Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kappen door Carry Slee

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1317 woorden
  • 18 november 2009
  • 30 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
30 keer beoordeeld

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens
Naam: Dirk
Titel van het boek: Kappen!
Naam van de auteur: Carry Slee
Naam van de uitgeverij: Pimento
Naam en code van de docente: Mvr. Dorssers (BAD)



Inhoudsopgave
Zakelijke gegevens en inhoudsopgave……………………………………………………...1
Samenvatting van de inhoud………………………………………………………………..2
Eigen mening………………………………………………………………………………..3
1e Verwerkingsopdracht………………………..…………………………………………..4

2e Verwerkingsopdracht……...……………………………………………………………..5

Samenvatting
De hoofdpersonen zijn:
-Sander Koper: Verliefd op Indra en vroeger bevriend met Maarten en Chris.
-Indra Sandbergen: Bevriend met Heike en heeft de ziekte van Pfeiffer.
-Emiel: Een jongen die veel slechte dingen doet en met Maarten en Chris omgaat

Samenvatting van het verhaal
Sander zit in de klas met een meisje genaamd Indra, Sander is erachter gekomen dat hij iets voelt voor Indra. René vindt Indra ook leuk , gelukkig voor René is zijn zus (Heike) de beste vriendin van Indra dus kan er wel iets geregeld worden voor René. Heike vraagt Indra mee naar huis , als ze thuis zijn aangekomen doet Heike alsof de koekjes op zijn en zegt tegen Indra dat ze wel wat gaat halen. Indra vindt dit heel raar want Heike eet nooit iets zoets.
Als Heike naar de winkel is gaat René dicht bij Indra zitten en gaat met haar praten. Na een tijdje gekletst te hebben vraagt René verkering aan Indra maar Indra wijst hem af. Indra voelt dat ze iets voelt voor een andere jongen.

Een paar dagen later wordt er door de Engels docent genaamd Meneer van de Boogaard bij hem thuis een klassenfeest gehouden. De hele klas verheugt zich op het klassenfeest. Indra wist zelfs al een week van te voren wat ze ging aantrekken. Als de dag van het klassenfeest is aangebroken is Indra niet helemaal fit en dat ziet haar moeder ook. Haar moeder vraagt of het wel slim is of ze naar het feest gaat. Maar Indra wil zo graag dat ze toch gaat , als ze eenmaal op de fiets zit voelt ze zichzelf duizelig en moe. Ze moet omkeren , als ze thuis is gaat ze direct naar boven maar haar moeder hoort haar binnen komen en vraagt wat er is. Ze verteld wat er is en vraagt of ze Heike wil afbellen. Later blijkt dat ze de ziekte van Pfeiffer heeft.
Als Sander hoort dat Indra er niet is dan wordt hij ten dans gevraagd door Jetta. Sander wil eigenlijk niet dansen met Jetta en daarom zegt hij dat hij al verkering heeft met iemand. Als dit door de klas gaat schrikt Indra en denkt dat haar kansen zijn verkeken. Als Sander bij Indra langsgaat na een paar dagen komen ze erachter dat het een misverstand is. Sander en Indra zijn allebei te verlegen om elkaar verkering te vragen. Als Sander haar meevraagt naar de bioscoop en Indra het toezegt dat ze mee wil is Sander blij. Als hij een dag later weer met Emiel optrekt en hem de bal van een klein jogentje ziet lekprikken wordt hij boos op Emiel en zegt dat hij hem nooit meer wil zien. Moet hij €30,- teruggeven aan Emiel die hij heeft gehad. En het moest binnen 2 dagen als hij het dan niet had terug gegeven kreeg hij problemen met Emiel. En over 2 dagen ging hij ook met Indra naar de bioscoop en daarvoor heeft ook geld nodig. Hij weet niet wat hij moet doen. Maar dan krijgt hij een telefoontje dat Indra zo ziek is dat ze niet naar de bioscoop mag. Sander is ook een beetje blij met dat telefoontje omdat hij nu gewoon het geld aan Emiel kan geven
Als Sander het geld gaat brengen in het park ziet hij ook Maarten en Chris dronken lopen. Chris loopt tegen een fiets aan waar hij op begint te vloeken en hem in elkaar trapt. Een meisje wat voorbij loopt die een rolstoel duwt zegt er wat van. Waarop Emiel de rolstoel met een jongen omduwt. Sander belt daarop het nummer van een ambulance maar Emiel gooit de telefoon kapot tegen een muur. Als het bekend is in de buurt wordt er gezegd dat Sander het gedaan heeft maar dit klopt niet. Indra is de enige die gelooft dat hij het niet heeft gedaan. Indra vindt het na een tijdje genoeg geweest en zegt dat ze moeten KAPPEN!

