Ik verbind u door door Vonne van der Meer

Beoordeling 2.4
Foto van een scholier
Boekcover Ik verbind u door
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 385 woorden
  • 30 juli 2007
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 2.4
22 keer beoordeeld

Boekcover Ik verbind u door
Shadow

In een provincieplaats in het midden van het land, niet ver van de A12, in een huis op steenworp afstand van een klein station vanwaar ieder half uur een trein vertrekt richting Schiphol, luchthaven met verbindingen naar New York, Peking, Moskou, Calcutta, ontwaakte Edith met een glimlach om haar lippen.

Een lichte wrevel tussen een man en een vrouw 's ochtends…

In een provincieplaats in het midden van het land, niet ver van de A12, in een huis op steenworp afstand van een klein station vanwaar ieder half uur een trein vertrekt richting Sc…

In een provincieplaats in het midden van het land, niet ver van de A12, in een huis op steenworp afstand van een klein station vanwaar ieder half uur een trein vertrekt richting Schiphol, luchthaven met verbindingen naar New York, Peking, Moskou, Calcutta, ontwaakte Edith met een glimlach om haar lippen.

Een lichte wrevel tussen een man en een vrouw 's ochtends in bed wordt als een bacil doorgegeven, springt op verschillende mensen over en zet hun doen en laten onder spanning. Als een virus woedt de toorn voort, baant zich een weg door mannen en vrouwen die elkaar soms goed, soms alleen oppervlakkig - of helemaal niet - kennen. Om tenslotte in een gehucht in de Achterhoek tot uitbarsting te komen. Vonne van der Meer zit haar personages dicht op de hielen en kruipt onder hun huid. Waarom is het toch zo moeilijk om van de scherf in je hart geen dolk te maken?

Ik verbind u door door Vonne van der Meer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: In verbind u door
Auteur: Vonne van der Meer
Druk: Zesde druk
Jaar van eerste druk: 2004
Jaar van gelezen druk: 2006
Plaats van uitgave: Amsterdam / Antwerpen
Genre: Roman

Complete titelbeschrijving.

De titel slaat op de verschillende karakters die in het boek voor komen. Zij staan eigenlijk allemaal met elkaar in contact. Alle personages zijn wat chagrijnig die dag en die chagrijnige puls waait over naar de anderen wat uiteindelijk uitloopt in een catastrofe.

Korte motivatie boekkeuze.

Beiden leek het ons wel een interessant boek. We hadden eerst de achterflap van verschillende boeken gelezen. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat dit ons het mooiste boek leek. Het sprak ons ook wel aan. Het is een niet erg vaak voorkomende soort titel. En iets wat doorgegeven word, je weet niet wat je er van moet verwachten.


Eerste persoonlijke reactie.

Marloes
Ik vond het boek heel erg langdradig. Ook liepen er steeds verschillende verhaallijnen door elkaar. Maar als je bijna aan het einde van het boek bent begin je het te begrijpen. Het is op het begin wel heel erg verwarrend omdat deze verschillende verhaallijnen door elkaar lopen. Ik vond het wel een leuk boek, maar jammer van de langdradigheid.

Kim
Ook ik vond het boek erg langdradig. De belevenissen en de verhaallijnen van de verschillende personages liepen constant door elkaar heen. Daar door werd het verhaal in het geheel erg onoverzichtelijk. Ook de constante flashbacks waren erg verwarrend. Ook sprak het boek mij uit eindelijk niet heel erg aan. Sommige stukken waren leuk terwijl andere heel erg saai waren.

Lezersverwachting.

Eigenlijk verwachtten wij meer van het boek. We vonden het beiden behoorlijk langdradig. Onze verwachting is dus niet helemaal uitgekomen. We hadden verwacht dat het boek in iedergeval iets spannender was geweest en natuurlijk niet zo langdradig.

Open plekken.

In het verhaal zitten verschillende open plekken. Bijvoorbeeld nadat ieder deel wat een karakter heeft meegemaakt. Dan val je als het ware in een gat waar je weer opnieuw moet beginnen met lezen. Het boek bestaat dan eigenlijk ook uit vier verschillende delen.

Opbouw: Het boek bevat vier delen

Deel 1
Het voorgeborchte van de dag
Swift
Het nieuwe huis
Het spoor terug

Deel 2
Ondergronds
Stroomopwaarts

Deel 3
De droom van de tuinman

De droom van Fransje V.

Deel 4
Het veer
De bruid
Het begin

Geen proloog, geen epiloog.
Cyclische opbouw: Het verhaal eindigt waar het begonnen is: in het bed van Edith & Berend.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik verbind u door door Vonne van der Meer"