Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Joël door Carry Slee

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Joël
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 423 woorden
  • 26 januari 2014
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
18 keer beoordeeld

Boekcover Joël
Shadow
Joël door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Hoofdpersonen/bijpersonen:

Eva: is de echte hoofdpersoon in dit verhaal. Het verhaal wordt vooral verteld vanuit haar ooghoek. Eva studeert samen met Luna psychologie. Ze verliest haar hartsvriendin bij een ongeluk. Eva’s wereld staat op z, n kop hoe komt het ooit weer goed? Ook komt ze er achter dat het leven heel anders is dan ze ooit heeft kunnen denken. Eva verdenkt in het begin Remco gelukkig komt ze daar alweer snel op terug.

Luna: is de beste vriendin van Eva. Ze studeerde samen met Eva psychologie. Iedereen had gedacht dat Luna naar de kunstacademie zou gaan. Luna was naar niet naar de kunstacademie gegaan omdat ze dan Eva moest missen. Luna verongelukt door een val uit het raam. Aan het eind van dit boek net voor ze dood ging kwam ze erachter dat ze lesbisch is.

Remco: Remco was het vriendje van Luna. Een week voor het ongeluk van Luna maakt ze het uit. Pas aan het eind wordt duidelijk waarom. Remco wordt door Eva verdacht van de dood op Luna. Hij had haar een half uur voor het ongeluk gebeld terwijl hij zei dat het een paar dagen voor het ongeluk was. Later verteld hij dat hij had gelogen omdat Luna had verteld dat ze lesbisch is.

Fleur: Fleur woont net als Eva en Luna in het studentenhuis. Ze trekken nauw met elkaar op. Door een heel groot geheim wil Fleur na de dood van Luna niet meer in het huis blijven wonen. Ze vertrekt naar Afrika. Aan het eind van het verhaal wordt duidelijk dat zij het meisje van de brieven is. Daar heet ze Joel toen ze nog een jongen was.

Natalie: Natalie woont net als de andere vier meiden ook in het studentenhuis is Utrecht ook zij heeft het erg moeilijk met de dood van Luna. Natalie houdt van feesten. Ze ontmoet een leuke jongen Jim tijdens een vip party. Natalie gaat al snel naar LA om hem op te zoeken. Natalie gaat met Eva mee naar de show van Derek

Bart: Bart is de vriend van Eva. Hij is heel gefocust op zijn werk. Hij laat daarvoor alles vallen. Ook Eva laat hij weleens vallen. Hij vindt het maar onzin dat Eva denkt dat Luna toch nog ergens rondloopt op aarde. Hij is het er dus ook niet mee eens dat Eva de hulp van Derek Ogilvie om hulp vraagt.

Arthur: Arthur is een klasgenoot van Eva. Hij ziet Eva wel zitten maar weet dat ze met Bart is. Hij is een grote st

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Joël door Carry Slee"