Kappen door Carry Slee

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 793 woorden
  • 17 april 2007
  • 14 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.8
  • 14 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2000 Genomineerd) , Jonge Jury (2001 Winnaar)

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Kappen!
Schrijfster: Carry Slee


1
Mijn eerste persoonlijke reactie: Ik vond het een leuk en spannend verhaal, omdat het over een jongen gaat die Sander heet. Zijn twee vrienden Maarten en Chris hebben een nieuwe vriend; Emiel. Emiel is nogal gewelddadig. Het verhaal maakte me ook nieuwsgierig, omdat ik wilde weten of Sander met Indra verkering kreeg. En of Sander zijn vrienden weer terug kreeg.

2.

1.De belangrijkste gebeurtenissen zijn: Dat Emiel een rolstoel omtrapt en Sander daar bij betrokken is. De volgende dag beweert Rene dat Sander bij het ongeval betrokken was. Sander wilde de jongen in de rolstoel helpen, maar hij werd meegesleurd door zijn vrienden.

2. Sander is de hoofdpersoon en hij is verliefd op Indra. Rene is ook op Indra en daarom beweert hij dat Sander bij het ongeval betrokken was. Sander werd door niemand geloofd alleen door Indra.

3. Wat de hoofdpersoon beleeft: Sander wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij een bende die een rolstoel omtrapte. Hij raakt al zijn vrienden kwijt. Alleen Indra komt voor hem op. Ze verzint een alibi voor hem.

4. De hoofdpersoon verandert wel door de gebeurtenissen. Sander realiseert zich dat hij maar beter bij Emiel uit de buurt kan blijven. Hij probeert Maarten en Chris ook ervan te overtuigen dat ze beter bij Emiel uit de buurt kunnen blijven, maar dat helpt allemaal niks.

5. De belangrijkste andere personen zijn:
- Maarten en Chris: Vroeger waren dat de beste vrienden van Sander, maar sinds hun op een andere school zitten gaan ze met verkeerde personen om. En doen dingen die eigenlijk niet kunnen.
- Indra: Zij is verliefd op Sander en heeft de ziekte van Pfeiffer, waardoor ze soms niet naar school kan, omdat ze te moe is. Sander besluit om haar huiswerk te gaan brengen.
- Heike is de beste vriendin van Indra. De broer van Heike (Rene) is ook verliefd op Indra.

- Emiel is de nieuwe vriend van Maarten en Chris. Door hem zijn Sander’s vrienden erg verandert.

6. De relatie tussen Sander, Maarten en Chris wordt steeds zwakker, omdat Maarten en Chris met Emiel omgaan. Emiel doet dingen die echt niet kunnen.
Sander waarschuwt zijn vrienden voor Emiel, maar het helpt niet.
Hij raakt zijn vrienden kwijt.

7. De gebeurtenissen spelen zich af op school, op straat, in het Café en bij Sander en Indra thuis.

8. De gebeurtenissen spelen zich af rond deze tijd.

3. Onderwerp
Ben je door dit boek anders over dit onderwerp gaan denken? Ja, ik vind dat je niet met vrienden om moet gaan die verkeerde dingen doen.Gebeurtenissen
Bevat het verhaal voldoende gebeurtenissen om te blijven boeien.
Ja, dat Indra de ziekte van Pfeiffer heeft en dat Heike dat niet gelooft, omdat Indra niet bij de presentatie was die ze samen met Heike zou doen, maar dat ze wel naar de film kon gaan met Sander. Dat Emiel de rolstoel omtrapte, een bal lek stak en Sander in elkaar sloeg, omdat Sander er wat van zei toen Emiel een fietser neersloeg.

Personages
Wat vind jij van de manier waarop de hoofdpersoon zijn probleem probeert op te lossen? Zou jij het anders doen?
Ik vind het goed van Sander dat hij besluit om bij Emiel uit de buurt te blijven. Als ik Sander was zou ik al lang naar de politie zijn gegaan.

Bouw
Is het verhaal spannend?
Ik vond het wel een spannend verhaal, omdat er best veel geweld in voor kwam.

Taalgebruik
Vind je dat de taal past bij de personages en het onderwerp?
Ja, ik vind van wel. Emiel gebruikt grove taal en is echt niet bang voor iemand.


4. Bespreekopdracht 5
In dit verhaal kijk je het meest door de ogen van Sander, want hij is de hoofdpersoon. In het verhaal kom je te weten hoe Sander over het gedrag van Emiel, Maarten en Chris kijkt en hoe hij over Indra denkt. Eigenlijk was hij wel betrokken bij het incident met de rolstoel, maar hij durft het niet te zeggen.
Hij wil bij Emiel uit de buurt blijven, maar durft het niet tegen Emiel te zeggen, omdat hij bang is dat Emiel hem dan ook iets aan doet.
Hij vertelt Indra later dat hij er wel bij betrokken was. Als Sander er wat van zegt als Emiel een fietser neerslaat wordt Sander door hem achtervolgd. Sander gaat naar Indra´s huis, maar ze stuurt hem gelijk weer weg, omdat ze boos op hem is.
Als hij de tuin van Indra uitloopt wordt hij in elkaar geslagen door Emiel.
Indra denkt dat het haar schuld is.
Je kijkt ook door de ogen van Indra. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar niemand gelooft haar. Zelfs haar beste vriendin Heike niet.
Heike denkt dat ze zich aanstelt. Alleen Sander komt voor haar op, omdat hij verliefd op haar is.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"