Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Joël door Carry Slee

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Joël
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas tto havo/vwo | 552 woorden
  • 6 mei 2014
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
10 keer beoordeeld

Boekcover Joël
Shadow
Joël door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Joel
De vier vriendinnen Eva, Luna, Nathalie en Fleur wonen in hetzelfde studentenhuis. Door een ongeluk valt Luna uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Luna’s vriendinnen verwerken de dood op hun eigen manier, alleen Eva denkt dat het geen ongeluk is maar een moord. Luna's ex-vriend Remco gedraagt zich vreemd en liegt veel. Maar alles veranderd als ze brieven in de kamer vinden van Joel, een jongen die liever een meisje wilde zijn.

Over Carry Slee
Carry Slee werd in 1949 in Amsterdam geboren op dit moment  woont ze in Bergen. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en werkte ze een aantal jaren als lerares. In 1988 debuteerde ze in het tijdschrift Bobo. Ze schreef eerst veel kleuterboeken, daarna werden het boeken voor tieners maar nu zijn er al vier ‘Young Andults’ boeken uit.

Fragment
Ze is verdiept in haar boek als er wordt gebeld. Het zou Bart kunnen zijn. Ze staat op om open te doen. Maar het zijn niet Barts voetstappen die ze op de trap hoort. Nieuwsgierig doet ze de deur open. Remco, jij! Wat moet hij hier ineens? Als ze had geweten dat hij het was, had ze nooit voor hem opengedaan. Maar wat moet ze? Hem afschepen bij de deur? Ze kijkt hem aan, hij ziet eruit alsof hij heeft gebruikt. Hij heeft een gejaagde blik in zijn ogen. Ik moet je spreken, zegt hij en voor ze hem kan wegsturen loopt hij langs haar heen haar kamer in. Hij gaat op het puntje van de bank zitten, alsof hij elk moment kan opspringen. Remco, ik wil dat je gaat schreeuw ik. Ik hield van Luna. Hij verheft zijn stem. Dat weet je, ik hield heel veel van haar. Ik kan wel zeggen dat ik nog nooit zoveel van een vrouw heb gehouden. Hij kijkt Eva aan. Misschien juist daarom.Eva verstijft. Jij bent de enige die ik dit vertel, zegt hij terwijl hij naar haar toe buigt. Alleen jij krijgt dit te horen. En ik zweer je, na dit gesprek zet ik voorgoed een punt achter dit afschuwelijke drama. Dat heb ik mezelf gezworen.
Gadverdamme. Er gaat een rilling door Eva heen. Wat gaat hij haar vertellen?
 ( bladzijde 107)  Ik heb dit stukje gekozen omdat ik hier op een ander spoor werd gezet over diegene die Luna vermoord zou hebben. Hier dacht ik echt dat Remco het had gedaan, maar niets bleek minder waar.

Mening
Ik vond het een super spannend en mysterieus boek om te lezen. Het einde was heel verrassend dit was echt het laatste dat ik gedacht had. Ook wie Joel was vond ik erg verrassend, het was namelijk Fleur, een van de beste vriendinnen van Luna. Het was een mooi boek en er waren mooie details in verwerkt. Ook werd het verhaal vlot verteld en waren de beschrijvingen die in het boek stonden niet langdradig. Ook vond ik het mooi dat er zoveel verschillende onderwerpen in een boek zitten en ook nog te begrijpen is. De titel past ook erg goed bij het verhaal omdat eigenlijk Joel de oplossing was op het antwoord hoe Luna dood is gegaan, Alleen kwam dat pas in het midden van het verhaal naar voren. 

REACTIES

A.

A.

ik mis het stukje dat het nieuwe meisje de brieven vind in luna haar kamer

6 jaar geleden

A.

A.



voor de rest is het wel goed

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Joël door Carry Slee"