Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Kilometers cola en knetterende ruzie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 1108 woorden
  • 27 augustus 2007
  • 42 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
42 keer beoordeeld

Boekcover Kilometers cola en knetterende ruzie
Shadow
Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekbespreking Ik ga mijn boekbespreking houden over kilometers cola en knetterde ruzie. Ik vind het zelf een heel leuk boek daarom houd ik er mijn boekbespreking over OVER CARRY SLEE Carry slee is geboren op 1 juli in 1949 in Amsterdam. Op jonge leeftijd was Carry slee al bezig met verhalen verzinnen. Toen ze nog niet kon schrijven bedacht ze verhalen voor haar knuffels. Ze zette haar knuffels in een kring en bedacht een verhaal voor de knuffels. Na de middelbare school ging ze naar de academie voor woord en gebaar in Utrecht. in 1975 slaagde ze, werd toneeljuf en haar schrijfkwaliteiten kwamen goed van pas. Ze dacht samen met haar leerlingen verhalen. Daar werden vaak goede toneelstukken van gemaakt en opgevoerd. Toen ze wat ouder was, schreef ze korte verhalen en gedichten in een schriftje. Toen ze kinderen kreeg, Nadja en Masja, vertelde ze daar haar verhalen aan. Later besloot Carry Slee haar verhalen naar het tijdschrift de bobo te sturen. Het ging over keetje karnemelk, dat was een groot succes. Daarna besloot ze een boek te schrijven over rik en roosje. Dat verscheen in 1989 in de winkels. Het ging zo goed dat ze nu al meer dan 50 boeken heeft geschreven. DE ILLUSTRATOR Er zitten geen plaatjes aan de binnenkant maar de voorkant heeft Dirk van der Maat getekend
WANNEER HET BOEK GESCHREVEN IS Het boek speelt zich af in deze tijd WAAROM IK HET BOEK GEKOZEN HEB Omdat ik Carry Slee een hele goede schrijver vind en dit leek me ook wel een leuk boek. WAAR ALLES GEBEURT Het verhaal speelt zich af in de garage bij Tessa en bij Boris thuis en soms nog op de geheime plaats. INFORMATIE OVER DE HOOFDROLSPELER Boris: Is de hoofdpersoon van het verhaal . Boris heeft altijd ruzie met zijn moeder meestal gaat het over zijn vader want,de ouders van Boris zijn gescheiden . met de ruzies die hij heft laat die het niet merken aan zijn vrienden. In de muziekband is Boris de saxofoonspeler, hij kan het heel goed .en die liedjes van de band schrijft hij zelf. INFORMATIE OVER ANDERE BELANGRIJKE PERSONEN Tessa, Zij hoort ook bij de muziekband en is de drumster. Zij is ook goeie vrienden met Boris. Tessa doet een belangrijke daad in het verhaal, ze belt Boris op als ze erachter komt dat er (net als bij de band zelf) bij een voetbalclub ook geld is gestolen. Nadia, Zij is ook een meisje die bij de band hoort, is niet echt een persoon met een belangrijke rol. In de muziekband is zij een goede gitarist.
Jasper Hij is ook een van de muziekband. Jasper is ook een goeie gitarist net als Nadia
Hij heeft ook een hele grote gevoel voor humor. Linda, Linda is het meisje dat wil solliciteren bij de muziekband. Ze is een meisje met hele negatieve gedachten. Wanneer zij een stukje gaat zingen voor de band weet de band al dat ze enorm vals zingt en dat ze niet in de muziekgroep kan komen. Nadat ze klaar is met haar solo vraagt ze waar de toilet is en dan gaat ze weg. Toen ze naar de “toilet” ging had ze al het geld van de bandleden gestolen. Linda is eigenlijk een gemene dief. Kira, Zij is een lief meisje, die heel goed kan zingen, ze wordt later de zangeres van de muziekgroep. Wanneer de bende van Linda het geld van een voetbalclub stelen betrapt ze hun, maar de bende sluiten haar op. Wanneer de muziekgroep dat hoort bevrijden ze haar. Kira vraagt aan hun of ze een muziekgroep zijn, ze zeggen ja en Kira vraagt daarop of ze al een zangeres hebben, band vertelt dat ze er een zoeken. Kira vertelt dat ze goed kan zingen en of ze een bandlid mag worden. Ze doet haar auditie en wordt goedgekeurd. Boris wordt helemaal verliefd op haar. WIE HET VERHAAL VERTELT Het verhaal vertelt de schrijfster OF HET VERHAAL ECHT GEBEURT KAN ZIJN Ik denk van wel want, sommige kinderen hebben thuis hele erge ruzie en je kan ook iemand nodig hebben voor je band en dat er iemand zo als Linda van lieshout er op af komt. WAT JE HET LEUKST VOND AAN HET BOEK Dat het geen open eind is. En dat het wel een spannend en een leuk boek is. Wat je het minst leuke vond aan het boek? Ik kan niet zeggen dat vind ik nou het minst leuk ik zal het niet weten.
DE SAMENVATTING Het boek gaat over een band. Daarin spelen: Boris, Tessa, Nadia en Jasper. Rik en Tom zijn twee vrienden en komen heel vaak kijken. Ze zoeken nog een bandlid om te zingen. Tessa zet een advertentie en ze krijgt een telefoontje van
Linda van Lieshout. Ze mag auditie doen maar ze gedraagt zich heel vreemd. Ze kan ook helemaal niet zingen. Dan gaat ze even naar de wc en ze komt niet terug. Ze is hem weggegaan met alle portemonnees. Ze vinden het heel vreemd. Rik zit op voetbal en er was een nieuwe jongen in het team gekomen. Ene Robbie de Groot. Hij moest even bellen en Koos, de trainer, gaf hem de sleutel van het clubkamertje. Hij bleef erg lang weg en de clubkas was gestolen. Er zat ruim 300 gulden in. De volgende dag lezen ze een berichtje in de krant dat er 3 mensen, Linda van Lieshout, Robbie de groot en een ene Sander, Kira, een meisje, hebben overvallen. Ze hebben geld en horloges meegenomen. Tessa, Nadia, Boris en Jasper gaan aan Kira vragen hoe ze eruit zagen en het klopte precies. Kira komt ook bij de band omdat ze heel goed kan zingen. Dan gaan ze met zijn allen + Kira de band opsporen. Of ze ze vinden mag je zelf gaan lezen
Tussendoor heeft Boris problemen thuis. Boris wil weten wie zijn vader is maar zijn moeder wil niks vertellen. Ze hebben steeds ruzie, en dan doet zijn moeder of Boris niet bestaat. Boris is een keer zo boos dat hij op zijn fiets was gesprongen en heel hard was weggeraced. Kira had hem de vorige dag verteld dat zij haar vader kende van muziekkamp en zijn telefoonnummer had en die had ze gegeven. Boris veroorzaakte een ongeluk en kwam in het ziekenhuis terecht. Daar vonden ze het nummer en zijn vader kwam hem opzoeken. De vader van Boris vertelde dat hij op zijn verjaardag altijd cadeautjes had gestuurd en kaarten met kerst maar die had zijn moeder verborgen gehouden. Boris vertelde over zijn moeder en de ruzies die ze hadden en dat hij bij zijn vader wil wonen. Zijn vader vertelt ook dat hij een hondje heeft en die heet BORIS.

REACTIES

G.

G.

goed boekverslag ik doe zelf ook over kilometers cola en knetterende ruzie het is geweldig!!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee"