Ik kan nog steeds niet vliegen door Anna Woltz

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Ik kan nog steeds niet vliegen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 510 woorden
  • 27 oktober 2016
  • 73 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
73 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2012
Pagina's
144
Geschikt voor
bovenbouw vmbo/havo
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Ik kan nog steeds niet vliegen
Shadow
ZOMER 1945. Luuk van dertien gaat naar Denemarken om aan te sterken na de hongerwinter. Drie maanden lang mag hij lui in het gras liggen en bessen met room eten. Maar op de boerderij zijn twee meisjes met een geheim; voor de Nederlandse Ida en de Deense Kirsten is de oorlog nog niet voorbij. Luuk dacht dat hij volwassen was na vijf jaar bezetting, maar kan hij Ida en …
ZOMER 1945. Luuk van dertien gaat naar Denemarken om aan te sterken na de hongerwinter. Drie maanden lang mag hij lui in het gras liggen en bessen met room eten. Maar op de boerder…
ZOMER 1945. Luuk van dertien gaat naar Denemarken om aan te sterken na de hongerwinter. Drie maanden lang mag hij lui in het gras liggen en bessen met room eten. Maar op de boerderij zijn twee meisjes met een geheim; voor de Nederlandse Ida en de Deense Kirsten is de oorlog nog niet voorbij. Luuk dacht dat hij volwassen was na vijf jaar bezetting, maar kan hij Ida en Kirsten ook helpen?
Ik kan nog steeds niet vliegen door Anna Woltz
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel
Ik kan nog steeds niet vliegen.

Schrijfster: Anna Woltz

Iets meer over Anna Woltz:
Anna Woltz werd op 29 december 1981 geboren in Londen. Toen ze anderhalf was verhuisde ze samen met haar vader en moeder naar Den Haag. Daar werd haar zusje Sarah geboren. Toen Anna op haar zesde op school moest leren lezen, ging ze al snel in staking. Een jaar lang weigerde ze om een boek open te doen, omdat ze niks wilde horen over een idiote kabouter die Pim heette en samen met een mus op de wip ging.
Gelukkig zat Anna op een Montessorischool, dus de juffen lieten haar rustig in staking. Pas toen ze in de zomervakantie De kinderen van Bolderburen van Astrid Lindgren in handen kreeg, begon ze te lezen,En ze hield niet meer op.
Anna Woltz heeft ook veel boeken geschreven.
Bijvoorbeeld: Red mijn hond, Onweer, De pizza spion, Aangespoeld, Het geheim van de stoere prinses, Het geheim van held nummer zes en nog veel meer.

Ik heb dit boek gekozen omdat:
Anna Woltz mijn lievelingsschrijfster is en dit is mijn lievelingsboek.

De hoofdpersonen zijn:
~Ida
~Luuk

Dit boek speelt zich af in Denemarken. Het verhaal zelf is echt gebeurt, maar de hoofdpersonen zijn bedacht.

Het verhaal:
Ida, Luuk en vele andere kinderen uit Nederland, die de 2de wereldoorlog hebben meegemaakt, gaan naar Denemarken om aan te sterken na de hongerwinter van 1945. Dat is dus net na de 2de wereldoorlog van Nederland.
Luuk en Ida gaan in een viswagen door Duitsland heen, ze zien op straat heel veel mensen bedelen om eten of geld, omdat er ook in Duitsland zwaar is gebombardeerd in de oorlog. Luuk en Ida komen bij een boerengezin. In dit boerengezin is ook een zus, Kirsten, en een broer, Rasmus. Ida heeft ook een geheim, haar vader is in de oorlog meegenomen naar Oksbol in Denemarken om daar te werken en is nooit meer terug gekomen. Haar vader schreef alleen maar brieven en zei dat hier alles goed met hem ging, maar misschien was dat niet waar, dus ging Ida naar hem zoeken. Maar wat Ida niet wist is dat haar vader misschien al dood was. In de avond vertrok ze met een paard naar Oksbol. Ida nam de hele voorraad mee van het boerengezin en een laken voor als het regende.
Maar al snel zag Luuk dat Ida weg was. Dus ging Luuk met Kirsten opzoek naar Ida. Of Luuk en Kirsten Ida nog terug zullen vinden?....

(Stukje voorlezen)
 
Ik vind dit boek erg spannend en leuk.
Dit boek gaat ook een beetje over na de oorlog en dat vind ik erg leuk, al die spanning!
Ik vind dat jullie het ook moeten lezen, maar het is wel een lang boek… Dus als je echt een boekenwurm bent dan is het een super tof boek!
Maar jammer genoeg zitten er in dit boek geen plaatjes...

Ik heb nu 3 vragen voor jullie!
1. Wie zijn de hoofdpersonen?
2. In wat voor vervoer gaan Ida en Luuk naar Denemarken?
3. Wat gaan Ida en Luuk doen in Denemarken?

REACTIES

P.

P.

ik bedoel het is fantastisch
ik kreeg een 10

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Ik kan nog steeds niet vliegen door Anna Woltz"