Kijk niet om door Marijn Backer

Beoordeling 8.8
Foto van een scholier
Boekcover Kijk niet om
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo/havo | 423 woorden
  • 14 januari 2015
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 8.8
6 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2006
Pagina's
239
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Kijk niet om
Shadow
Kijk niet om door Marijn Backer
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding

Het belangrijkste probleem van de hoofdpersoon is dat hij er heel erg mee zit dat zijn hartsvriendin, Sanne, is overleden. Hij weet dat ze hem iets heeft nagelaten, maar pas een half jaar na Sanne’s dood staat Lukas zichzelf toe het pakje open te maken. Hij moest zich ook aan alle regels houden. Sanne heeft hem brieven geschreven waarin hij opdrachten moest gaan uitvoeren. Hij leert wel leven met het feit dat ze er niet meer is, maar natuurlijk vergeet je iemand die overleden is niet zo snel.

Samenvatting
Lukas heeft een hartsvriendin, Sanne. Sanne heeft kanker en sterft. Sanne heeft hem het een en ander nagelaten, maar het pakje durft hij pas na een half jaar open te maken. Er zitten brieven in, met zelfbedachte verhalen, opdrachten die Lukas moet uitvoeren en haar spaargeld. (700 euro)


Opdracht 1: Hij moest zijn naam veranderen in Lukas Sanne de Winter, zodat ze verbonden zouden blijven en hij haar niet zou vergeten.
Opdracht 2: De favoriete mislukte beer van Sanne uit haar kamer halen.
Opdracht 3: Sanne weer levend maken. Sanne gelooft dat dit kan en wilt dat hij dit ook doet. Natuurlijk lukt dit hem niet.


Hij vindt het moeilijk om de opdrachten uit te voeren. Zijn naam in Lukas Sanne de Winter veranderen, lukt hem wel. De knuffel meenemen, lukte hem gewoon niet. De kamer van Sanne is niks veranderd en haar ouders waren zo blij om hem te zien, dat hij het niet kon. Er zit een meisje bij hem op Rozan, die hem leuk vond. Hij wilde in het begin niets met haar beginnen, omdat hij het als verraad zag voor Rozan. Doordat zij zijn “getrouwd” toen ze 2 jaar waren en trouwfoto’s hadden.
Hij begint uiteindelijk wel iets met Rozan en vertelt haar als eerste over de dood van Sanne.  Van Sanne mocht dit eigenlijk niet, ze wilde niet dat er over haar gepraat zou worden na haar dood. Hij is erg emotioneel en gevoelig als hij praat over Sanne, maar hij heeft een flink karakter dus hij laat voor de rest niets merken. Hij krijgt te maken met een lichte hersenbloeding, waardoor hij even heel erg koppig is en geen rekening houdt met de omgeving. Naarmate de weken voorbijgaan, is dit weer opgelost. Lukas leert ermee te leven dat hij Sanne niet levend kan maken en voert al haar opdrachten uit. Ook gaat hij een keer langs bij Sanne’s ouders en slaapt hij in haar bed, zodat hij haar weer eens dichtbij zich voelt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kijk niet om door Marijn Backer"