Kleine leugens door Chris Bos

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Kleine leugens
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 583 woorden
  • 23 oktober 2005
  • 51 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
51 keer beoordeeld

Boekcover Kleine leugens
Shadow
Kleine leugens door Chris Bos
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: kleine leugens
Naam auteur: Chris Bos
Naam uitgever: Leopold/ Amsterdam Jaar uitgave: 2000 INHOUD: Dit verhaal speelt zich af in een deze tijd waar pubers gezellige dingen doen, zoals jongens of meiden bekijken of lkkr feesten. Het verhaal speelt zich grotendeels plaats in het huis van Solange, bij de oma van Solange en bijna overal op straat
Maar u/jullie zullen je wel afvragen wie Solange is. Nou Solange is de hoofdpersoon van dit verhaal. Solange is een meisje van 16 jaar die veel voor haar oma over heeft ( haar oma zit in een opvanghuis ), daaraan kan je merken dat ze erg behulpzaam is, maar soms wel eens een klein leugentje vertelt. In dit verhaal komt ze in de stad telkens een jongen tegen die Ruben heet. Ruben is een jongen van 18 die weggelopen is van huis omdat zijn ouders gingen scheiden en hij toen bij zijn moeder moest wonen maar hij het niet erg goed met haar kon vinden. Dus Solange komt Ruben telkens tegen ( of wil hem tegenkomen ) omdat ze hem stiekem een beetje leuk vind. Solange twijfelt soms wel eens of ze niet lesbisch is omdat ze de jongens op school dom vind. Maar daar denken haar vriendinnen Peggy, Marloes en Esmeé anders over. Want die waren alleen maar bezig met de jongens op het schoolfeest. Maar Solange vond het feest niet echt boeiend, want ze bleef maar aan die Ruben denken. Dus op een dag liep Solange met Peggy door de stad en zag ze Ruben bij de McDonalds zitten aan een tafeltje. Dus gingen ze erbij zitten en allemaal dingen vragen. Dus een paar dagen later zag Solange ruben in het park zitten en ging praten en zei dat hij wel in haar hut mocht slapen als hij dat wou. Dus toen Ruben dat een keer deed werd hij betrapt door Joke de moeder van Solange die een beetje rookverslaaft is en samenwoond met Rogier die graag doet koken. Dus toen zei Joke dat Ruben in de logeer kamer mocht slapen. Ondertussen bleef solange wel langs gaan bij haar oma en beken ze fotos en vertelde haar oma een verhaal over Ernst haar vroegere tuinman en Goza haar vroegere bediende. Solange wilde er meer over weten. Ondertussen wisten Solange, Joke en Rogier waar de ouders van Ruben woonde. Toen Joke op een dag jarig was, was Ruben er ook. Oma schrok toen ze Ruben zag Omdat ze dacht dat het Ernst was op wie ze vroeger een beetje verliefd was. Toen oma eindelijk gekalmeerd was ging het weer goed. Toen op een dag Solange ongesteld was vroeg Joke aan haar of ze een briefje aan oma kon brengen omdat zei en Rogier niet konden. Solange wou wel gaan ondanks de pijn maar vroeg het tog maar aan Ruben. Dus Ruben ging langs oma gaf het briefje praatte even heel kort en ging weer weg. Totdat een dag later het opvanghuis belde dat oma weg was. Iedereen was geschrokken. Joke schakelde de politie in en kregen later te horen dat 2 jongetjes oma dood in het water aantroffen tijdens het vissen. Dus op de begrafenis was Ernst er ook en heeft Solange er nog even mee gepraat bij het graf van oma. Dat was een week voor het einde van het boek. Nu is het zo dat solange weer doorging met haar “gewone slome gangetje” en Joke en Rogier weer braaf aan het werk waren. En Ruben met zijn vader huizen aan het kijken is in Aalsmeer waar Solange ook woont.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kleine leugens door Chris Bos"