Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Kilometers cola en knetterende ruzie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 667 woorden
  • 14 maart 2003
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
66 keer beoordeeld

Boekcover Kilometers cola en knetterende ruzie
Shadow
Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemeen: Wat is de titel van het boek? De titel is Kilometers cola en een knetterende ruzie. Wie is de schrijfster? Carry slee Wie is de illustrator? Er staan geen tekeningen in het boek maar de omslag is gemaakt door Dirk van der Maat Schrijf een korte informatie over de schrijfster Carry Slee heet voluit: Carolina Sofia Slee. Ze is in 1945 geboren in Amsterdam daar is ze ook opgegroeid. Vroeger schreef ze kleine verhaaltjes en las die aan haar knuffels voor. Ze was in 1975 slaagde ze voor haar examen en werd ze dramadocent in het middelbaar beroepsonderwijs. Ze krijgt twee dochters Nadja en Masja ze zijn nu 20 en 17 (nu is het 2000) Haar eerste boek heette Rik en Roosje. Vind je de titel bij het verhaal passen? Nou niet echt. Ze drinken namelijk maar 2x cola volgens mij. Maar met die ruzie heeft ze wel een beetje gelijk. Ik zou het boek anders noemen.
Schrijf een samenvatting Het boek gaat over een band. Daarin spelen: Boris, Tessa, Nadia en Jasper. Rik en Tom zijn twee vrienden en komen heel vaak kijken. Ze zoeken nog een bandlid om te zingen. Tessa zet een advertentie en ze krijgt een telefoontje van
Linda van Lieshout. Ze mag auditie doen maar ze gedraagt zich heel vreemd. Ze kan ook helemaal niet zingen. Dan gaat ze even naar de wc en ze komt niet terug. Ze is hem gepeert met alle portomonnees. Ze vinden het heel vreemd. Rik zit op voetbal en er was een nieuwe jongen in het team gekomen. Ene Robbie de Groot. Hij moest even bellen en Koos, de trainer, gaf hem de sleutel van het clubkamertje. Hij bleef erg lang weg en de clubkas was gestolen. Er zat ruim 300 gulden in. De volgende dag lezen ze een berichtje in de krant dat er 3 mensen, Linda van Lieshout, Robbie de groot en een ene Sander, Kira, een meisje, hebben overvallen. Ze hebben geld en horloges meegenomen. Tessa, Nadia, Boris en Jasper gaan aan Kira vragen hoe ze eruit zagen en het klopte precies. Kira komt ook bij de band omdat ze heel goed kan zingen. Dan gaan ze met zijn allen + Kira de band opsporen. Ze vinden ze tenslotte. Tussendoor heeft Boris problemen thuis. Boris wil weten wie zijn vader is maar zijn moeder wil niks vertellen. Ze hebben steeds ruzie en één keer doet zijn moeder dat Boris niet bestaat. Boris is een keer zo boos dat hij op zijn fiets was gesprongen en heel hard was weggeraced. Kira had hem de vorige dag verteld dat zij haar vader kende van muziekkamp en zijn telefoonnummer had en die had ze gegeven. Boris veroorzaakte een ongeluk en kwam in het ziekenhuis terecht. Daar vonden ze het nummer en zijn vader kwam hem opzoeken. De vader van Boris vertelde dat hij op zijn verjaardag altijd cadeautjes had gestuurd en kaarten met kerst maar die had zijn moeder verborgen gehouden. Boris vertelde over zijn moeder en de ruzies die ze hadden en dat hij bij zijn vader wil wonen. Zijn vader vertelt ook dat hij een hondje heeft en die heet BORIS. Opdrachten: Wie zijn de hoofdpersonen en vertel er in het kort iets over Boris hij is de ‘echte’ hoofdpersoon en heeft ruzie met zijn moeder. Tessa zij zit in de band evenals Jasper, Nadia en Kira. Rik en Tom zijn twee vrienden. Wie zijn de bijpersonen? Linda van Lieshout, Robbie de Groot, Sander, de moeder van Tessa en Boris, Tim (broertje van Boris) De vader van Boris en meneer Visser (onderwijzer) Waar en in welke tijd speelt het af? Het speelt nu en bijna overal; op school, bij tessa thuis, in het bos in het zwembad enzovoorts. Je eigen mening: Is het een spannend, droevig, leuk of saai boek? Het is (best wel) spannend en leuk. Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt? Eigenlijk helemaal niets.
Is het een boek voor meisjes/jongens of allebei? Waarom? Ik denk voor allebei want ik denk dat jongens dit wel leuk vinden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee"