Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Kilometers cola en knetterende ruzie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 889 woorden
  • 12 januari 2003
  • 89 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
89 keer beoordeeld

Boekcover Kilometers cola en knetterende ruzie
Shadow
Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A Het boek heet Kilometers cola en knetterende ruzie. Het boek is niet vertaald en geschreven door Carry Slee. In 1994 is het uitgegeven door van Holkema & Warendorf B Ik heb het boek gekozen omdat ik de boeken die Carry Slee schrijft altijd heel leuk vind. Het boek was niet zo dik en ik had hem nog net gelezen. Het leek me wel een leuk boek nadat ik de achterkant had gelezen. C Ik vond het boek: Spannend: toen ze op zoek gingen in het geheime pand. Zielig en onbegrijpelijk: Dat een moeder zo stom kan doen tegen haar zoon. D Korte samenvatting: Het boek gaat over 4 kinderen die samen op school zitten en een band hebben. De hoofdrolspelers zijn: Boris de saxofonist, Tessa de drumster, Jasper en Nadia de gitaristen

Ze missen nog een zangeres. Samen met Tessa, zet Boris een advertentie in de muziekkrant. Als er een meisje op de advertentie reageert zijn ze erg benieuwd naar haar prestatie omdat ze denken dat ze de dochter van een bekende filmster is. Als ze komt zijn ze eerst teleurgesteld in haar uiterlijk. Erg geinteresseerd in muziek is ze niet, en zingen kan ze helemaal niet. Dan vraagt ze of ze naar toilet mag. Als iemand gaat kijken waar ze blijft, blijkt ze al weg. Boos gaan ze een plan maken om dit meisje te vinden en dus ook hun geld terug te krijgen. Tijdens deze speurtocht komen ze ook nog met een ander diefstalprobleem in contact. Nu wordt hun speurtocht voortgezet naar meerdere daders en uiteindelijk met goed resultaat. De dieven worden gepakt. Een van de clubleden Boris beleeft nog een heel eigen probleem. Zijn ouders zijn gescheiden en Boris woont bij mama. Daar heeft hij het niet fijn. Moeder is nog steeds boos op vader en Boris krijgt hier steeds ruzie door. Uiteindelijk wordt de ruzie zo erg dat Boris boos vertrekt, een auto-ongeluk krijgt en weer zijn vader ontmoet die hem belooft weer terug te komen naar de stad, 'n huis te kopen waar ze samen kunnen wonen. Zo is iedereen weer tevreden. De club heeft een dievenbende ontknoopt, en Boris is weer terug bij zijn vader. E Spanning: De spanning wordt goed opgebouwd want eerst is het helemaal niet zo spannend en het wordt steeds spannender. Hoofdpersonen: - Boris: Hij is een eigenlijk de hoofdrolspeler van het verhaal, want de meeste problemen gaan over hem. Boris heeft altijd ruzie met zijn moeder, meestal over vader van Boris want de ouders van Boris zijn gescheiden, van al die ruzies die hij met zijn moeder heeft laat hij niet aan zijn vrienden merken. In de muziekband is Boris de saxofoonspeler, hij kan het heel goed. En al de liedjes van hun band schrijft hij. Beoordelingswoorden: slim, fantasierijk - Tessa: Zij hoort ook bij de muziekband en is de drumster. Zij is ook goeie vrienden met Boris. Tessa doet een belangrijke daad in het verhaal, ze belt Boris op als ze erachter komt dat er (net als bij de band zelf) bij een voetbalclub ook geld is gestolen. Beoordelingswoorden: slim, serieus - Nadia: Zij is ook een meisje die bij de band hoort, is niet echt een persoon met een belangrijke rol. In de muziekband is zij een goede gitarist. Beoordelingswoorden: behulpzaam - Jasper: Hij is ook een van de muziekband. Jasper is ook een goeie gitarist net als
Beoordelingswoorden: gewoon - Tom: Hij heeft ook een hele grote gevoel voor humor. - Linda: Is het meisje die wil solliciteren bij de muziekband. Ze blijkt uiteindelijk een bendelid te zijn. Beoordelingswoorden: grappig - Kira: Zij is een lief meisje dat heel goed kan zingen, ze wordt later de zangeres van de muziekgroep. Wanneer de bende van Linda het geld van een voetbalclub stelen betrapt ze hun, maar de bende sluiten haar op. Wanneer de muziekgroep dat hoort bevrijden ze haar. Kira vraagt aan hen of ze een muziekgroep zijn, ze zeggen ja en Kira vraagt daarop of ze al een zangeres hebben, band vertelt dat ze er een zoeken. Kira vertelt dat ze goed kan zingen en of ze een bandlid mag worden. Ze doet haar auditie en wordt goedgekeurd. Boris wordt helemaal verliefd op haar. Beoordelingswoorden: apart. Thema: Misdaad, Ruzies, Muziek Opbouw: Het is de lochisch-chonologische volgorde. Tijd: Het verhaal speel zich af in de tegenwoordige tijd. Vertelsituatie: De alwetende vertelsituatie. Ruimtes: In verhaal zij er meerdere ruimte maar de meest belangrijkste zijn: - op school - in de garage - en de geheime plaats F Onderwerp: Mijn mening van is niet echt veranderd het spreekt me wel aan en het was niet zo heel verrassend omdat ik heel veel boeken van Carry Slee heb gelezen en heel vaak gaat het een beetje hetzelfde. Gebeurtenissen: Het zijn spannende gebeurtenissen en die bleven me wel boeien.
Personen: Ik zou niet op een van de hoofdpersonen willen lijken. Je komt het meest te weten van boris want daar hoor je ook meer van als hij thuis is etc. Ik ben het eens met de beslissingen van de kinderen maar niet met die van de moeder van Boris. Als moeder zou ik het anders hebben gedaan maar als een van de vrienden niet. Bouw: Het is spannend en er zijn weinig terugblikken. Ik vind het verhaal makkelijk te volgen omdat ik het logisch vond. Taalgebruik: Het is niet moeilijk te lezen.

REACTIES

A.

A.

Ikvind dat je dit goed heb gemaakt bedankt voor deze mooie uittreksel!

20 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kilometers cola en knetterende ruzie door Carry Slee"