze worden goed behandeld, maar door de kuur gaat het steeds minder goed met Carmen, en moet om de week vocht worden weg gezogen en Carmen weegt nog maar 45 kilo.
Na weken van pijn en huilen besluit Carmen het op te geven en wil ze euthanasie laten plegen, ze neemt afscheid van iedereen die ze kende en nam als laatste afscheid van Luna, de dochter, en Stijn.
Na het drankje duurt het lang voordat ze weg is maar na het spuitje is ze binnen 30 sec. Weg. Het is een zware dag maar ondanks alles is iedereen toch opgelucht, eindelijk is alles weer kankervrij, en is Carmen uit haar leiden verlost

D. Tijd en Ruimte:
1. Hoe lang duurt het verhaal ongeveer ?
Het duurt zo’n 3 jaar

2. In welke tijd speelt het verhaal zich af ?
In 2001 tot 2004

3. Waar speelt het verhaal zich af ?
In Amsterdam, en in soms in Breda, ook in de landen waar ze op vakantie gaan, zoals Los Angeles. En vooral het ziekenhuis

4. Leg uit of er sprake is van speelruimte of belevingsruimte ?
Vooral Belevingsruimte, het is belangrijk waar ze zijn zoals het ziekenhuis of als ze gaan Carnavalen of gaan stappen, en ook het kantoor.

E. Perspectief:
1. Is het boek geschreven in de hij/zij of in de ik-vorm ?
In de ik- vorm je volgt vooral Stijn wat hij er van vind wat zijn gedachten zijn en wat hij er allemaal van vindt.

2. Door wiens ogen lees je het verhaal ?
In die van Stijn Van Diepen.

3. Is het perspectief subjectief of objectief ?
Objectief, want je weet ook wel de gedachte en gevoelens van Carmen, of van Frenk, maar nog het meeste van Stijn.

F. Verhaal:
1. Verklaar de titel
De titel is komt een vrouw bij de dokter.
Dit betekent dat een gewone gezonde vrouw plotseling naar de dokter komt en er in principe nooit meer weg gaat totdat ze overlijd

2. Vind je de titel bij het verhaal passen ?
Ja, het gaat echt over een vrouw die bij de dokter komt en uiteindelijk iets vreselijks krijgt te horen.

3. Verzin een andere titel die bij het verhaal past
Leven met een vreselijke ziekte.

4. Heeft het verhaal een open of een gesloten eind.
Een open eind, want je weet niet of Stijn doorgaat met Roos hoe het met hem afloopt, en met Luna. Ook lees je niet hoe de begrafenis gaat.

5. Wat is het onderwerp van het boek ?
Kanker, Vreemdgaan, echte vrienden

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"