Eigen mening
Ik lees over het algemeen niet veel boeken maar vond dit zo wel een keer leuk , ik wist toevallig dat ik de boeken van Carry Slee wel leuk vond dus ik had mijn keuze snel gemaakt.
Over het algemeen lees ik het liefst makkelijk leesbare boeken en boeken waarin ik mijzelf makkelijk kan plaatsen. Bij dit boek kon ik mijzelf er heel goed in plaatsen waardoor ik per se verder wou lezen en zelf ook wel kon bedenken wat ik zou doen in de situatie van Sander.
Ik herkende het wel als een Carry Slee verhaal , daarmee bedoel ik dat er in het verhaal pesterijen en problemen met mensen zijn maar dat het toch altijd goed afloopt. Dit vind ik altijd heel typisch en leuk aan de boeken van Carry Slee.
Als ik dit boekverslag over moest doen zou ik waarschijnlijk weer dit boek kiezen omdat het een heel fijn boek is dat makkelijk leest en waarin ik mij helemaal kon inleven waardoor ik per se wou doorlezen. En dit geld ook als ik andere mensen een boek moest aanraden voor een boek verslag of gewoon voor recreatie zou ik hem aanraden met de redenen van hierboven.

1e Verwerkingsopdracht
Bedenk 4 andere titels voor dit boek. Bespreek ook uitvoerig waarom die titels
1- Vrienden

In het verhaal verliest Sander twee vrienden van de basisschool(Chris en Maarten) en merkt dat zijn echte vrienden Olivier en Tom zijn. Sander ziet ook wat voor types zijn vrienden wel en niet zijn. Zo’n type als Emiel is dus geen goede vriend voor Sander maar wel bijvoorbeeld zo’n persoon als Olivier.
2- Verkering is moeilijk
In het verhaal willen René en Sander allebei verkering met Indra. Indra wil alleen met Sander en moet René afwijzen. Indra en Sander durven het allebei niet te zeggen tegen elkaar. De verliefdheid tussen Sander en Indra wordt ook nog eens onderbroken omdat Indra de ziekte van Pfeiffer krijgt. De conclusie: verkering is hartstikke moeilijk
3- Vreugde en verdriet
In het verhaal komt veel vreugde en verdriet voor , bijv. verdriet als Indra te horen krijgt dat ze de ziekte van Pfeiffer krijgt of als Sander wordt beschuldigd van het incident met de rolstoel en Indra daar verdrietig van wordt. Maar er is ook vreugde als Sander hoort dat Indra mee wil naar de bioscoop.
4- Ben eerlijk!
In het verhaal wordt er soms niet eerlijk gedaan bijv. het incident met de rolstoel daar zouden ze eerlijk over kunnen zijn maar dat doen ze niet of Indra en Sander zouden elkaar kunnen vertellen wat ze voor elkaar voelen.

2e verwerkingsopdracht
zoek of schrijf 3 gedichten die volgens jou passen bij dit verhaal. Beschrijf per gedicht waarom ze goed passen.

Gedicht 1
Liefde
Verlegen liefde
Sander en Indra
Verliefdheid is het mooiste
Kappen!
Ik heb dit gedicht (elfje) zelf geschreven en vind dit goed bij het verhaal passen omdat het draait om liefde tussen Sander en Indra , ze zijn allebei een beetje verlegen om te zeggen wat ze voor elkaar voelen en verliefdheid is toch het mooiste en het boek heet kappen!

Gedicht 2
Ik ben zo moe.

En ik weet niet hoe het komt.
Terwijl ik niks doe.
Val ik in slaap op de grond.

Alles is mij nu te zwaar.
Ik kan de hele dag wel slapen.
Ja, het is echt waar.
Ik loop de hele dag te gapen.

Zal het komen door die ene zoen.
Dat meisje was ook zo moe.
Ik wil slapen, niks meer doen.
En nergens anders meer naartoe.
Gedicht 3
Criminaliteit

Recente misdaadcijfers in 't AD
Die wijzen op 't gevaar in grote steden
Daar wordt het meest onder het kwaad geleden
Op 't platteland valt 't vooralsnog wel mee.

Toch is ook hier oplettendheid bevolen
Laatst werd er overdag zomaar een kip gestolen
Dit gedicht gaat over criminaliteit. Ik vond Emiel , Chris en Maarten echt crimineel

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"