Kapot door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Kapot
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 465 woorden
  • 1 december 2016
  • 142 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
142 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2015
Pagina's
271
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Kapot
Shadow

Na boeken als Spijt!, Afblijven en Razend, komt Slee nu met Kapot: een indringende en herkenbare jeugdroman over Julia en Thijs van wie het leven totaal verandert door de problemen tussen hun ouders.

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heer…

Na boeken als Spijt!, Afblijven en Razend, komt Slee nu met Kapot: een indringende en herkenbare jeugdroman over Julia en Thijs van wie het leven totaal ve…

Na boeken als Spijt!, Afblijven en Razend, komt Slee nu met Kapot: een indringende en herkenbare jeugdroman over Julia en Thijs van wie het leven totaal verandert door de problemen tussen hun ouders.

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus. Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Kapot door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Thijs en Julia zijn broer en zus, ze spelen samen met vrienden in een band die Vuurwerk heet. Het gaat allemaal goed in de band maar tussen de ouders van Thijs en Julia gaat het niet helemaal goed. Voortdurend beschuldigen ze elkaar van dingen en krijgen ze ruzie om alles. Hun vader is er klaar mee en zoekt een woonboot uit maar houdt het nog geheim voor het gezin en gaat het eerst opknappen. Julia heeft een vriendin die heet Emma. Emma is verliefd op Thijs de broer van Julia. En Thijs is ook verliefd op Emma, maar ze durven het niet tegen elkaar te zeggen.
Als hun vader heeft verteld over de woonboot gaat Thijs uiteindelijk bij zijn vader wonen en Julia blijft bij haar moeder wonen. Haar moeder moet geld bij verdienen dus werkt ze zwart bij een vriendin genaamd Astrid. Thijs moet daar foto’s van maken van in opdracht van zijn vader zodat hij mindering van de alimentatie krijgt. Julia vindt dat gemeen tegen over haar moeder. En ondertussen probeert de vader van Julia en Thijs hun om te kopen met drie kaartjes van hun favoriete band U2. Julia wil niet mee en dat maakt niet uit want dan neemt hij zijn nieuwe vriendin wel mee.
Emma heeft een leuke jongen ontmoet, hij heet Rutger. Julia vindt Rutger ook wel leuk maar durft het niet te zeggen tegen Emma, maar stiekem vind Rutger Julia ook veel leuker dan Emma. Toen kreeg Emma toch met Thijs verkering en daardoor groeide de band tussen Emma en Julia steeds meer uit elkaar, want Emma ziet Thijs nu veel vaker. En dan worden ze met hun band Vuurwerk uitgenodigd om op te treden in het voorprogramma van Brainwash, het ging super en er kan een super recensie in de krant maar Jaap Ooievaar (manager) laat hun zitten. Door alle ruzies wil Julia stoppen met de band en krijgt ze een kans om solo te gaan zingen als singer-songwriter. Ondertussen betrapt Thijs zijn vader met Astrid in bed en als moeder dat te horen krijgt neemt ze wraak, ze begint een fotoshopbedrijf tegenover het bedrijf van haar ex-man en daardoor gaat zijn bedrijf uiteindelijk failliet. Rutger en Julia krijgen ook verkering en Rutger helpt haar om door te breken in de muziek, maar Julia besluit toch om bij de band te willen blijven. Dan vertrekt Eric (een bandlid) uit de band naar Istanbul omdat zijn vader daar gaat werken. En uiteindelijk wil Jaap Ooievaar hun toch helpen door te breken met de band Vuurwerk. En dan is het zo ver de echtscheiding wordt vastgelegd. Julia en Thijs moeten beslissen bij wie ze willen wonen. En op het laast bedenkt Thijs dat hij toch bij zijn moeder wil wonen omdat hij zijn zusje teveel mist.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kapot door Carry Slee"