Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Klem door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Klem
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 759 woorden
  • 15 februari 2018
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
10 keer beoordeeld

Boekcover Klem
Shadow

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het ge…

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een …

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het gedaan? Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan en langzaam maar zeker verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Klem door Mel Wallis de Vries
Shadow

 

              Ik ga jullie iets vertellen over het boek Klem dat is geschreven door Mel Wallis De Vries

 

1 klas, 4 leerkrachten op een  boot op weg naar Vlieland voor een schoolreis.

De boottocht verloopt helemaal niet volgens plan; het begint te stormen.

Gelukkig komen ze na een lange tocht veilig aan.

Zodra ze op hun slaapplaats De Vliehorst aankomen begint het al… er zijn maar 2 slaapkamers en natuurlijk wil iedereen daar liggen, alles is beter dan in die vieze slaapzaal te gaan liggen.

Kiki, Juno en Nynke zijn al van de kleuterklas beste vriendinnen, de laatste tijd is Kiki vaak bezig met Lotte, een saaie muts die nieuw is op onze school, maar dat doet ze alleen om de hoofdrol in de schoolmusical te bemachtigen want Lotte’s vader is regisseur.

De 3 beste vriendinnen bemachtigen de slaapkamer en zodra Lotte erbij wil schiet er alleen een kapot bed over…

Milan, Tony en Floris kunnen de andere slaapkamer bemachtigen.

Nynke is al jaren verliefd op Milan maar hij ziet haar niet eens staan.

De eerste avond zijn er nog geen activiteiten gepland dus iedereen gaat erop uit, ze trekken naar discotheek DE OUDE STOEP.

Die avond kust Kiki met Milan, Nynke is woedend, ook Juno begrijpt het niet, ze vertelt eens goed de waarheid, als Kiki zegt dat Juno gewoon jaloers is ,slaan bij Juno de stoppen door.

Ze gaat samen met Nynke naar de slaapplaats.

Even later komt ook Kiki aan.

Tijdens de nacht hoort Juno Kiki opstaan…

De volgende ochtend heeft de helft van de groep excursie in de duinen , als de leraar Kiki’s naam afroept verschijnt ze niet.

Als de groep in de duinen aankomt en de vogels wil bekijken in de vogelkijkhut vinden ze het levensloze en ijskoude lichaam van Kiki.

De politie wordt ingeschakeld en iedereen lijkt een motief te hebben…

Nynke had de avond ervoor ruzie gehad met Kiki, Lotte was kwaad omdat Kiki haar liet vallen voor die domme musical. Ook Juno is verdacht, haar fiets was verdwenen en is gevonden aan de vogelkijkhut.

Nynke vertelt aan Juno dat ze Kiki is achterna gefietst en haar gevolgd heeft tot ze haar niet meer bij kon houden,  ze is van haar fiets gestapt en heeft gewacht totdat ze terug kwam. Opeens zag ze iemand  fietsen met een flinke snelheid, waardoor ze niet kon zien wie het was. Toen het haar te lang duurde is ze terug gegaan.

Eigenlijk is er maar een iemand van de leerlingen niet verdacht, Anneke.

Ze vind de armband van Kiki in de jaszak van Nynke en dus is Nynke verdachte nummer 1

Dus zij gaat op onderzoek uit. Ze gaat de weg na die Kiki gefietst en gelopen heeft voordat ze vermoord werd.

Anneke heeft het gevoel dat ze achtervolgd word en keert terug naar de slaapplaats. Daar aangekomen is het inmiddels al middernacht, ze loopt door de gangen en kijkt eens goed naar de schoenen die allemaal netjes op een rijtje tegen de muur staan.

Op een stel laarzen zitten paarse bloem blaadjes, ze herkent de blaadjes meteen want de specialist van de excursie heeft er over verteld. Het is van een zeldzame soort bloemen.

Maar als ze goed naar de naam kijkt die op de laarzen staat ziet ze dat die persoon helemaal niet in de ochtend groep zat van de duinwandeling. De middag groep is niet door gegaan door de dood van Kiki. Dus deze persoon moet eerder al door de duinen zijn gelopen… maar wanneer?

Op dat moment word ze van achter aangevallen en een kamertje in getrokken…

 

 

 

 

 

 

 

Het is Thomas Rijsterbos, leraar Nederlands. Hij probeert Anneke tegen de grond te houden en haar keel dicht te drukken, precies op de manier hoe hij dat ook bij Kiki heeft gedaan. Kiki en meneer Rijsterbos hadden een geheime relatie, toen Kiki zei dat ze dat helemaal niet meer wou en het aan Thomas’ vrouw ging vertellen moest hij iets verzinnen, hij zag geen andere uitweg meer…

Op het moment dat Anneke haar zicht zwart word en ze geen zuurstof meer heeft komt Milan binnen vallen. Hij was opgestaan omdat hij geluiden hoorde  en is op het licht dat onder de deur door kwam afgekomen.

Onmiddellijk is de politie gebeld en is meneer Rijsterbos opgepakt.

Anneke is de volgende dag met een helikopter naar het vaste land overgebracht daar verder behandeld.

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Klem door Mel Wallis de Vries"