Kinderen van moeder aarde door Thea Beckman

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Kinderen van moeder aarde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 392 woorden
  • 17 november 2013
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
8 keer beoordeeld

Boekcover Kinderen van moeder aarde
Shadow
Kinderen van moeder aarde door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting:

Na de 3de wereldoorlog is er veel verandert. Door de bommen zijn de noord- en zuid- pool van hun as geraakt. Groenland is hierdoor niet  meer een klomp ijs, maar een vruchtbaar paradijs. Het eiland heet nu Thule, en de mensen geloven in moeder Aarde. Omdat de mannen de bijna vernietiging van de aarde hebben veroorzaakt, hebben de inwoners besloten het anders te doen. De vrouwen zijn de baas, het hooft is de konega. Zij is zeer spirutueel, en stamt af van de eerste konega. Haar man is weggelopen nadat hij een beer vermoordt had. Hij stamt ook af van de eerste konega. Ze hebben samen 2 kinderen gekregen. Een meisje en een jongen. Het meisje zou de konega moeten opvolgen maar ze is dood. Ze is meegenomen door een kindloze bruinvis. Daarom zal de vrouw (ook een afstameling van de eerste konega)die hij kiest  de konega worden. Maar hij wordt verliefd op Thura.

In Europa zijn ook overlevende van de oorlog. Maar daar hebben de mannen nog steeds de macht. Vrouwen zien zij als dommen wezens. Hun land is verwoest door alle oorlogen. Wetenschappers ontdekken kaarten uit de beschaving van voor de 3de wereldoorlog. Hierop staan meer landen dan alleen het tot nu toe veroverde Badense rijk. Ze sturen een oorlogsschip op ontdekking uit.

De badense soldaten verbazen zich als blijkt dat het land bestuurd wordt door vrouwen. Ze denken  dat Thule erg arm is doordat ze nergens goud zien en de Konega heel sober leeft.

Christian ontmoet zijn vader en zorgt dat ze het weer goed maken.

Thula redt Thule door een slim plant te bedenken zodat de badense soldaten niet terug kunnen, want dan komen ze terug om Thule toe te voegen aan hun dictatuur. Daarom mogen Thula en Christian toch trouwen. De konega en haar man maken het goed. Ze besluiten zelfs dat er ook een paar mannen in de raad mogen  alhoewel ze nog steeds niet een meerderheid mogen vormen.

Titelverklaring: Kinderen van moeder aarde staat in een steen geschreven in de tempel bij de haven. Op het einde wordt Thule geredt doordat alle kinderen op de boten gaan staan. Badense soldaten kunnen geen kinderen doden omdat ze zelf kinderen thuis hebben.

Mijn mening: Een geweldig boek; zeer spannend; goed begrijpbaar geschreven; veel details; lekker dik.

Leeftijd: 13 tot 15 jaar

Schrijver: Thea Beckman

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kinderen van moeder aarde door Thea Beckman"