Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kinderen ontvoerd door Mieke van Hooft

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Kinderen ontvoerd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 548 woorden
  • 10 maart 2008
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
8 keer beoordeeld

Boekcover Kinderen ontvoerd
Shadow
Kinderen ontvoerd door Mieke van Hooft
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Kinderen ontvoerd

Op school voelt July zich niet zo lekker, de juf brengt haar naar de lerarenkamer. Daar begint het, ze ziet hoe haar broertje en zusje (Jeroen en Sarah) worden mee genomen door een man. De dagen die volgen zijn afschuwelijk voor July, haar moeder (Karien), en opa die tijdelijk bij hun is ingetrokken om ze te steunen en te helpen met alles. Ze vragen zich de hele tijd af, waar de kinderen zijn wie ze heeft meegenomen, wanneer ze terugkomen en wanneer de ontvoerder iets van zich laat horen. De politie en rechercheur worden er ook niet veel wijzer van, maar hun vermoeden van de ontvoerder is Hans (de vader van beide kinderen.) hij is een aantal jaren terug gescheiden van Karien en heeft de laatste tijd vaak gevraagd of hij de kinderen een dagje zou mogen meenemen.

Ondertussen zitten Sarah en Jeroen in Frankrijk in het huis van Hans (de vader van Sarah en Jeroen) In het begin vinden ze het allebei maar vreemd en eng. Maar al snel koopt Hans Sarah om. (hij geeft haar allemaal speelgoed en lekker eten) Jeroen trapt er niet in en vind Sarah maar dom. Hij is aan het begin heel stil maar na een tijdje begint ook hij gezellige dingen mee te doen. Toch vertrouwd hij het niet helemaal en is een beetje bang. Dan krijgt hij op een dag een krantenbericht uit Nederland is zijn handen en leest erop dat ze ontvoerd zijn. Dat maakte hem wel bang!


In Nederland is het heel moeilijk voor July, Karien en opa. Ze kunnen alleen maar afwachten. En ja hoor…op een dag belt iemand op en zegt dat hij de kinderen heeft en vroeg er losgeld voor. Om 12 uur in het bos moest Karien een tas met losgeld neerzetten op een afgesproken punt. Maar ze hadden natuurlijk geen geld in die tas gedaan. En dat was maar goed ook want het bleek een grap te zijn en de jongens werden opgepakt door de politie. Ook werd er gebeld door een paragnost die beweerde dat hij wist waar de kinderen waren, waarop het gevolg weer was dat July alles geloofd en weg loopt om haar broertje en zusje te zoeken.
Onderweg komt opa haar tegemoet rijden om haar te halen.

In Frankrijk hebben Jeroen en Sarah aan de ene kant best een leuke tijd Hans doet leuke dingen met ze! Maar ook zijn er minder leuke tijden! Op een dag is Jeroen weggelopen uit boosheid dat Hans hun ontvoerd heeft. Uiteindelijk gaat hij uit zichzelf weer terug naar het huis van Hans. Hans is niet eens boos op jeroen wat hem erg mee valt. Hans heeft de mededeling dat ze morgen terug gaan naar Nederland en dat ze even met hun moeder mogen bellen.

En inderdaad die volgende dag brengt Hans de kinderen weer terug. Eigenlijk wil hij niet mee naar hun huis, want Karien zal Hans wel niet zo graag willen ontmoeten. Maar omdat de kinderen het zo graag willen gaat Hans mee. Binnen zit de politie al klaar maar Sarah en Jeroen willen helemaal niet dat hun vader mee moet! Karien beseft nu eigenlijk wel dat de kinderen van hun vader houden en dat Hans toch ook wel om de kinderen geeft. Dus Hans hoeft niet naar de politie!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kinderen ontvoerd door Mieke van Hooft"