Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Jehanne door Simone van der Vlugt

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Jehanne
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 726 woorden
  • 14 december 2007
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
28 keer beoordeeld

Boekcover Jehanne
Shadow

1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Fran…

1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maak…

1425. Frankrijk is verwikkeld in de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Domremy binnenvallen en een spoor van verkrachting en vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee. Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen.

Jehanne door Simone van der Vlugt
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke Info :
Titel : Jehanne
Auteur : Simone van der Vlugt
Uitgeverij : Lemniscaat
Jaar van verschijnen : 2001

Samenvatting
Het is 1425, Frankrijk zit middenin de honderdjarige oorlog met Engeland. Als op een dag de Engelsen Donremy binnenvallen en alleen maar vernieling achterlaten, maakt de dertienjarige Jehanne de verschrikkingen van de oorlog voor het eerst van dichtbij mee.
Dan overkomt haar iets wonderlijks: ze hoort de stem van een engel die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk van de vijand zal verlossen. Met veel tegenwerk van familie, vrienden en ongelovigen lukt het haar toch bij de kroonprins te komen en hem te vertellen dat zij degene is die Orléans zal ontzetten en hem tot koning zal kronen. Bovendien zal zij het leger leiden dat met als doel alle plaatsen moet ontzetten. Natuurlijk stuit Jehanne weer op veel verzet en ongeloof, maar geleidelijk aan wint ze het vertrouwen van de prins en het volk.

Later nemen de gebeurtenissen een afschuwelijke wending als Jehanne gevangen wordt genomen en wordt uitgeleverd aan de
Engelsen. Ze sterft op haar negentiende, 1431.
Jehanne is de geschiedenis ingegaan als Jeanne d'Arc. In dit boek lees je haar waargebeurde, tragische levensverhaal vol spanning actie en romantiek.

Mening
Ik vind dit verhaal erg indrukwekkend omdat ze al op zo'n jonge leeftijd al die opdrachten van de engelen heeft uitgevoerd. En dat ze daarnaast ook nog trouw bleef aan opdrachten om vaak naar de kerk te gaan en regelmatig te bidden.
Ik vind dit boek ook spannend, omdat er veel onherkenbare delen in voorkomen, dan verwacht je iets maar dan gebeurt er iets heel anders. In het begin zette dit verhaal me aan het denken ;
,,Wat waren haar hobby's?", ,,Vond ze haar opdrachten wel leuk ?", zoveel vragen wist ik wel te bedenken. Maar later werd alles duidelijk.
Ik vond dit een ontzettend leuk boek omdat ik wel van spannend maar tegelijkertijd ook humoristisch is. In dit originele boek lees je het tragische levensverhaal van Jeanne d'Arc.

Verwerkingsopdracht, Brief aan geschiedenisdocent:

Beste Heer/mevrouw

Ik zou u graag wat meer vertellen over het boek Jehanne. Het gaat over een dertienjarig meisje, uit het kleine dorpje Donremy te Frankrijk. De honderdjarige oorlog met Engeland is begonnen. Op een dag gebeurt er iets wonderbaarlijks, ze hoort een stem die haar vertelt dat zij degene is die Frankrijk zal bevrijden van de vijand. Zodra zij het zover heeft gekregen om een leger te leiden, begint het volk in haar te geloven. Lukt het haar om haar doel te bereiken ? Dit is het waargebeurde levensverhaal van Jeanne d'Arc.
Ik vind dit boek erg spannend, omdat er veel onherkenbare delen in voorkomen, dan verwacht je iets maar dan gebeurt er iets heel anders. In het begin zette dit verhaal me aan het denken ;

,,Wat waren haar hobby's?", ,,Vond ze haar opdrachten wel leuk ?", veel vragen waren er wel te bedenken. Maar later werd alles duidelijk.
Ik vond dit een ontzettend leuk boek, omdat het wel spannend maar tegelijkertijd ook humoristisch is. Ik vind dit boek niet erg geschikt voor kinderen omdat het in hele moeilijke taal is geschreven. Soms is het dan ook moeilijk om in het verhaal te blijven, vooral in het begin vond ik het moeilijk om in het verhaal te komen. Ik heb wel drie keer opnieuw de eerste twintig bladzijden gelezen, maar later kwam ik er steeds beter in.
Ik vind dit verhaal erg indrukwekkend omdat ze al op zo'n jonge leeftijd zoveel legers heeft aangevoerd, en zelf ook eerlijk en moedig heeft meegevochten. Dit boek trok heel erg mijn aandacht, ondanks dat sommige stukjes saai waren, maar later werd het steeds leuker en na dit boek ben ik me echt in Jeanne d'Arc gaan verdiepen omdat ik het zo'n leuk onderwerp vind.
In dit boek beleefde ik spanning actie en romantiek in de ogen van Jehanne, oftewel Jeanne d'Arc. Ondanks het feit dat het een erg dik boek is lees je het in een mum van tijd uit, omdat het een zeer interessant en mooi boek is, en als je eenmaal leest wil je niets anders. Ik vond dit een heel leuk boek om een stukje van de geschiedenis te leren en om in mijn vrije tijd te lezen en ik raad het u daarom ook erg aan. Ik hoop dat u nu wat wijzer bent geworden over het boek Jehanne, en ik wens u veel leesplezier !

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Jehanne door Simone van der Vlugt"