Kinderen ontvoerd door Mieke van Hooft

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 689 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 13 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 13 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
1993
Pagina's
143
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1994 Genomineerd)

Boekcover Kinderen ontvoerd
Shadow
Kinderen ontvoerd door Mieke van Hooft
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel; Kinderen ontvoerd
Auteur; Mieke van Hooft
Uitgever; Malmberg
1e jaar van uitgave; 1993

Ik heb dit boek gekozen omdat het een leuk en spannend boek is.

Het boek heet kinderen ontvoerd, omdat er kinderen in ontvoerd worden.

De hoofdpersonen zijn July, Jeroen en Sarah.

July is de grote zus van Sarah en Jeroen. Zij zit op de basisschool, er wordt niet verteld in welke klas. Ze is aardig, maar kan ook erg hysterisch zijn.

Jeroen is een jongetje van acht, hij is het broertje van July en Sarah. Hij houdt erg veel van voetbal, en is niet erg makkelijk om te kopen.


Sarah is het zusje van July en Jeroen. Zij is zes jaar, bijna zeven. Ze houdt erg veel van barbies, ze heeft ze bijna allemaal! Ze is af en toe wel een beetje nieuwsgierig en eigenwijs.

Karien is de moeder van de drie kinderen. Ze is altijd erg bezorgd.

Hans is de vader van de drie kinderen, en de ex van Karien. In het verhaal ontvoerd hij Jeroen en Sarah.

Je ziet het verhaal door de ogen van July en Jeroen.
Het verhaal speelt zich in deze tijd af.
De gebeurtenissen worden in de juiste volgorde verteld.
Het verhaal speelt zich in Frankrijk en in Nederland af.
De bedoeling of boodschap van het verhaal is denk ik dat je mensen van wie je eigenlijk nog houdt niet moet negeren.
Het taalgebruik is niet zo moeilijk, het boek is van 10 tot 13 jaar.

DE SAMENVATTING

July wordt ziek op school. Ze ziet het schoolbord wazig, en voelt zich misselijk. Ze wordt door haar juf naar de lerarenkamer gebracht. Daar staart ze uit het raam. Inmiddels is de pauze begonnen. Alle kinderen komen naar buiten. Op straat staat een blauwe auto. Opeens komt er iemand uit de auto. Het is een man met een strohoed op. Hij sleurt het broertje en zusje van July, Jeroen en Sarah, de auto in. July is zo bang en verbaasd, dat ze even niks kan zeggen. Maar de juffen en meesters hadden het al gezien. Een meester rent naar buiten, maar het is al te laat. De twee kinderen zijn meegenomen, en de auto is weg.

Even later wordt July verhoord op het politiebureau. De politie stelt haar veel vragen. Haar moeder komt eraan. Haar mascara is uitgelopen, en haar ogen zijn rood.

Haar moeder vertelt de agenten dat ze denkt dat Hans, haar ex, de kinderen heeft ontvoerd. Hij belde namelijk een tijdje geleden op om te vragen of de kinderen met hem mee mochten, op vakantie.

Ondertussen worden Jeroen en Sarah wakker in de blauwe auto. Verschrikt kijken ze elkaar aan. Hun vader zit met een vrouw voorin. Ze zijn in Frankrijk!

July en haar moeder worden thuis tijdelijk verzord door de vader van Karien. Ze zijn allemaal heel erg bezorgd. Want...waar zouden Jeroen en Sarah zijn?

Sarah en Jeroen worden door hun vader naar een soort vakantiehuis gebracht. Daar verwent hun vader ze met pannenkoeken en veel speelgoed. Sarah is allang omgekocht bij het zien van zoveel speelgoed, maar Jeroen twijfelt nog.

Ondertussen worden July, haar moeder en haar opa steeds banger en nerveuzer. Dan worden ze gebeld. Het is July's vader, die verteld dat hij Sarah en Jeroen alleen maar meeneemt op vakantie, en dat hij ze over een aantal weken gewoon weer terug naar huis brengt. Maar July en haar moeder en opa zijn niet overtuigd...

Een paar dagen later krijgen Jeroen en Sarah steeds meer heimwee naar huis, maar hun vader laat ze nog niet gaan.

Even later heeft hun vader er genoeg van. Sarah en Jeroen hebben zoveel heimwee, dat ze ongelukkig zijn. Hij belt naar huis, en hij zegt dat hij Sarah en Jeroen de volgende dag weer terug naar huis zal brengen. En dat doet hij. Iedereen is blij om elkaar weer terug te zien. Behalve Karien en Hans. Karien negeert Hans zoveel mogelijk. Als ze zegt dat hij de gevangenis in moet voor wat hij heeft gedaan, protesteren Sarah en Jeroen. Ze hebben zich prima vermaakt, alleen ze vinden wel dat hij de volgende keer gewoon moet vragen of ze meegaan op vakantie.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kinderen ontvoerd door Mieke van Hooft"