Kid kind door Caja Cazemier

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Kid kind
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 470 woorden
  • 10 februari 2003
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
71 keer beoordeeld

Boekcover Kid kind
Shadow
Kid kind door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens: Schrijver: Caja Cazemier
Titel: K.i.d kind
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Deed mee aan: De jonge jury 2003 Samenvatting: Emma heeft het net met Ben uit gemaakt, maar ze is er helemaal niet tevreden mee. Ben blijft haar daarna toch lastigvallen. Emma is ook helemaal gek van saxofoon spelen. 1x in de week gaat ze naar saxofoonles. Emma heeft ook een oudere broer, die is al getrouwd met Amber. Op een feest van Remi en Amber moet ze optreden met haar groepje van saxofoon les, daarin zit ook een jongen: Stijn. Ze wordt later verliefd op hem en hij ook op haar. Emma is muzikaal en niet zo sportief als haar vader, ze lijkt ook niet op hem. Ze begint te twijfelen of ze geadopteerd is of niet. Ze vraagt het aan haar moeder en zij zegt dat ze geen kinderen van haar man kon krijgen en dus een kunstmatige inseminatie moest doen. Haar hele wereld stort bijna in. Niemand wist er nog van, iedereen schrikt er daarom ook van. Ze probeert uit te zoeken wie eigenlijk haar echte vader is (de donor dus), maar het lukt haar niet. Ze is ontzettend boos op haar ouders, maar Stijn en Karlijn helpen haar met haar probleem en het komt allemaal goed. Ondertussen is Amber bijna 9 maanden zwanger, maar de baby komt eerder. De opa’s, oma’s, moeders, vaders en Emma komen allemaal naar hun huis. Als ze daar zijn, zijn ze allemaal heel gelukkig en ook Emma. Ze is blij dat ze toch een vader en moeder heeft, want anders was ze er niet eens geweest denkt ze. Plaats waar het zich afspeelt: Een stad in Nederland
Tijd waarin het zich afspeelt: Deze tijd Verhaal duurde: Ong. 1 jaar of langer Hoofdpersonen: Emma: Is een beetje mollig, gaat af en toe gauw huilen als ze het niet meer weet, kan ook goed saxofoon spelen. Stijn: Is een jongen van 17, zit bij Emma op saxofoonles, en zit op en voetbal en is er ook helemaal gek van. Karlijn: De beste vriendin van Emma, is sportief. Sander: Is eigenlijk niet haar vader, maar is helemaal gek van sport. Marie: De moeder van Emma, is altijd bezig met gezond eten, heeft een gekke neus die Emma niet heeft. Remi: De grote halfbroer van Emma, doet altijd een beetje plagerig tegen Emma. Amber: De tante van Emma, is altijd heel erg lief tegen Emma, trouwens ook tegen andere en maakt graag spullen zelf. Mening over het boek: Ik vond het een interessant, gevoelig en droevig verhaal, interessant: ik vond het een leuk onderwerp en drama boeken vind ik zo ie zo al heel erg leuk, gevoelig en droevig: Ze maakt heel veel mee en ik vind het heel erg zielig als ze het hoort dat haar vader eigenlijk niet haar echte vader is.

REACTIES

M.

M.

hallo Gemma,
Ik denk dat je een fout hebt gemaakt,er is maar 1 hoofdpersoon en de rest zijn allemaal bijpersonen.
De volgende keer moet je wel aan dat denken,want het kan je punten kosten,maar voor de rest is het een leuke samenvatting.


groetjes van malika

20 jaar geleden

R.

R.

echt bedankt voor je uitreksel van kidkind ik heb er nou een 9 voor echt heel erg bedankt roxanne

20 jaar geleden

S.

S.

eeeyh gemma (lijkt op emma v. kid-kind)
wel bruikbare samenvatting

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kid kind door Caja Cazemier"