Kappen door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1044 woorden
  • 11 april 2008
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
57 keer beoordeeld

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekverslag Kappen!

Titel: Kappen.
Schrijver: Carry Slee.
Uitgever: Van Holkema & Warendorf.
Jaar van uitgave: in 1999.

Boeken van schrijfster:
Afblijven
Pijnstillers
Spijt!
Razend.
Paniek.
Lover of loser.
En zo zijn er nog wel wat op te noemen.

Vertelsituatie.
het verhaal word niet door een ik persoon verteld. Het wordt door de schrijver verteld.

Interessant onderwerp?
Op zich is het niet echt iets wat interessant is maar het is wel iets wat toch wel veel voor komt.

Waar slaat de titel op?
De titel van het boek heet Kappen omdat Sander graag wil dat zijn zogenaamde vrienden stoppen met de nare dingen die zij doen.  Op een gegeven moment trappen zijn vrienden een rolstoel om van een gehandicapt jongetje en op dat moment roept Sander: kappen!


Hoofdpersonen: Sander en Indra.
Indra heeft een goed, sociaal karakter dat blijkt uit de volgende voorbeelden:
Ze ging Sander helpen met huiswerk, toen hij in het ziekenhuis lag.  Ze belt haar vriendin altijd als ze niet kan komen.

Sander heeft een sociaal, bang, rustig karakter dat blijkt uit de volgende voorbeelden:  Sander durft eigenlijk niks te doen tegen zijn vrienden.  Hij helpt Indra met haar huiswerk als zij de ziekte van Pfeiffer heeft.

Bijpersonen: Heike, Rene, Maarten, Chris.
Heike is de beste vriendin van Indra, maar ze denkt toch dat ze zich aanstelt met haar ziekte.
Rene is de broer van Heike.  Hij is ook verliefd op Indra en probeert daarom Sander een beetje zwart te maken.
Maarten & Chris zijn vanaf de lagere school vrienden van Sander.
Zij leren Emiel kennen.  Emiel is een vriend van Maarten & Chris.

Plaats.
Het verhaal speelt zich af in Nederland, thuis, op school en in de stad.

Tijd.
Rond deze tijd.


Flashbacks.
Je krijgt in dit boek niet echt te maken met flashbacks.  Soms denkt Sander wel aan hoe het vroeger met zijn vrienden was en wat ze toen allemaal deden.

Opbouw.
Op de eerste bladzijde van het boek begint het al direct. Het boek bestaat uit hoofdstukken die genummerd zijn van 1 t/m19.

Plaatjes.
Nee zitten geen plaatjes in.

Aanrader ja /nee?
Ik vind het wel een aanrader. Omdat er toch veel gepest word en daarom vind ik ook juist de kinderen die pesten die dit boek moeten lezen. Omdat het toch wel ernstige gevolgen heeft en dat hebben sommige niet eens door.

Aantal bladzijden.
Blz. 144.
Begint op Blz.5.

Opvallend aan het boek.
Zitten geen plaatjes in terwijl je het eigenlijk wel verwacht.

Wat voor een soort boek is het?
Het is een jeugd Roman.

Wat zijn de kenmerken van het boek?
School, liefde, vriendschap, en drama.


Beschrijf van de voorkant van het boek.
De voorkant past goed bij het boek, omdat er een jongen op staat die in elkaar geslagen is en op de grond ligt. Daarnaast zit een meisje op de grond en het lijkt net of ze zit te schreeuwen.

De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal.
De belangrijkste gebeurtenis is dat Emiel de rolstoel van een gehandicapt jongetje omtrapt. Sander houdt Emiel tegen maar het heeft geen zin. Een jongen van de school heeft gezien dat hij bij dat groepje stond en vertelt het op school. Zo wordt Sander verdacht.

Inhoud.
Het boek gaat over een jongen genaamd Sander die door zijn vrienden in vervelende problemen terechtkomt. Zijn vrienden zijn meer criminelen. Ze roken zijn vaak dronken en stelen soms ook nog spullen. Sanders is verstandig en doet dat niet.
Op een avond heeft hij een klassenfeest. Indra een meisje uit zijn klas zou ook komen. Hij is verliefd op haar en is dan ook erg boos als ze voor iemand anders kiest.

Eerste zin van het boek.
Als Sander het tuinpad op komt rijden, zitten Maarten en Chris al op het hek.

Laatste zin van het boek.
Indra buigt zich voorover en geeft Sander heel voorzichtig een zoen.

Wat hebben valt je toch op aan deze 2 zinnen als je het boek ook helemaal gelezen hebt?
Dat er eerst ruzie is, omdat Indra voor iemand anders kiest. En dat het later allemaal toch goed komt omdat e op het laatst zegt dat ze gek op hem is.

Samenvatting van het boek.
Sander en Indra zijn verliefd op elkaar maar ze weten dat niet van elkaar.

Sanders vrienden Maarten en Chris zijn erg veranderd door hun nieuwe vriend Emiel.  Ze zijn vaak dronken, stelen en gebruiken geweld.  Sander is er bij als Emiel een jongen die in een rolstoel zit in elkaar slaat. Sander is erg geschrokken en wordt meegenomen door Emiel die wegrent. Sander is gezien in het park door René, de broer van de beste vriendin van Indra, Heike.
Indra is de bijna de enige die René niet gelooft. Ze denkt dat René dit zegt omdat hij verliefd op haar is. Ze verzint zelfs een smoes voor Sander.
Indra krijgt last van de ziekte van Pfeiffer. Sander is de enige die gelooft dat Indra echt ziek is. Hij brengt het huiswerk langs bij Indra als ze niet op school is gekomen. Sander gaat met Maarten en Chris op stap en komen Emiel tegen, ze lopen wat rond. Onder een brug vraagt een jongen die in een rolstoel zit of hij er langs mag. Emiel, Maarten en Chris vinden hem te brutaal en slaan hem in elkaar. Sander wil dat Emiel stopt en belt de politie, maar Emiel pakt de telefoon af. Hij is ontzettend kwaad op Sander. Sander vlucht naar Indra’s huis.
Sander vertelt dat hij er bij was toen de jongen in de rolstoel in elkaar werd geslagen en Indra zet hem het huis uit. Op straat slaat Emiel Sander in elkaar. Sander belandt in het ziekenhuis. Indra heeft spijt dat ze Sander het huis uit heeft gezet. Emiel probeert Sander om te praten, maar een verpleegster hoort het en hij wordt opgepakt door de politie. Indra en Sander krijgen verkering en zijn schoolgenoten vergeven Sander.

Mijn mening over het boek.
Ik vind het echt een mooi boek. Ik kende hem al wel omdat me zus dit boek ook heeft en ik hem ook wel is gelezen had. Alleen ik heb wel moeite soms met lezen en dat maakt het voor mij niet echt zo leuk om boeken te lezen.
Daarom zal ik ook niet echt snel een boek lezen als het niet hoeft.

REACTIES

L.

L.

jammer dat je bijna alleen je eigen mening deelt

13 jaar geleden

B.

B.

bij het stuk waar slaat de tiltel op heb je staan dat sander kappen! roept maar hij doet juist niks omdat hij het niet durft

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"