Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Klem door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Klem
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 385 woorden
  • 31 januari 2018
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
26 keer beoordeeld

Boekcover Klem
Shadow

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het ge…

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een …

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het gedaan? Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan en langzaam maar zeker verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Klem door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Klem

Geschreven door Mel Wallis de Vries.

SAMENVATTING:

Een klas uit Amsterdam gaat op schoolreis naar Vlieland, waar op de eerste avond iemand wordt vermoord. Niemand weet wie het heeft gedaan, dus er komt een onderzoek door de politie van Vlieland. Intussen is er een storm, en kan niemand naar huis, waardoor de klas en hun begeleiders met een moordenaar onder één dak samenwonen, tot de verdachte wordt gevonden. Het is een heel spannend verhaal waar je je heel makkelijk in kunt leven. Ik had het boek in drie dagen uit, en ook al was ik minder tevreden met het einde, vond ik het een super goed boek, en zeker een aanrader.

PERSONAGES:

KIKI: Is het populairste meisje van de school. Is bevriend met Juno en Nynke, maar is door de rest van de klas niet bepaald geliefd.

JUNO: Wilt heel graag actrice zijn, en is niet erg blij met het feit dat Kiki de hoofdrol van de musical heeft gekregen. Is bevriend met Kiki.

NYNKE: Is al heel lang verliefd op Milan. Is bevriend met Kiki.

LOTTE: Is op haar oude school heel erg gepest, en wilt nu dat Kiki haar vriendin is. Haar vader is de rector van haar nieuwe school.

ANNEKE: Heeft geen vrienden, en vind het lastig om ze te vinden. Ze leest erg veel, vooral boeken over het heelal.

FLORIS: Is heel rijk, en is op Vlieland zijn portemonnee, waar 300 euro in zat, kwijtgeraakt. MILAN: Is bevriend met Tony. Weet niet dat Nynke verliefd op hem is.

TONY: Is bevriend met Milan.

ROB DE VRIES: Is leraar gymnastiek.

ELLA BRUINS: Is lerares Engels. Is kort geleden op de school aangenomen.

HARRIET AARSMAN: Is lerares biologie, en is erg fanatiek over planten.

THOMAS RIJSTERBOS: Is leraar Nederlands. Heeft twee kinderen met zijn vrouw Annabel.

PERSPECTIEF:

In dit boek is er een ik-perspectief. Maar, het speciale aan Klem is dat het geschreven is vanuit meerdere perspectieven. Je begint het boek als een anoniem persoon, maar van daar wordt er ongeveer om de 5 pagina’s gewisseld van personage.

THEMA:

Ik vond dat het thema mysterie was. Het boek was heel erg spannend, en ik vind zelf dat mysterie en spannendheid hand in hand gaan. Het feit dat het boek ook over een moord gaat maakt het ook wat meer mysterieus.

REACTIES

S.

S.

je hebt groot gelijk dat je minder tevreden was met het einde.. ik ook niet. ik wilde liever dat Lotte of Juno het was:(

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Klem door Mel Wallis de Vries"