Komt een vrouw bij de dokter door Kluun

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 458 woorden
  • 23 augustus 2007
  • 36 keer beoordeeld
Cijfer 6
36 keer beoordeeld

Boekcover Komt een vrouw bij de dokter
Shadow

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor…

Komt een vrouw bij de dokter is het openhartige verslag van een man die in de bloei van zijn leven de terminale ziekte van zijn vrouw beleeft. Rauw, ontroerend, en steeds met humor. Een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt.

Komt een vrouw bij de dokter door  Kluun
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Stijn en Carmen hebben samen een gelukkig leven; beide hebben een eigen bedrijf, wonen in Amsterdam en hebben een lief dochtertje genaamd Luna van 1 jaar oud. Als Carmen tijdens het ‘alledaagse leven’ pijn aan haar borst voelt en daarmee naar de dokter gaat wordt geconstateerd dat ze borstkanker heeft. Een grote blunder van de dokter, want 2 jaar eerder was Carmen ook al bij de dokter geweest om dezelfde pijn in dezelfde borst… toen werd echter gezegd dat dit ‘niets’ was, twee jaar later bleek dus van wel. Het gelukkige alledaagse leven van Carmen en Stijn verandert dramatisch, het verdriet, de pijn, alles word ineens te veel. Carmen moet aan de kuur om de kanker te bestrijden, haar haar valt uit en dagen en nachten ligt ze ziek op bed. Ondanks alles sleept haar echtgenoot Stijn er zich doorheen; hij gaat mee naar alle ziekenhuisbezoekjes van Carmen, alle chemokuren en hij doet ook nog eens al het huishouden. Carmen verslechterd, en Stijn wordt depressiever waarna hij achter andere vrouwen aan gaat zitten. Stijn gaat het bruisende nachtleven in; Amsterdam, Miami en carnaval in Breda… daar leert hij een heel bijzondere vrouw kennen, genaamd Roos. De nietsvermoedende Carmen ligt nog altijd thuis ziek in bed, Luna wordt elke ochtend gewoon naar de crèche gebracht … terwijl Stijn steun zoekt en zijn seksuele verlangens vervult bij Roos. De band tussen Roos en Stijn word met de dag hechter en de pijn van Carmen met de dag slechter. Dan word de kuur bij Carmen stopgezet: de kanker in haar borst is te hardnekkig, ze zal overlijden. Stijn en Carmen kopen een nieuw huis, laten vele vrienden en familie op bezoek komen en proberen te zorgen voor hun laatste aangename tijd samen. Stijn en Carmen maken alles klaar rondom de dood van Carmen, hun kleine dochtertje Luna lijkt zelf het hele proces van ‘dood gaan’ te begrijpen en te accepteren. Carmen bewaart verschillende zelfgeschreven brieven, foto’s, kaarten en veel meer in een grote kist om die later, als aandenken, aan Luna te geven. De pijn bij Carmen wordt zo erg dat ze er aan denkt om zelf haar leven zo snel mogelijk ,door middel van een drankje, te beëindigen. Stijn gaat in deze periode minder om met Roos, er is zoveel te regelen en te doen rondom Carmen. Dan komt de dokter bij de doodzieke Carmen die nog altijd op bed ligt; ze neemt het drankje en hoopt haar leven te verlaten. Toch blijkt haar lichaam te sterk te zijn voor dit drankje, ze krijgt een spuit; na enig gepruts van de dokter verlaat Carmen haar leven. Iedereen heeft vrede gesloten met haar dood; familie, vrienden en natuurlijk ook Stijn en Luna. Iedereen weet dat ze nu niet meer lijdt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Komt een vrouw bij de dokter door Kluun"