Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ik omhels je met 1000 armen door Ronald Giphart

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
Boekcover Ik omhels je met 1000 armen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 400 woorden
  • 9 februari 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
4 keer beoordeeld

Boekcover Ik omhels je met 1000 armen
Shadow

De euthanasie van zijn moeder inspireerde Ronald Giphart tot het schrijven van de openhartige en ontroerende roman Ik omhels je met duizend armen (2000). Dit gevoelige onderwerp staat de bekende giphartiaanse humor gelukkig niet in de weg. Met de hem kenmerkende vertelsnelheid en een spervuur aan grappen voert Giphart de lezer mee van Utrecht naar La Palma - en van de…

De euthanasie van zijn moeder inspireerde Ronald Giphart tot het schrijven van de openhartige en ontroerende roman Ik omhels je met duizend armen (2000). Dit gevoelige onderwerp st…

De euthanasie van zijn moeder inspireerde Ronald Giphart tot het schrijven van de openhartige en ontroerende roman Ik omhels je met duizend armen (2000). Dit gevoelige onderwerp staat de bekende giphartiaanse humor gelukkig niet in de weg. Met de hem kenmerkende vertelsnelheid en een spervuur aan grappen voert Giphart de lezer mee van Utrecht naar La Palma - en van de liefde naar de dood.

Ik omhels je met 1000 armen door Ronald Giphart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
'Ik omhels je met duizend armen'

Giph, dezelfde Giph als in de roman 'Giph', is erg gelukkig, al durft hij dat bijna niet toe te geven. Hij is een jonge, succesvolle schrijver die om rond te komen een bijbaantje als nachtportier heeft en tevens een vaste vriendin, Samarinde, fotomodel, arts en ook nog eens zwanger (van Giph wel te verstaan).
Met een goed humeur gaat hij met haar en uitgelaten groepje 'beautiful people' uit de filmwereld op een korte vakantie naar La Palma. Het enige wat hem tegen zit is de recente dood van zijn moeder, Lotti. Door middel van euthanasie heeft zij een einde aan haar leven gemaakt, na lange tijd te hebben geleden aan multiple sclerose.

Beide verhalen, die van de ziekte en uiteindelijke dood van z'n moeder, en de vakantie op La Palma, worden een beetje op een dagboek-achtige manier verteld. Hierbij is de vakantie op La Palma de tegenwoordige tijd. Hij vertelt het zoals het gebeurt. Hierbij valt hij steeds terug op de ziekte van zijn moeder, wat het overigens een leuk afwisselend geheel maakt. In het begin lijkt het niet veel met elkaar te maken te hebben, maar als blijkt dat de film die hij van de laatste paar weken van zijn moeders leven is uitgezonden op de televisie door een van die vrienden met wie hij op La Palma zit, verandert dit compleet.

De vakantie die zo leuk was begonnen, voor de meesten althans, Giph zat nog erg in over de dood van zn moeder, draait uit op een regelrechte ramp. Zeker wanneer blijkt dat de pornofilm die ze in een dronken bui hebben gemaakt, en die absoluut niet voor andermans ogen bedoelt is, zoek blijkt te zijn. Later blijkt dat Giph hier achter zit en hij deze ook naar buiten brengt als straf voor het uitzenden van de film over de euthanasie van zijn moeder. Als klap op de vuurpijl krijgt Samarinde ook nog eens een miskraam.
Slaande ruzies zijn het gevol en Giph besluit naar huis te gaan.
Hiermee eindigt het boek ook. Iets wat naar mijn mening vrij bijzonder is, geen 'happy ending' of uberhaubt een duidelijk einde.

De boek heeft zijn naam te danken aan het chinese gelukskoekje dat Giph's moeder krijgt. De spreek die zij erin vindt is 'Ik omhels je met duizend armen',
wat ook zo is, aangezien ze door heel erg veel mensen wordt bijgestaan tijdens haar ziekte.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik omhels je met 1000 armen door Ronald Giphart"