Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jehanne door Simone van der Vlugt

Beoordeling 3.4
Foto van een scholier
Boekcover Jehanne
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 273 woorden
  • 22 april 2011
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 3.4
7 keer beoordeeld

Boekcover Jehanne
Shadow

1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Fran…

1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maak…

1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen.

Jehanne door Simone van der Vlugt
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Jehanne boek verslag

Gemaakt door: /

Titel: Jehanne

Schrijfster: Simone van der Vlugt

Uitgever: Lemniscaat

Waarom vind ik dit boek in een andere cultuur passen?

Het boek speelt zich af in Frankrijk, de Engelsen houden het land bezet en daarom is er oorlog.

Waarom heb ik dit boek gekozen?

Omdat ik het boek nog niet kende en omdat het me een leuk boek leek. En omdat het boek zich in Frankrijk afspeelt, en u geeft Nederlands en Frans. Ik heb eerst op allerlei sites gezocht en ik heb toen 2 boeken besteld, ik heb ze allebei gelezen en toen dit boek gekozen.

Wie is de hoofdpersoon?

Jehanne d ‘ARC of de maagd Jehanne

Wat vond je van dit boek?

Ik vond het boek spannend en mooi. Want in die tijd waren de mannen meestal belangrijker dan de vrouwen. En uiteindelijk redt een vrouw Frankrijk.

Samenvatting van het boek:

Jehanne woont in Domremy, ze is 13 jaar oud, het is 1425 en het is voor Frankrijk de honderdjarige oorlog met Engeland. Een paar dagen na de inval van de Engelsen in Domremy hoort Jehanne een stem. Een stem die haar verteld dat zij degene zal zijn die Frankrijk zal bevrijden van de Engelsen. Na een tijdje raakt Jehanne gewend aan de stemmen van Saine-Catheriné, Sainte-Marguérite en de aartsengel Saint-Michaël. Na vier jaar vertrekt Jehanne uit Domremy. En ze gaat op weg naar de dauphin, dat is de toekomstige koning van Frankrijk. Als ze daar aankomt gelooft die haar eerst nog niet maar uiteindelijk wel. Het boek eindigt best zielig als Jehanne gevangen wordt genomen en wordt uitgeleverd aan de Engelsen. Ze sterft op de brandstapel als ze negentien jaar is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Jehanne door Simone van der Vlugt"