Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

In de mist van het schimmenrijk door Willem Frederik Hermans

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
Boekcover In de mist van het schimmenrijk
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 367 woorden
  • 3 augustus 1999
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
68 keer beoordeeld

Boekcover In de mist van het schimmenrijk
Shadow
In de mist van het schimmenrijk door Willem Frederik Hermans
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel In de mist van het schimmenrijk Auteur Hermans, Willem, Frederik; Uitgave C.P.N.B., Amsterdam, 1993 Korte inhoud Karel R. Is student in Amsterdam ten tijde van de Tweede wereldoorlog. Hij is ondergedoken en en in het bezit van een vals persoonsbewijs om onder de te werkstelling in Duitsland uit te komen. Douwe, een vriend van Karel wordt opgepakt bij een verzetsdaad en ter dood gebracht. Karel was hierbij ook aanwezig en is vreselijk bang dat ook hij opgepakt zal worden. Ook Karel zijn ouders sterven. Ze komen om bij een bombardement op een trein. Karel is verliefd op Madelon, maar Madelon is verloofd. Uiteindelijk wordt karel toch haar enige geliefde. De relatie tussen Madelon en Karel verloopt moeizaam. Als Karel Madelon een tijdje niet heeft gezien, komt hij haar tegen in de stad met een Duitser. Hij vermoedt dat Madelon haar oude vrienden verraden heeft. Dit blijkt niet het geval, maar verraden zijn ze wel. Als Karel een vriend wil gaan waarschuwen wordt hij aangeschoten door Duitse soldaten. Karel sleept zich naar zijn grootmoeder en wordt daar in de logeerkamer gelegd. Karel is dan stervende. Verantwoording van en persoonlijke reactie op het boek Ik ben het boek gaan lezen omdat ik graag wat meer boeken van Willem Frederik Hermans wilde lezen. Ik heb juist dit boek genomen omdat ik het de flaptekst wel intrigerend vond. Dagboek fragmenten die op verschillende plaatsen in Amsterdam zijn gevonden. Ik vroeg me af of het nou echt zo was of dat het een verzinsel van de schrijver was. Eigenlijk ben ik er nog steeds niet uit. Het was een mooi boek dat aan de ene kant de spanning van de oorlog goed voelbaar maakt, maar aan de andere kant zijn de beschreven problemen, zoals geldgebrek ook heel herkenbaar. Dit boek was dan ook het eerste boek over de Tweede Wereldoorlog waarvan ik dacht: "Die jongen zou familie of een kennis van me kunnen zijn. Ik vond het een erg mooi boek Als het echt geschreven is door Karel R. is het jammer dat hij in de oorlog gestorven is en niet meer boeken geschreven heeft. Als Hermans het boek zelf helemaal geschreven heeft, heeft hij dat erg goed gedaan.

REACTIES

R.

R.

lekker kort

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "In de mist van het schimmenrijk door Willem Frederik Hermans"